Kuzenimde Balık Keyfi


Size daha önce kuzenimle komşu olduğumuzdan bahsetmiştim. Böyle olunca fırsat buldukça bir araya gelmeye, çarşıya pazara beraber gitmeye çalışıyoruz. Geçen hafta beraber pazara gitmiş, alışverişimizi de yapmışken balıkları birlikte yapıp yemeye karar verdik. Planımızı son anda yaptık ama, iyi ki de yapmışız, pazar akşamlarının sıkıcılığına rağmen akşamımız çok keyifli geçti.


Balık işini beyler üstlendi. Kuzenimin eşi hamsileri Kıbrıs'ta öğrendiği şekilde "Akdeniz usulü" hazırladı. Nasıl derseniz... Mısır ununun içerisine toz kırmızı biber ekledi, balıkları hazırladıktan sonra bu biberli mısır unu karışıma bulayıp zeytinyağı kullanarak tavada az yağla kızarttı. Rengi barbun gibi hafif kırmızıydı, kırmızı biberin acılığı belli değildi, ama balığa lezzet katmıştı.


Beyler balık ile ilgilenirken biz de salata ve tatlıları hazırladık. Emelciğim maşallah o kadar hamarat ki kaşla göz arasında -gündüz canım havuçlu kek istiyor dediğim için- benim için havuçlu kek, eşi için elmalı pasta hazırladı. 


Havuçlu kek her zamanki gibi nefisti. Elmalı pastayı ilk kez yedim, altı tart-kek hamuru gibi, üzeri tarçın, elma ve üzümlü, en üstü ise yoğurt ve lordan oluşan bir kremayla kaplı nefis bir tat. En kısa zamanda tarifini alıp deneyip sizlerle paylaşmak istiyorum. (Bu pastanın erikli versiyonunun tarifini şuradan okuyabilirsiniz )


Üzerine bir kış klasiği, kestane keyfi. Yanında film, tv, bol sohbet... Daha ne olsun... Çok keyifli bir akşamdı, kuzenime ve eşine tekrar ellerinize sağlık derken, sizlere de sevdiklerinizle keyifli zamanlar diliyorum.

Yorumlar

  1. Afiyet olsun , balıklar süper görünüyor :)

    YanıtlaSil
  2. hakikaten daha ne olsun.Mısır unuyla kızarmış balığı ben de çok seviyorum.Her şey çok güzel.Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. maşallah ne keyifli bir akşam olmuş:) afiyet olsun
    sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Aranızda olmak varmış doğrusu. Muhabbetiniz artsın keyifle...

    YanıtlaSil
  5. oh oh sefanız olsun bu ne güzellik maşallah

    YanıtlaSil
  6. Afiyet şifa olsun, keyfiniz daim olsun Müboşum..Sevgiler canım..

    YanıtlaSil
  7. Ne keyiflidir boyle zamanlar... Sofradakilerin hepsi de damagima uygun, nefis lezzetler. Yapan eller dert gormesin, sevgiler :)

    YanıtlaSil
  8. ohh ne güzel önce balık sonra kestane oldu dikkatimi çeken çok severim çok,muhabbetiniz bol olsun arkadaşım
    sevgiler

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Düşüncenizi paylaştığınız için çok teşekkürler!

Bu blogdaki popüler yayınlar

Patates Buğulama

Fırında Akya Balığı

Ege Usulü Zeytinyağlı Kabak