Komposto Ev Yemekleri - Kemeraltı





Komposto, İzmir Kemeraltı'nda Kızlarağası Hanı'nın orada tarihi bir binada yeni açılmış çok hoş bir restoran. Izgaradan mantıya, çorbadan kompostaya Türk mutfağının, özellikle Ege mutfağının güzel örneklerini sunuyor. Mevsime göre yenilenen menüsünde her gün farklı seçenekler bulabiliyorsunuz.

En zengin çeşitleri bulabileceğiniz saatler öğle yemeği zamanı.





Biz de Komposto'yu Şehirde Gezinti ile birlikte öğle saatlerinde ziyaret ettik. Öncelikle restore ettikleri binanın tarihi havası ve çalan zevkli müziklerle çok hoş bir ortam oluşturduklarını belirtmeliyim.


Zeytinyağlı büfesi zengin, her damak tadına hitap edebilecek seçenekler mevcut. Bizim gittiğimiz günün zeytinyağlı ve salata  seçenekleri arasında zeytinyağlı fasulye, zeytinyağlı pırasa, Girit kabağı, makarna salatası, yoğurtlu semizotu, patlıcan pane, şakşuka, börülce salatası, havuç kavurma, brokoli salatası, kısır, patates köftesi vardı.



Ara sıcak ve ana yemek olarak ise kadınbudu köfte, sebzeli köfte, meksikan tavuk, beşamelli ıspanaklı tavuk, Arnavut ciğeri bulunuyordu. Tabi yanında pilav ve makarna çeşitleri ile. Bu yemekleri tercih etmek istemezseniz menülerinde her gün bulunan ızgara tavuk, köfte, antrikot ya da dürüm çeşitlerini de seçebilirsiniz.


Zeytinyağlılarda 3 çeşit 15, 5 çeşit 18, 7 çeşit 20 tl olarak ücretlendirilmiş. Izgara çeşitleri ise 15-27 tl arası. Zeytinyağlı çeşitlerinin çoğunu denedik, özellikle Girit kabağı, havuç kavurması favorilerim oldu. Ana yemekte ise ıspanaklı tavuk oldukça lezzetliydi. Izgara çeşitlerini deneme fırsatım olmadı. Bir de menülerine yeni ekledikleri erikli et soteyi merak ediyorum, giderseniz benim yerime tadabilirsiniz.


Yüzde yüz dana eti ile hazırlanan süzme yoğurt, tereyağ ve domates sos ile zenginleştirilen mantısı da denemeye değer. Tabii evde yapılanın yerini tutmaz ama dışarıda yediklerimizle kıyaslayınca oldukça lezzetliydi. 

Bu güzel lezzetlere eşlik edecek iki komposto çeşidi vardı o gün: elma ve vişne. Şimdilerde komposto çeşitlerini arttırdıklarını görüyorum instagram sayfalarında. Ayrıca içecek menülerinde kendi yaptıkları limonata ve ev yapımı ayran da bulunuyor. 


Tatlı menüleri de günlük değişebiliyor. Damla sakızlı muhallebi, şekerpare, kadayıflı muhallebi... Benim tercihim kadayıflı muhallebi oldu kıvamı ve lezzeti gayet iyi idi.

Komposto'nun tatlı ev sahipleri Murat Bey ve Pınar Hanıma nazik davetleri için çok teşekkür ederim.
Komposto'yu instagramda takip etmek isterseniz tık tık.


Mekanla ilgili kısa görüntülerden oluşan youtube videomu da buradan ya da youtube kanalımdan  izleyebilirsiniz.

Yorumlar

  1. Merhaba komposto resimlerinin hiçbiri görüntülenmiyor isterseniz bir kontrol edin resimler çıkmadığı için kompostonun görüntüsünüde göremiyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, fotoğrafları tekrar yükledim umaım sorun çözülmüştür. İlginiz için teşekkürler.

      Sil

Yorum Gönder

Düşüncenizi paylaştığınız için çok teşekkürler!

Bu blogdaki popüler yayınlar

Patates Buğulama

Sarmaşık Kavurması

Ege Usulü Zeytinyağlı Kabak