Mövenpick Otel Karadeniz Lezzetleri Festivali



Mövenpick Hotel İzmir, sadece konaklama ile değil lezzete verdiği önemle de dikkati çeken bir otel. Son dönemde düzenlediği lezzet festivalleri kapsamında yöresel tatları İzmirlilerle buluşturuyor. Kayseri ile başlayan lezzet festivali aralık ayında Gaziantep ile devam etti. Bu ayki festival kapsamında ise Karadeniz mutfağı var. Şubat ayında Hatay, martta Mardin, nisanda ise Diyarbakır mutfağı konuk olacak.

Karadeniz Lezzet Festivali kapsamında 11-23 Ocak tarihleri arasında Mövenpick Otel'de Karadeniz'e ait güzel lezzetlerin tadına bakabilirsiniz. Trabzonlu şefler tarafından malzemeleri de Karadeniz'den getirilerek hazırlanan bu çok özel lezzetleri Travel and Gourmets ekibi ve İzmirli yemek ve gezi bloggerı arkadaşlarımla birlikte benim de tatma fırsatım oldu. Hamsili pilavdan mıhlamaya neler tattık gelin bir bakalım.

Kara Lahana Çorbası


Tadıma karalahana çorbası ile başladık. Yanında bir de yöreye özgü keçi peyniri ile sunuldu. 

Fasulye Kavurması
Fasulye kavurmasını ilk kez tattım hafif mayhoş, soğandan dolayı hafif tatlımsı değişik ve güzel bir lezzetti.

Hamsili Kaygana

Kaygana da Karadeniz'e özgü bir lezzet krep ya da akıtmaya benzer bir hamur hamsi ile pişirilmiş. Ben balıkla yapılan her şeyi çok sevdiğim için hamsi kayganayı da çok beğendim.

Hamsili Pilav

Bir başka Karadeniz klasiği hamsili pilav. Sunumu çok şık olan bu yemeğin tadı da bir o kadar güzeldi. Porsiyonluk hazırlanmış olması da çok hoştu. İçinde kuş üzümü ve hafif tarçın aroması ile birleşen balık, harika bir tada dönüşmüştü.

Mıhlama

Mıhlama/muhlama/kuymak da denen bu güzel lezzet peynir ve tereyağı ile hazırlanıyor. Oriinalinde kolet peyniri kullanılıyormuş, O peyniri daha önce yediğimde çok beğenmiş, mıhlamada kullanıldığını daha sonra öğrenmiştim. Bu lezzet bence en çok kahvaltı için uygun.

Hamsi Çıtlama
Hamsi ile hazırlanan bu lezzetli yemek, soğan ve maydanozla daha da nefis hale gelmiş. Sanırım gecenin en beğendiğim lezzetlerinden biri idi.

Karalahana Sarması

Yanında yoğurt ile nefis bir lezzet, sarmanın her çeşidini sevdiğim için kara lahanaya da bayıldım.

Akçaabat Köftesi

Piyaz ile birlikte servis edilen Akçaabat köftesinde sarımsak da kullanılıyormuş, ondan mıdır bilmiyorum çok lezzetliydi.

Laz Böreği

Daha önce tatmamış olanları börek adı şaşırtabilir. Bu aslında şerbetli bir tatlı içinde muhallebi de olduğundan çok hoş bir lezzet. dondurma ile sunumu da ayrı bir güzellik kattı doğrusu.

Gecenin finalini de bu tatlı ile yaptıktan sonra Karadeniz lezzetlerini tanıdığıma çok mutlu oldum doğrusu.Umarım yerinde tatma imkanım da olur.

Sizin de Karadeniz lezzetleri ilginizi çektiyse 488 14 24 numaralı telefonla rezervasyonunuzu yaptırıp ister öğlen ister akşam yemeklerinde bu güzel lezzetleri  Karadeniz'e gitmeden tadabilirsiniz.

Nazik davetleri için Mövenpick Hotel İzmir ekibine, Halkla İlişkiler Müdürü Merih Hasaltun Yumlu'ya çok teşekkürler.

Siz de Mövenpick Otel'in festival ve diğer etkinliklerinden haberdar olmak isterseniz facebook, instagram ve twitter sayfalarını takip edebilirsiniz.

Yorumlar

  1. Çok keyifli, çok lezzetli bir geceydi..En güzeli de sevdiğim dostlarımla böyle bir gecede birlikte olmaktı..Bizleri böyle lezzetli geceler de bir araya getiren Mövenpick Hotel İzmir'e ve Merih Hanıma teşekkür ederim. Yazın ve fotoğrafların bu geceyi çok güzel anlatmış Müberracım..Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel bir paylaşım olmuş. Çok güzel bir geceydi. Mövenpick Otel çok güzel etkinliklere imza atıyor. Merih hanıma teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel bir geceydi . Anlatımınla o geceyi tekrar yaşadım sanki... Mövenpick Otele ve Merih Hanım'a bizi Karadeniz lezzetleri ile buluşturduğu için çok teşekkürler ...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Düşüncenizi paylaştığınız için çok teşekkürler!

Bu blogdaki popüler yayınlar

Patates Buğulama

Sarmaşık Kavurması

Ege Usulü Zeytinyağlı Kabak