Zeytindalı Kahvaltıevi - Yakaköy



Hepimiz hafta sonlarını iple çekiyoruz. Hafta içi en çok da bol lezzetli, uzun uzun sohbet ettiğimiz kahvaltıları özlüyoruz değil mi? Durum böyle olunca hafta sonu kahvaltıları daha fazla önem kazanıyor. Günümüzün güzel geçmesi için de kahvaltıyı doğru yerde yapmak önemli.





İzmir'de özellikle Çiçekliköy ve onun devamında yer alan Yakaköy'de pek çok kahvaltı mekanı bulunuyor. Bunlar arasında zaman zaman hangisine gideceğinizi seçmekte zorlanabilirsiniz. Bizim önerilerimize kulak verin, pişman olmazsınız :)



Zeytindalı Yakaköy'ün sonlarında yer alan bir yer, tüm kahvaltıcıları geçip buraya geldiğinizde alacağınız keyif kat ettiğiniz yola değiyor. Zeytindalı bir aile işletmesi ve bu sıcaklık kesinlikle mekana yansımış. Sahipleri sizi evine gelmiş misafirler gibi ağırlıyor, herkesle tek tek ilgileniyor. Mekanın adı olan Zeytindalı da ailenin soyadı imiş. Aile büyüklerinden kalan ve yakın zamana kadar kendilerinin oturduğu evi bir süre önce kahvaltıevine dönüştürmüşler. Mekan hala ev atmosferini koruyor.



Hem iki salondan oluşan kapalı mekanı hem bahçesi ile mekan geniş bir alana sahip. Bu yönüyle kalabalık gruplar ve çeşitli organizasyonlar için elverişli bir yer. Otoparkı ve çocuk aktivite odası mevcut. Mekanda çalan müzikler çok hoş. Kısacası hem mekan güzel hem de lezzetler...



Zeytindalı'nın çok ferah ve huzur veren bir bahçesi var. Özellikle yaz ve bahar ayları için çok keyifli olacağından eminim.


Çayınızı ya da kahvenizi şöyle şömineye karşı içmek istemez miydiniz? Şu soğuk günlerde görüntüsü bile insanın içini ısıtıyor. Çayı çok seven Türk insanı için kahvaltıda sınırsız çay olması artı bir özellik diye düşünüyorum.




Masada gördüğünüz her şey çift kişilik seprme kahvaltıda bulunan lezzetler. Çeşit, miktar ve lezzet olarak oldukça tatminkar. Zeytin tabağı, peynir tabağı, söğüş tabağı, baharatlı zeytinyağı, salçalı sos, nar ekşili yeşillik, tereyağ, biberli lor salatası, reçel çeşitleri, bal-kaymak, fıstık, kek, su böreği ile zengin bir kahvaltısı var. Özellikle yeşillik tabağı, fıstık, kek ve su böreği ile standartın dışına çıkarak kahvaltılarına farklılık katmışlar. 12 çeşitten oluşan serpme kahvaltı fiyatı kişibaşı 22 tl.

Peynir şelalesi
Yukarıda saydıklarımız dışında ekstra olarak tadabileceğiniz pek çok lezzet de bulunmakta. Peynir şelalesi bunlardan biri. Peynir şelalesi, peynir ve tereyağının müthiş uyumundan oluşan Zeytindalı'na özgü bir lezzet. Tatmadan dönmemelisiniz.

Sucuklu yumurta
Hafta sonu kahvaltısının olmazsa olmazlarından sucuklu yumurta... Tam olması gerektiği gibi.. Bol sucuklu, yumurtası ideal kıvamda...

Paçanga böreği

Zeytindalı'nda denenmesi gereken lezzetlerden bir başkası da paçanga böreği. Bol malzemesi ile tadı damağınızda kalacak...

Tahinli gözleme
Zeytindalı'nın favori lezzetlerinden bir tanesi tahinli gözleme. Hafif, çıtır çıtır ve lezzetli, mutlaka denenmeli...

Tek kişilik kahvaltı
Tek kişiyseniz, böyle bir kahvaltı tercih etmeniz de mümkün...




Güzel bir kahvaltıyı Türk kahvesi ile taçlandırarak keyfinize keyif katabilirsiniz. Sunumun zarafetine bakar mısınız? Siz de kendinize bir güzellik yapın hafta sonu yeni bir mekan keşfedin..

Yakın ilgileri için Öznur Hanım, Pelin Hanım ve Engin Beye çok teşekkürler...





Zeytindalı Kahvaltı Evi'ne facebook sayfasından ve instagram sayfasından  ulaşabilirsiniz.

Rezervasyon için: 0533 573 08 85

Zeytindalı adres:
Meltem Sokak No: 4 Yakaköy Bornova

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Patates Buğulama

Sarmaşık Kavurması

Ege Usulü Zeytinyağlı Kabak