Çocukların Ebeveynleri ile Yapabileceği 5 Kolay Lezzet

Mutfağa ilgisi olan çocukları mutlu edebilecek olan özel tarifler ebeveynler ve çocuklar arasındaki bağların da güçlenmesini sağlıyor. Birbirinden lezzetli ve hazırlanışı kolay olan 5 lezzet ile sizler de çocuklarınızla mutfağınızda eğlenceli bir şekilde vakit geçirebilirsiniz. 

 

Cevizli Mozaik Pasta

 

İçerisine yumurta koymadan pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz özel bir pasta arıyorsanız ve çocuklarınız ile birlikte keyifli bir şekilde pasta yapmak istiyorsanız cevizli mozaik pastayı deneyebilirsiniz. Yumurtaya alerjisi olanların ya da kullanmayı tercih etmeyenlerin de yiyebileceği bu pastanın içerisinde lezzet ve aroma katabilmesi için özel olarak ceviz de yer alıyor. İsterseniz fındık parçaları ya da Antep fıstığı kullanarak da mozaik pastanızı hazırlayabilirsiniz. 

 

 Kuru Meyveli Yulaflı Tava Tatlısı

 

Çocuklarla beraber yapılabilecek hafif ve lezzetli bir yiyecek arıyorsanız kuru meyveli yulaflı tava tatlısını deneyebilirsiniz. Şerbetli tatlılar kadar yüksek kaloriye sahip olmayan bu tatlının içerisinde un ve yağ bulunmaz. Sadece tavayı yakabilmek için düşük miktarda zeytinyağı kullanmanız yeterlidir. Dilerseniz Hindistan cevizi yağını da ekleyerek tatlınızı hazırlayabilirsiniz. İçerisinde yer alan malzemeleri de isteğinize göre kuru meyvelerle değiştirebilirsiniz. 

 

Çikolata Soslu Lokum Tatlısı

 

Tatlı krizleri için çözüm olabilecek özel bir lezzet arıyorsanız çikolata soslu lokum tatlısını deneyebilirsiniz. Özel harcının üzerine yalnızca üç ayrı malzeme ekleyerek elde edebileceğiniz tatlıyı çocuğunuzla beraber keyifli bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Krem şanti, süt ve Hindistan ceviziyle kolayca hazırlayabileceğiniz enfes tatlıyı buzdolabında da saklayabilirsiniz. Evinizdeki malzemelerle yapabileceğiniz tatlıyı isterseniz doğal meyve sularıyla da beraber tüketebilirsiniz. 

 

Limonlu Su Muhallebisi

 

Yediğiniz zaman içinizi ferahlatabilecek özel limonlu su muhallebisi enfes kokusuyla sizlere yaz tatili hissini yaşatabilecek etkiye sahiptir. Az malzeme ile kolayca hazırlanabilecek limonlu su muhallebisi suyla hazırlandığından dolayı son derece hafiftir. 

 

Pankek

 

Özellikle kahvaltıların vazgeçilmezi olan pankek günün her anında tüketmeye uygundur. Çocukların da hazırlarken keyif alabileceği pankekleri çikolata kremalı veya meyveli gibi farklı şekillerde hazırlayabilirsiniz. İsterseniz yemek.com’daki pankek tarifi üzerinden ilerleyebilir ve kendi damak zevkinize uygun özel bir pankek hazırlayabilirsiniz. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Patates Buğulama

Sarmaşık Kavurması

Ege Usulü Zeytinyağlı Kabak