Ilıca Kasap ve Et Lokantası Bayındır


Geçtiğimiz ay Bayındır'a çiçek festivaline gittik. Festival alanında hızlı bir şekilde dolaştıktan sonra vaktimizi biraz da diğer yerleri gezmek ve tabii ki güzel bir şeyler yiyerek değerlendirmek istedik. Bayındır'a gitmeden önce yemek için bana Ilıca Et Lokantası tavsiye edilmişti. Bu yüzden acıkmaya başlayınca hemen buranın yolunu tuttuk.



Mekanın bir kısmı kasap diğer kısmında ise işlenmiş ve pişmeye hazır durumda etler bulunuyor. Seçtiğiniz etleri kısa süre içerisinde hazırlayıp getiriyorlar. Et çeşitleri arasında köfte (normal, soğanlı, sucuk baharatlı ve kaşarlı köfte çeşitleri), Ilıca köfte, Adana, Urfa, biftek, beyti, kuzu şiş, tavuk şiş gibi et çeşitleri yer alıyor.


Biz köfte ve et çeşitlerinin hemen hemen hepsinden birer parça söyledik tatmak için. Etleri çok lezzetli ve yumuşaktı, tuz ve baharat dengesi yerindeydi. Köftelerden ben en çok soğanlı ve sucuk baharatlı olanı sevdim, biftek ve tavik şiş de çok lezzetliydi. Tabakta beğenmediğim bir şey olmadı kısacası :)


Etin yanındaki soğanlar da aynı ızgarada pişiyor ve lezzet bakımından etlerle yarışır. Kendi ikramları olarak salata getirdiler pek bir özelliği yoktu, daha iyisi olabilir. İçecek olarak ayran tercih ettik, ayranı kendileri yapıyorlar ve çok lezzetli sadece bana biraz tuzlu geldi.


Fiyat olarak ise İzmir ile kıyaslayınca inanılmaz uygun. İki köfte, bir tavuk şiş, bir kuzu şiş, bir parça biftek ve bir ayran 24 tl.

Kesinlikle bir daha gitmek isteyeceğim bir yer, hatta sadece orada et yemek için bile Bayındır'a gidebilirim. Etler lezzetli, çalışanları sıcakkanlı ve güleryüzlü. Sizlere de tavsiye ederim.

Yorumlar

Yorum Gönder

Düşüncenizi paylaştığınız için çok teşekkürler!

Bu blogdaki popüler yayınlar

Patates Buğulama

Sarmaşık Kavurması

Ege Usulü Zeytinyağlı Kabak