Ran Group Konak Pier Blogger Etkinliği

cats

Geçtiğimiz günlerde Ran Group adına gelen bir davet ile çok keyifli bir etkinliğe katıldım. Sizlere bu güzel günün detaylarından bahsetmek istiyorum. Önce biraz Ran Group'u tanıyalım... Ran Group, 1985 yılında İzmir'de moda dünyasına açılıp daha sonra 100'ün üzerinde mağaza ile Türkiye geneline yayılan köklü bir kuruluş. Ayrıca bünyesinde bulunan 3 cafe ve 6 restoran ile İzmirlilerin tercih ettiği özel mekanlar arasında yer alıyor.

Ran Group'un 7 Aralık'ta Konak Pier'de düzenlediği etkinliğe İzmirli 11 yemek ve moda blogu yazarı katıldı. Ran Group'un ilk defa düzenlediği etkinlikte  Mandolin Cafe, Nar Artiz Gallery, Ranello, %100 Restoran Cafe&More, Dükkan Steakhouse ve Adabeyi ziyaret edildi, küçük sürprizler eşliğinde tadımlar yapıldı.

20131207_110750

Etkinliğin ilk durağı Mandolin Cafe idi. Bizi burada Ran Group Sosyal Medya Yöneticisi Umut Candan karşıladı. Konak Pier'in tarihi dokusu ve muhteşem deniz manzarası eşliğinde sıcak içecekler ile başlayan toplantı yarım saat boyunca keyifli sohbetlerle devam etti.

cats2

Ardından Ayda Benefrahim ve Defne Atakan'ın kurdukları ve İzmir'e sanatsal olarak büyük bir katkı sağlayan Nar Artiz Gallery'e geçtik. Burada, dünyanın yedi fotoğrafçısı arasında gösterilen Ara Güler'in "Ara Güler ile Bir Ömür" adlı sergisini gezdik. Çok şanslıyız ki son gününde bu sergiyi ziyaret etme şansımız oldu... Nar Artiz'deki bu ilgi çekici sergiden sonra Ran Group bünyesinde yer alan bir başka mekana, Ranello'ya gittik.

cats3

İzmirli bir marka olan Ranello şık ve özgün çanta-ayakkabı tasarımları ile hepimizin çok ilgisini çekti. Biz hanımlar için çanta ve ayakkabı çok önemlidir bilirsiniz, o yüzden Ranello'dan ayrılmak biraz zor oldu :) Ranello'nun bize özel hediyesi ile ve en kısa zamanda gidip daha detaylı inceleme ve alışveriş yapma isteğiyle Ranello'dan ayrıldık.

IMG_9696

Ve sıra tadımlara geldi. Tadım dediğime bakmayın, üç özel mekanda bize sunulan birbirinden güzel lezzetlerle tadımdan öte doyum oldu :) İlk tadım mekanımız  %100 Restoran Cafe&More'du. İzmir'in son 150 yılına tanıklık eden Konak Pier'in gözde mekanlarından  %100 Restoran Cafe&More'da dünya mutfağının sıra dışı lezzetleri bizi bekliyordu. Yerdeki karolarından taş dokularına kadar her detayıyla tarih kokan  %100 Restoran Cafe&More olağanüstü dekoruyla da dikkat çekiciydi. Burada bizi İşletme Müdürü Aytül Öküzcüoğlu, Müdür Yardımcısı Mecit Demirçekiç ve Ran Group danışmanı Bahar Güngör Torcu karşıladı. Mekanın locasında bize özel hazırlanmış çok şık bir masada Executive Şef Fatih Taşkesen'in elinden çıkan lezzetlerle başlayan ziyafet, Tayvanlı şef Sirisang Studiet'in hazırladığı Uzakdoğu lezzetleri ile devam etti. Menü ve tadım detaylarını ayrı bir yazıda daha detaylı olarak ele alacağım için şimdi  ikinci lezzet durağımıza geçiyorum.

