Beğendik Abi'de Mekanist Gezgin&Guru Etkinliği


İzmirli Mekanist üyeleri ile ilk tanışmam Alaçatı'daki Kuytu Restoran'da gerçekleşen çok güzel bir etkinlik sayesinde olmuştu. O zamanlar Mekanist'te çok yeniydim, şimdi artık "gezgin" oldum. Hedefim "guru" olmak :)

Mekanist'in İzmir'deki yeni biretkinliği için davet aldığımda heyecanlandım. Bu kez gezgin olarak katılacağım Mekanist gezgin&guru etkinliğinin çok sevdiğim bir yer olan Beğendik Abi'de olması ise ayrı bir hoşluktu.

Mekanda bizi Mekanist İzmir elçisi Ceren Hanım ve mekanın işletmecisi Hikmet Bey karşıladı.. 



İzmirli Mekanist gezgin&gurularına yemekte mekanın kurucusu Handan Hanım, eşi ve mekanın işletmesini yürüten oğlu Hikmet Bey eşlik etti. Beğendik Abi, tam bir aile işletmesi ve misafirlerine de bu aile sıcaklığını hissettiriyor. Misafir diyorum, zira sohbetimiz esnasında Handan Hanım, hiç müşteri kelimesini kullanmadı hep misafir demeyi tercih etti ki bu bakış açısı bence başarılarının sebeplerinden biri.


Handan Hanım, çok güleryüzlü ve tatlı dilli bir hanım. Kendisi ile sohbet etmekten ve Beğendik Abi'nin hikayesini ondan dinlemekten keyif aldım. Handan Hanım ayrıca çok önemli bir hareket olan Slow Food'un da Urla'daki temsilcilerinden biri. İşini çok sevdiği her halinde çok belliydi ve severek yapılan her işin başarı ile sonuçlandığını bir kez daha gördük.

Beğendik Abi'nin asıl kuruluş yeri pek çoğunuzun bildiği gibi Urla. Urla'dan sonra Alaçatı ve Forum Bornova'daki şubeleriyle de İzmirlileri güzel lezzetlerle buluşturmaya devam ediyorlar.


Biz Beğendik Abi'nin Forum Bornova'daki şubelerine misafir olduk. Fotoğraftan da görebileceğiniz gibi çok ferah ve aydınlık bir iç ve dış mekanı var. Hem alışveriş merkezinin içerisinde hem de karmaşadan bir o kadar uzak bir noktada konumlanmış olması mekanın bir diğer artı özelliği.

Hafta içi ve hafta sonu hem öğle hem de akşam yemekleri için ziyaret edebileceğiniz mekan sebze ve ot yemekleri, Ege'ye has tencere yemekleri, ızgara çeşitleri ve tatlıları ile iddialı bir menü sunuyor. Özel gün kutlamaları, çeşitli toplantılar ve iş yemekleri için de uygun bir mekan.



Mekanın dekorasyonunda kullanılan objeler, mekana sıcak ve otantik bir hava vermiş. Ayrıca yemek servisinde kullanılan tabakları da çok beğendiğimi söylemeliyim.



Mekanla ilgili genel izlenimlerden sonra tadım faslına gelirsek... Daha önce zaman zaman gittiğim ve her seferinde zengin çeşitleri arasında seçim yapmakta zorlandığım Beğendik Abi'de neler tadacağımız süprizdi. Bizler için hazırlanan şık masalarda yerimizi aldık ve tadım için hazırlandık.



Mekanın sıcak büfesinin sadece bir kısmı... Yemekler Urla'dan geliyor dolayısıyla şubeler arasında bir lezzet farkı söz konusu değil.


Meze ve salata çeşitlerinin olduğu kısımdan bir kare...


Ve biz neler tattık? Hikmet Bey bizler için oldukça fazla çeşitten oluşan ve Beğendik Abi'nin en güzel ve en beğenilen lezzetlerinden oluşan bir tadım menüsü hazırlamış.

Zeytinyağlı enginar, zeytinyağlı kereviz ve ot mücver ile Ege'nin nefis lezzetlerini tatmaya başladık.



Ardından enginar dolma, yaprak sarması ve lahana sarmasından oluşan dolma tabağı. Bu tabağı Beğendik Abi'ye gittiğinizde mutlaka tatmanızı tavsiye ederim. Dolmanın iç harcı muhteşem, içine minik minik havuç rendeledikleri dikkatimden kaçmadı :) Bir de kaliteli bir zeytinyağı ile sarma ve dolmalar enfesti, tam olması gerektiği gibiydi.


