Kipa Yöresel Lezzetler Festivali


Geçtiğimiz günlerde Kipa tarafından düzenlenen Yöresel Lezzetler Festivali'nin tanıtımına davet edildim. Forum Bornova'da yer alan Kipa mağazasında düzenlenen blogger etkinliğinde önce yöresel lezzetler konusunda bilgi aldık. Açıkçası bu etkinliğe kadar bu festivalden habersizdim. Kipa belirli dönemlerde çeşitli illerimizden yöresel ürünleri getirerek İzmirlilerin de bu lezzetlerle buluşmasını istemiş. Bence fikir çok güzel. Ben seyahat etmeyi çok seven biriyim ve mutlaka gittiğim yerde yöresel ürünleri tatmaya ve hatta alıp İzmir'e getirmeye çalışırım. Kipa'nın bu festivali sayesinde bir yere gitmeye gerek kalmadan farklı tatlara ulaşmak mümkün.


Yöresel ürünler arasında neler var derseniz Afyon'un sucuğundan, Trabzon'un, Konya'nın peynir çeşitlerine, Kayseri'nin pastırmasına, Kıbrıs'ın hellim peynirine kadar akla gelebilecek pek çok ürün mevcut. Bu seferki Yöresel Lezzetler festivali 5-14 Haziran tarihleri arasında Çiğli, Gaziemir, Balçova, Bornova Forum, Manisa Magnesia, Çanakkale, Kurtköy, Halkalı ve Çorlu Kipa mağazalarında gerçekleştirilmiş. Ayrıca bu farklı lezzetlerle birlikte mağazada özel tadım aktiviteleri ve halk dansları gösterileri de festivali zenginleştirmiş. Bu festival aynı zamanda yerel markaların bilinirliğinin artması açısından da önemli.



Kipa Yöresel Lezzetler Festivali - katılımcı firmalar ve ürünleri:

·         Konya’dan Cebel peynirleri

·         Trabzon’dan Kebir tereyağı ve peynirleri

·         Silivri’den Arslan yoğurtları

·         İzmir Ödemiş’ten Bademli yoğurdu

·         İzmir Tire’den Tire süt ürünleri

·         Afyon’dan Cumhuriyet sucukları

·         İstanbul’dan Tokana kayseri mantısı (soyasız, gerçek kıyma lezzetiyle ev mantısı), paçanga böreği, içli köfte

·         Antakya’dan Künenfes künefe

·         Manisa’dan Narturel nar suyu

·         İzmit’ten İkbal pişmaniye

·         Balıkesir’den Balmar süt

·         Çanakkale’den Altındane turşu

·         Kütahya’dan Tombul ev tarhanası

·         Adana’dan Adanus şalgam suyu



Etkinlikte festival hakkında genel bir bilgi alırken yukarıda listesini gördüğünüz ürünlerin pek çoğunu da tatma imkanı bulduk. Gerçekten hepsi birbirinden güzeldi. Ama bu ürünler içerisinde benim en çok dikkatimi çekenlerden bir tanesi sıkıldıktan sonra hemen dondurulan ve hiçbir katkı maddesi içermeyen nar suyu oldu. Mutlaka denemenizi öneririm.



Bu bilgilendirme ve tadım faslından sonra ise kahvaltıya geçtik. Kahvaltı için mekanımız yine Forum Bornova içerisinde yer alan Özsüt'tü. Burada da Kipa'nın peynirleri ile lezzetli bir kahvaltı ettik. Kipa ekibi ve blogger arkadaşlarımızla yaptığımız bu kahvaltıya keyifli bir sohbet de eşlik etti.

Bu güzel gün için Kurumsal İletişim Müdürü Ayşe Bilge Canuyar'a, Kurumsal İlişkiler Direktörü Nazlan Ertan'a, tüm Kipa ailesine ve bu güzel fotoğraflar için Serdar Kaya'ya çok teşekkürler.

Yorumlar

  1. Çok güzel bir gündü. Kipa yı yöresel lezzetleri desteklediği için tebrik ederim. sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Resimlerden gördüğüm kadarıyla güzel bir toplantı olmuş.Afiyet olsun.
    Sevgiler

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Düşüncenizi paylaştığınız için çok teşekkürler!

Bu blogdaki popüler yayınlar

Patates Buğulama

Sarmaşık Kavurması

Ege Usulü Zeytinyağlı Kabak