IMG_9756

2. tadım mekanımız Dükkan Steakhouse'dı. Burada bizi İşletme Müdürü Timur Mavibulut karşıladı. Timur Bey, Dükkan Steakhouse'un İzmir'de kaliteli ve lezzetli et yemek isteyenlerin vazgeçemeyeceği bir yer olduğunu vurguladıktan sonra mekanla ilgili çeşitli bilgiler verdi. Bu bilgiler arasında en dikkat çekici olanlardan biri de kullandıkları etleri 24 ila 90 gün arasında özel  vakumlama sistemleri ile dinlendirmeleriydi. Dükkan Steakhouse'da da bize sunulan özel lezzetleri tattıktan sonra 3. durağımıza geçtik. Dükkan Steakhouse'un tadım izlenimleri de bir başka yazıda...

20131207_152111

3. ve son tadım mekanımız Adabeyi'ydi. Adabeyi, Konak Pier'in rıhtımı üzerinde kurulmuş harika manzarası ile İzmirlilerin  en lezzetli ve taze deniz ürünlerini tadabileceği yerlerin başında geliyor. Bizi burada yine daha sonra detaylıca anlatacağım sayısız çeşitte meze bekliyordu. Şef Ahmet Ergül lezzetli ve çeşitli mezelerin ve ara sıcakların yanı sıra bizler için bir de çok farklı bir ana yemek hazırlamıştı.

Ve günümüz %100 Restoran Cafe&More'da içtiğimiz kahvelerle son buldu. 11'de başlayıp 17.00'de sona eren etkinliğin her anı keyif ve lezzet doluydu. 

Son olarak bu özel mekanlara ait menü ve lezzet detayları için takipte kalın ve birbirinden iştah açıcı yemek fotoğraflarına hazırlıklı olun derim :)

3,5 yıllık blog yazarlığı geçmişimde (arşivimde de göreceğiniz gibi) pek çok etkinliğe katıldım ve diyebilirim ki Ran Group'un Konak Pier'de gerçekleştirdiği bu etkinlik, kendi bünyelerinde bir ilk olmasına rağmen detaylara gösterilen özen, içerik ve sunumlar açısından çok başarılı bir organizasyondu. Bu güzel günün mimarlarını anmadan geçmek olmaz. Mükemmel ev sahiplikleri, güler yüzleri için Ran Group ailesine, Sosyal Medya Yöneticisi Umut Candan'a, Grup Danışmanı Bahar Güngör Torcu'ya, %100 Restoran Cafe&More İşletme Müdürü Aytül Öküzcüoğlu'na, Müdür Yardımcısı Mecit Demirçekiç'e, Dükkan Steakhouse İşletme Müdürü Timur Mavibulut'a, Mandolin Cafe İşletme Müdürü Erhan Türkmen'e, Adabeyi  İşletme Müdürü İnci Karakaş'a, Ranello ve Nar Artiz Gallery'e, Şefler Fatih Taşkesen, Ahmet Ergül ve Sirisang Studiet'e ve tüm çalışanlara çok teşekkür ederim.

Yorumlar

  1. tatlım çok güzel bir gün olmuş. Mandolin kafeye gidiyordum ama diğer mekanları en kısa zamanda deneyeceğim :)

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel bir etkinlikti birlikte olmak çok güzeldi. Gideceğimiz yerlere yeni adresler eklendi.Mekanların hepsi birbirinden güzeldi.Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle bütün mekanlar çok başarılıydı.

      Sil
  3. Müberracım; iyi ki ısrar etmişsin de gelmişim :)) Çok mutlu oldum, harika bir gündü.. Vesile olduğun için teşekkürler. Bu arada kalemine sağlık, sen de pek güzel anlatmışsın ablacım.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Düşüncenizi paylaştığınız için çok teşekkürler!

Bu blogdaki popüler yayınlar

Patates Buğulama

Sarmaşık Kavurması

Ege Usulü Zeytinyağlı Kabak