Tike Restaurant (Alsancak)

alsancak tike restaurant

Sevgili Gurme'miz yine çok keyifle okunacak bir yazııyla bizlerle... Kendisi bugün bizleri Alsancak'a götürecek ve güneyin harika lezzetlerini tadabileceğiniz bir mekânı tanıtacak. Buyrun lezzet yolculuğuna...

alsancak tike restaurant

İzmir'de güneş bir başka doğar, ışıltısını denizin parıltısıyla bütünleştiren güneş, İzmirli'nin ve İzmir'i sevenlerin gönlüne, yüreğine doğar. Hele bu güzelliği Kordon boyundan izlemek insana eşsiz bir mutluluk katar. Bu güzelliği yaşayabileceğiniz yerlerin başında gelen güzel bir restorandan bahsedeceğiz sizlere. İzmir'in en özel yerlerinden biri olan Efes Oteli’nin bahçesinde bulunan Tike (Aslancak) Restoran.

alsancak tike restaurant

İzmir'de sevdiklerinizle başbaşa yemek yiyebileceğiniz ender mekânlardan birisidir Tike (Alsancak). Restoran zincirleriyle yurtiçi ve yurtdışında birçok mekâna sahip olan bu lezzet durağı, güneyin eşsiz tatlarını ayağınıza kadar getiriyor. Adana, Hatay, Mersin illerinin birbirinden güzel yemeklerini bir arada bulabileceğiniz bir yer. Özellikle İzmir’imizin sembolü haline gelmiş olan Efes Oteli’nin (Swiss Otel) bahçesinde bulunması, mekâna apayrı bir güzellik katmaktadır.

alsancak tike restaurant

Ambiyans olarak şık, ferah ve rahat edebileceğiniz bir restoran olan Tike, hizmet anlayışı olarak da sizi memnun etmeyi ilke edinmiş özel bir mekan.


alsancak tike restoran

Bu güzel mekânın lezzetlerine gelecek olursak, başlangıç olarak sıcak servis edilen pastırmalı humus, mütebbel ve soğuk servis edilen kabak çitmeyi önerebilirim. Bu lezzetleri tattıkça kendinizi İzmir’in dışında bulacak, belki güneye kadar ufak bir seyahate çıktığınızı hissedeceksiniz.
alsancak tike restoran

Ana yemek kısmı için önerebileceğim bir iki yemek var ki muhakkak bu restoranda denenmeli. Özellikle bu restoran da kuzu eti kullanılmakta ve dana eti ile yapılan tek yemek külbastı, ve bu külbastıyı tattığınız da ağzınızda eriyen etin lezzeti tüm sıcaklığıyla bedeninizi saracak ve güzel anın bitmemesini arzulayacaksınız. Ayrıca bir diğer lezzet de Küşleme (Kuzu Bonfile), tattıkça doğru bir tercih yaptığınızı anlayacaksınız.

Alsancak tike

Tatlı kısmında ise Hatay yöresinin o güzel lezzeti Künefeyi göreceksiniz, ancak özellikle tatmanızı istediğimiz bir lezzet varki o da dondurma ile ikram edilen helvası. Doğrusu bu padişah tatlısının ne kadar lezzetli yapılabileceğini görüp şaşıracaksınız.


2008 yılında açılan bu mekân İzmirlileri birbirinden güzel lezzetleriyle bekliyor. Şimdiden afiyet olsun.


Ambiyans : 3 ***

Fiyat : 2 **

Lezzet : 3 ***


Tike Alsancak
Adres: Şehit Nevrez Bulv. No:2 Alsancak/İZMİR
Telefon: 0232 441 71 91
Faks: 0232 441 19 29

Yorumlar

  1. öyle çok içen biri değilim ama bar kısmı beni bile cezbetti:))

    YanıtlaSil
  2. Burada yemek yeme fırsatım oldu Antakya yöresinin leziz yemeklerini ikram ediyorlar, ortamı da çok hoş bence denemelisiniz, ailecek gönül rahatlığıyla gidebilirsiniz tabi fiyatlar biraz yüksek ama buna değer

    YanıtlaSil
  3. Çok şık bir yer, sevdiklerinizle vakit geçirmek için ideal bir restoran, özellikle kebaplarına bayılacaksınız, içkileri de bir o kadar kaliteli, İzmir için önemli bir marka Tike restoran, tavsiye ederim

    YanıtlaSil
  4. Güzel yorumlarınız için teşekkür ederim, umarım sizler de memnun kalır, güzel yemeklerini yerken kulağımı çınlatırsınız :)

    YanıtlaSil
  5. annemin dogumgununde gitmistik, biraz pahaliydi sanki

    YanıtlaSil
  6. Tike restoranı çok beğeniyorum ancak Tavacı Recep Ustanın açılması buraya olan ilginin azalmasına neden olacak, fiyat konusunda ve çeşitler de farklılığa giderlerse müşterileri içinde iyi olacaktır ama yinede İzmir'in en hoş mekanlarından biri bu Restoran sevdiklerinizle gidilebilecek bir yer.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Düşüncenizi paylaştığınız için çok teşekkürler!

Bu blogdaki popüler yayınlar

Patates Buğulama

Fırında Akya Balığı

Ege Usulü Zeytinyağlı Kabak