Altınpark City/(Yeni adıyla Seyirtepe) (İzmir)


Altınpark City İzmir-Örnekköy'de yaklaşık bir yıl önce hizmete giren bir mekan. Açıldığı dönemde basında çıkan haberlerde açılacak olimpik yüzme havuzu, atv parkuru, paintball sahaları vs ile İzmir'in hatta Ege'nin en büyük eğlence ve spor merkezini oluşturacaklarına dair bilgiler yer alıyordu. Ayrıca gazetelerde gördüğüm fotoğraflardan manzarası çok güzel bir yer olduğunu da düşünmüştüm. O zamanlar merakla gittiğimde cafe ve restorant dışında hiçbir şey yoktu ve bu geniş ama boş mekan hayalkırıklığı yaşatmıştı.


Geçtiğimiz pazar günü babalar gününde babaları sevebilecekleri bir yere götürelim istedik. Altınpark'ı daha önce görmedikleri için ve açık hava olduğu için seçenekler arasına aldık. Aradan geçen zamanda ilk gördüğümüzden daha farklı olduğunu da umduk... Gittiğimizde mekana eklenen tek şeyin kır düğünü yapılabilecek bir alan olduğunu gördüm. Manzarası ve serin havasıyla yaz düğünleri için ideal bir yer gibi duruyordu. Tabi düğüne katılmadığım için hizmet kalitesi hakkında yorum yapamayacağım.



Restorant tadilat dolayısıyla kapalıymış, daha önce gidenlerden yemek kalitesinin iyi olmadığını, buna rağmen fiyatların yüksek olduğunu duymuştum. Ama duyduklarımızla yetinmeyip denemekti niyetimiz. Restoran kapalı olunca körfez manzarasına hakim cafesine oturduk, orada da tost ve birkaç içecek çeşidi dışında alternatif yoktu.

Şu haliyle Altınpark City sadece gidip manzaraya karşı çay içilebilecek bir yer. "İzmir'in Piyer Lotisi" iddiasıyla yola çıktı, ama malesef bir yılda pek aşama kaydemediğini üzülerek gördüm. Güzel manzara bir yere kadar... Aslında bundan önceki gezi yazılarında İzmir'deki ya da diğer yerlerdeki güzellikleri ve lezzet önerilerini paylaştığım için Altınpark'tan hiç söz etmemeyi düşünmüştüm. Ama mekan önerilerini olduğu gibi hayal kırıklıklarını da yazayım  gidecek olanlar neyle karşılaşacağını bilsin istedim.


Son olarak çok güzel bir manzaraya sahip olan ve sıcak yaz akşamlarında serinleyebileceğiniz bu mekanın  güzel lezzetler ve aktivitelerle renklenmesini, hak ettiği güzelliğe kavuşmasını İzmirliler adına umduğumu belirtmek istiyorum.


***
Not: (Kasım 2010)
Altınpark City adını Seyirtepe olarak değiştirmiş. Ne sebeple bilmiyorum ama en azından içinde İngilizce bir kelime geçmemesi güzel :)

Seyirtepe'ye Ulaşım : Bornova - Karşıyaka otobanının Örnekköy yol ayrımından 4 km gittikten sonra kapalı spor salonunun karşı yolundan girerek yaklaşık bir 4 km daha giderek Seyirtepe'ye varabilirsiniz.

Yakında açılacak olan web sitesinin adresi şöyle:

Yorumlar

  1. Ege ciğim paylaşımın için teşekkürler.Bende hep merak ederdim çünkü gazetedeki reklamları çok güzel. Aynı şeyi Bornovadaki Homeros vadisinde yaşadım. O kadar çok reklamı yapıldıki gittiğimizde hiç bir şey yoktu.Üstelik o zahmete değmeyecek virajlı kötü bir yoluda cabası...Üstelik siz tost yemişsiniz biz bekçi kulübesinden başka bir şey bulamadık.

    YanıtlaSil
  2. Minecim, Homeros'ta aynı hayal kırıklığını biz de yaşadık malesef. Altınpark orası kadar ıssız değil, hatta oldukça kalabalık bir yer. Manzaraya nazır kenar masalarda oturacak yer bulmak zor oluyor. Armut minderler kapışılıyor :)) Serin serin manzaraya karşı oturup çay içmek için gidilebilir. Ama yemek için değil. Bir de uzun zaman ayırmışsanız yapacak hiçbir aktivite yok orada...
    Ben de yorumun için teşekkür ederim canım :)

    YanıtlaSil
  3. İnci Ertürkan25 Haziran 2010 23:00

    İzmirde böyle bir yer olduğunu bilmiyordum doğrusu, ulaşımı kolay mı? Gidip denemek istiyorum... İzmirde baka nereleri tavsiye dersiniz?