Yine Beğendik Abi'nin çok özel lezzetlerinden bir tanesi. Bunu da mutlaka tatmalısınız: balkabaklı sinkonta. zira her yerde bulamazsınız, bulsanız da aynı lezzette olur mu bilmem. Balkabağından yapılan bir yemek bu kadar mı lezzetli olur? İlk kez tattım ve bayıldım. Yanılmıyorsam Girit mutfağına özgü bir zeytinyağlı.


Yumurtalı ot kavurma... Her öğünde yenebilecek bir lezzet...


Bir Ege klasiği, enfes bir lezzet: kuzu etli şevketi bostan. Yine mutlaka tadılması gereken yemeklerden bir diğeri.


Yine çok özel ve tadılması gereken lezzetlerden bir başkası: Kuzu etli arapsaçı. Şu an yazarken bile yutkunuyorum :) 


Bu kadar mı elbette değil, tatmaya devam... Ispanak beğendi, et yemeklerinin yanına çok yakışacak bir tat. Balkabaklı mücver, ilk kez tattığım çok değişik ve hoş bir lezzet. Kadınbudu köfte de çok lezzetli ve haffiti. Hünkar beğendi ise yine Beğendik Abi  farkını gösteren yemeklerden bir tanesi. Pek çok yerde olduğu gibi beğendi kısmı yoğun bir beşamel sostan oluşmuyor, aksine olması gerektiği gibi patlıcan tadı ön planda.

IMG_9855

Bu kadar güzel yemeğin yanında bu çok lezzetli yoğurttan da ayrıca bahsetmemek olmazdı. Kendi imalatları olan yoğurdu da denemelisiniz.


Başta da dediğim gibi Beğendik Abi yemekleriyle olduğu kadar tatlıları ile de iddialı. Biz bu kadar çok zeytinyağlı ve yemeğin üzerine sınırlarımızı zorlayarak üç çeşit de tatlı denedik :) Biri kabak tatlısı, tahin sos ve kaymakla sunulan kabak tatlısı benim favori lezzetlerimden biri oldu. Ki  rengi ve görüntüsü de lezzeti hakkında fikir veriyor. Bir diğer tatlı kadayıflı muhallebiydi. Çıtır kadayıflarla kaplanmış çok hafif bir muhallebiden oluşan bu tatlı sütlü tatlı sevenleri mutlu edecek bir lezzet. Girit böreği ise en merak ettiğim tatlıydı. Önceki gidişlerimde hep tatlıya yer kalmadığı için es geçtiğim ama aklımın kaldığı bir lezzetti. Adı börek olmasına rağmen kendisi bir tatlı. İçinde lor peyniri bulunan bu şerbetli tatlı çıtır yufka içerisinde hafif ve farklı bir lezzet. 


Beğendik Abi, pek çok gurme, televizyon programcısı ve gazeteci tarafından ziyaret edilmiş bir mekan. Yani lezzeti işin uzmanları ya da meraklıları tarafından da tescillenmiş bir yer. Ben bu yazımda sizlere Forum Bornova'daki Beğendik Abi!'yi tanıtmaya çalıştım. Ama en doğru izlenim sizin yerinde görmeniz ve tatmanız ile oluşacaktır. O yüzden ilk fırsatta size yakın bir şubesinde Beğendik Abi'nin lezzetleri ile tanışmanızı öneririm.

Zaten çok sevdiğim bir mekanı daha iyi tanıma fırsatı bulduğum için çok mutluyum. Bu lezzetlerin yanı sıra benzer ilgi alanına sahip Mekanist üyesi yeni arkadaşlar ile tanışma fırsatı bulmak da benim için ayrı bir kazançtı. Bu güzel günün mimarı olan Mekanist İzmir elçisi Ceren Oluz'a, zarif ev sahiplikleri için mekanın kurucusu Handan Kaygusuzer ve Hikmet Kaygusuzer'e ve tüm Beğendik Abi çalışanlarına çok teşekkür ederim.

Güzel etkinliklerde, güzel mekanlarda tekrar görüşmek üzere!

İletişim bilgileri:
Forum Bornova Beğendik Abi
Kazımdirik Mh. 372/24 Sok. No:4 Tatmahal, Forum Bornova, 35100 İzmir
(0232) 342 7709

Beğendik Abi web sitesi http://www.begendikabi.com.tr/
Beğendik Abi twitter sayfası https://twitter.com/begendikabi

Mekanist hakkında daha fazla bilgi edinmek ve üye olmak için http://www.mekanist.net/

Yorumlar

  1. Her şey nefis görünüyor en kısa zamanda gitmek lazım. İyi yıllar.

    YanıtlaSil
  2. Favorim şevketi bostan 😊

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Düşüncenizi paylaştığınız için çok teşekkürler!

Bu blogdaki popüler yayınlar

Patates Buğulama

Sarmaşık Kavurması

Ege Usulü Zeytinyağlı Kabak