İGG ile Kemeraltı Lezzet Turu 3


Kemeraltı lezzet turumuzu anlatmaya devam ediyorum, okumadıysanız 1. kısmını buradan, 2. kısmını buradan okuyabilirsiniz. En son Tilkilik sokaklarında kalmıştık, oradan devam ettiğimizde sıradaki tadım noktası Söğüşçü Muammer'di. Ben sakatat yiyemediğim için tatmadım ama seven arkadaşlarım çok beğendiler.


Söğüşçünün hemen karşısında yine Anafartalar Caddesi üzerinde yer alan tarihi fırın.


Tilkilik'te aynı cadde üzerinde yer alan bir başka eski ev. Çok seviyorum eski evleri ve dar sokakları fotoğraflamayı...


Bir sonraki durağımız yolumuzun üzerinde yer alan Urfa Bakkaliyesi'ydi.  Ahmet Bey alışveriş için buranın baharat, salça, pul biberini önerdi.


Tilkilik'te yer alan bir başka eski ve güzel ev...


Yolumuz üzerinde yer alan bir gevrek fırını...



Sizce de çok güzel bir sokak değil mi?


Bu sebilin köşesinde bulunan dönertaştan dolayı semt de Dönertaş adını almış.


Kahveci Tahmis'in dibek kahvesini de önerdi rehberimiz Ahmet Güzelyağdöken. Buradan aldığımız kahveleri ertesi gün afiyetle içtik, gerçekten de mis gibi bir kokusu vardı.


Yol üzerinde gördüğüm Suriye ve Lübnan yemekleri yapan bu yer dikkatimi çekti.


Ahmet Beyin önerdiği bir başka mekan da Anafartalar Caddesi üzerinde bulunan Fatih Kebap'tı.


Kebapçının karşısında yer alan manav rengareng görüntüsü ile çok güzel görünüyordu.


Ahmet beyin önerdiği mekanlardan biri de Hayyam Meyhanesi'ydi.


Lokmacı Öztat ise son lezzet durağımızdı. Tatlı ile gezimize tatlı bir son verdik. Aslında burada lokma yiyecektik ama akşamüstü kalmamış olduğu için tulumba tatlısının tadın baktık.

Böylece İGG ile dolu dolu bir gün geçirdik, hem güzel lezzetleri keşfettiğimiz hem Kemeraltı ve çevresinin tarihi havasını soluduğumuz bir geziydi. Umarım sizler için de anlattıklarım fikir verici olmuştur. Bir gün belki siz de aynı güzergahı takip eder, güzel bir gün geçirirsiniz. O zaman izlenimlerinizi bana da yazmayı unutmayın olur mu?

Bu güzel gün için İzmir Gourmet Guide ekibine ve gurme rehberimiz Ahmet Güzelyağdöken'e de teşekkür ederim.

Yorumlar

  1. kemeraltı ve çevresi diyorsunuz,adres alamadık...çok güzel yerler,emeklerinize sağlık,ama bulmamız mümkün değil ki...

    YanıtlaSil
  2. mezarlıkbaşı katlı otoparkın oradan anafartalar caddesine girdinizmi kuşlu camii basmane karakolu güzergahında bütün anlatılanları görürsünüz..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Düşüncenizi paylaştığınız için çok teşekkürler!

Bu blogdaki popüler yayınlar

Patates Buğulama

Sarmaşık Kavurması

Ege Usulü Zeytinyağlı Kabak