İftar Yemekleri



Türk halkının misafire verdiği önemi de gözler önüne seren Ramazan ayındaki lezzet dolu iftar sofraları, hünerli ellerden çıkan birbirinden leziz tariflerle ziyafet masalarına dönüşüyor.

Türk mutfağının klasikleşmiş iftar yemekleri arasında yer alan et yemekleri ve tavuk yemekleri tarifleriyle hiçbir iftar davetinizde yarı yolda kalmayacaksınız; misafirlerinize birbirinden lezzetli yemeklerle unutulmaz bir Ramazan keyfi yaşatacaksınız.

Sultan Kebabı
Tereyağında kavrulan etler, su eklenerek ve kapağı kapatılarak pişirilir. Pişen etler, soğanla kavrulur ve sırayla patates, havuç, bezelye ilave edilir. Su ile ezilmiş salça, tuz, karabiber ve kimyon eklenir.
Beşamel sosu hazırlamak için; tereyağı ve un kavrulur; yavaş yavaş eklenen süt ile kıvam ayarlanır. Tuz ve karabiber ile tatlandırılıp ocaktan alınır.

Hazır yufkaların her biri dörde bölünür ve çukur bir kaseye oturtularak içine etli harç doldurulur. Kenarlardan sarkan yufka parçaları ile üzeri kapatılan yufka bohçaları ters çevrilerek fırın tepsisine alınır. Üzerlerine beşamel sos paylaştırılır ve rendelenmiş kaşar peyniri serpilip fırınlanır.

Kiremitte Köfte
Soğan, kıyma, ekmek içi, yumurta ve baharatlardan oluşan köfte malzemeleri, yoğrulur ve şekillendirilir. Sivri biberler zeytinyağında kavrulur; rendelenmiş domates, tuz, salça ve su ilavesiyle pişirilir. Az yağda renk alana kadar kızartılan köfteler ile domatesli sos, kiremit güveç kaplarına alınır. Üzerlerine kaşar peyniri rendesi serpilir ve iri doğranmış domates ve biber dilimleri koyularak fırınlanır.

Ali Nazik
Kıyma, yağ ve soğan kavrulur. Küçük doğranmış sivri biberler ve küp şeklinde doğranmış domatesler, eklenir. Kavrulmakta olan kıyma ve sebzeler, biber salçası, tuz ve karabiber ile tatlandırılır. Diğer yandan közlenmiş patlıcanlar, küçük küçük doğranır; sarımsaklı yoğurt, tuz ve karabiber ile iyice harmanlanarak servis tabağına alınır. Üzerine kıymalı sos yerleştirilir ve tereyağında kızdırılmış pul biber gezdirilir. Közlenmiş domates ve biberlerle süsleyerek servis edilen Ali Nazik kebabını, dilerseniz kıyma yerine domatesli ve biberli et sote ile de yapabilirsiniz.

Orman Kebabı
Suyu çektirilerek pişirilen ve soğan ile kavrulan etlere; salça, kimyon, karabiber ve tuz eklenir. Küp şeklinde doğranmış ve kızartılmış patlıcan, patates ve havuç ilave edilir. Sıcak su koyularak bir taşım kaynatılır ve bezelyeler eklendikten kısa bir süre sonra ocağın altı kapatılır. Lezzeti garantili bir orman kebabı yapmak isterseniz bezelye dışındaki tüm sebzelerin kızartılmış olmasını ve yemeğe bonkörce eklenen tereyağının etkisini küçümsememelisiniz.


Çanak Köfte
Soğan, sarımsak, bayat ekmek içi, yumurta, maydanoz, kıyma, kimyon, karabiber, pul biber ve tuz ile yoğrulan köfte harcından parçalar alınarak çanak şekli verilir ve yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Üzerlerine yağ gezdirilerek fırınlanır. Köfteler kızarınca beşamel sos ile karıştırılmış garnitürler, köfte çanaklarına paylaştırılır; üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpilir. Sıcak suda ezilmiş domates salçası da fırın kabına eklenir ve fırınlanır.

Knorr’un hazırladığı http://www.herkessofraya.com/ adresini inceleyerek iftar sofralarınızı şenlendirecek nefis tarifler keşfedebilirsiniz. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Patates Buğulama

Sarmaşık Kavurması

Ege Usulü Zeytinyağlı Kabak