    YanıtlaSil
  4. İnci Hanım, kendi aracınız ile gidecekseniz ulaşım gayet kolay. Mekan önerileri için gurmenin gözüyle ve gezi bölümlerimize bir bakmanızı öneririm. Yeterli olmazsa ya da daha spesifik bir bilgi isterseniz yorum ya da mail yoluyla sorabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  5. Altınparkcity izmir için güzel bir mekan, eşsiz bir izmir manzarası var, ailecek gidilebilecek bir mekan, yemekleri çok iyi olmasada havası ve manzarası için gidilebilir, ancak yazınızda mekanın fotoğraflarına yer vermemişsiniz bence bir eksiklik ayrıca izmir manzarasını daha güzel anlatan fotoğraflar kullanılabilirdi, bence gitmediyseniz ailecek veya arkadaşlarınızla en kısa zamanda denemelisiniz

    YanıtlaSil
  6. altınparcity yol tarifi : Altınparkcity karşıyaka örnekköy üzerinde otabanın örnekköy çıkışından devam edip kapalı spor salonunun karşısından ara yola girip yaklaşık 1o dakikalık bir mesafede bulunuyor, burası için tabelalar yetersiz, o yüzden örnekköye gelindiğinde sorulmasında yarar var.

    YanıtlaSil
  7. Seyirtepe'nin reklamlarını görüyordum tanıtım yazınızın olması çok güzel oldu benim için, teşekkürler.

    YanıtlaSil
  8. otobüs ıle ulaşım saglanabılıyormu ?
    eger saglanıyorsa hangı otobus gidior ?

    YanıtlaSil
  9. Simge Hanım maalesef Seyirtepeye otobüs gitmiyor. Kendi özel aracınızla yada taksiyle ulaşımı sağlayabilirsiniz. Ama dilerim en kısa zamanda ulaşım sorununu mekanın işletmecileri çözerler.

    YanıtlaSil
  10. Bir de lezzet kalitelerini arttırsalar, İzmir'de geniş bir kitleye hitap edebilecekler. Dilerim dikkate alırlar.

    YanıtlaSil
  11. otobüsle ulaşım mümkün mü buraya acaba?

    YanıtlaSil
  12. altın park yada yeni ismi olan seyirtepeye 3 seneden beri arada sırada gideriz.yer olarak güzel olmasına rağmen yemek kalitesi olmayan ve fiyatı çok uçuk olduğunu söyleyebilirim.ayrıca hizmet olarak da yakışmıyor o yere,üstelik araba bir park yer daha lüks sosyeteler için ücretli yer ayrılmış. ücretsiz parkı çok daha aşağıda bir yerde ve orası sert bir yokuş. takdiri size bırakıyorum

    YanıtlaSil
  13. bence çok güzel bir yer fiyatlarıda uçuk ama yemekleri guzel manzarası tatlıları çok hoş bir yer

    YanıtlaSil
  14. Bende ilk defa bugün gideceğim,umarım gittiğime değer,ama yorumlarınızdan anladığım kadarıyla yemek yemeyeceğim:)

    YanıtlaSil
  15. Arabam yok ama hafta sonu bir kahvalti keyfi yapmak istiyorum nasil gdebilirim karsiyakadan izmirin yabancisiyimda

    YanıtlaSil
  16. seyirtepe değil böceklitepe demeliyiz çok böcek var kahvaltı burnumuzdan geldi

    YanıtlaSil
  17. Seyirtepenin adını BÖCEKTEPE olarak değiştirdik kahvaltı burnumuzdan geldi böcek kaynıyor

    YanıtlaSil
  18. Seyirtepeye arabası olmayanlar nasıl ulaşıcak peki?

    YanıtlaSil
  19. Arabası olmayanlar nasıl ulaşıcak peki buraya? dolmuş falanda mı çıkmıyor?

    YanıtlaSil
  20. Bildiğim kadarıyla arabasız ulaşım mümkün değil.

    YanıtlaSil
  21. seyir tepe yetmedi mi altınpark 1000 senedir basmanede bir semt başka isim bulamadınız mı ? bakır park neyinize yetmez altınpark'a gelin de size daha güzel bir isim bulalım

    YanıtlaSil
  22. memleketin en kötü garsonlarını bünyesinde barındıran çakal mekan. izmir seyirtepe restoran

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Düşüncenizi paylaştığınız için çok teşekkürler!

Bu blogdaki popüler yayınlar

Patates Buğulama

Fırında Akya Balığı

Ege Usulü Zeytinyağlı Kabak