Carte d'Or Dondurmalı Blog İzmir Buluşması

Hafta sonu İzmir’in sembol mekânlarından, tarihiyle özdeşleşmiş Asansör'de tatlı bir etkinliğe, siz bloğumuz okuyucuları adına katıldım. Sıcak ve samimi geçen bir günün ardından sizlerle paylaşabileceğim güzel anıların ortaya çıkması beni ayrıca mutlu etti.



Carte d’Or firmasının düzenlediği hafta sonu etkinliğinde birbirinden değerli blog yazarlarıyla tanışma fırsatı bulduk. İzmir’den, gerek ülkemize gerekse yurt dışına seslerini duyuran blog yazarlarımızla bir arada bulunmak bizler için ayrı bir sevinç kaynağıydı.


Lezzetleriyle ünlü Fransa’da doğup bugünlere gelen Carte d’Or markası, evde dondurma keyfi yaşanması ve yaz kış dondurma tüketiminin sağlanması adına 1993 yılından beri ülkemizde faaliyet göstermektedir. Vücudumuzun ihtiyacı olan kalsiyum ve fosfor yönünden zengin olan dondurmanın her gün tüketilmesinin çocuk gelişimi ve sağlığımız açısından faydalarını düşünürsek, hijyen ve sağlık kurallarını konusundaki hassasiyetiyle bilinen Carte d’Or firmasının önemli bir ihtiyacı karşıladığı görüyoruz.




Etkinliği düzenleyen Aylin Hanım ve Carte d’Or yetkilileri, İzmir’de kahvaltı’nın en iyi adresi olan Asansör Restoranı seçmekle güzel geçecek bir günün ilk haberlerini vermiş oldular. Asansör’ün eşsiz İzmir manzarasıyla birlikte bizleri güler yüzleriyle karşılayan evsahiplerimizle kısa bir tanışmanın ardından, özenle hazırlanmış olan kahvaltı masalarımıza geçtik. İzmir’e özgü lezzetlerin bulunduğu kahvaltı soframızda olmazsa olmazlardan boyoz, gevrek, karadutlu lor, zeytinyağlı yaprak sarması, İzmir tulum peyniri ve şu an sayamayacağımız onlarca lezzetten oluşan bir masa bizleri beklemekteydi.


Keyifli sohbetler eşliğinde geçen kahvaltımız sonrasında İzmir manzarasıyla birlikte bu anı ölümsüzleştirecek olan fotoğraf çekimimiz gerçekleşti. Ardından ufak sürprizlerle renklenen etkinliğimiz, güzel geçen günümüz kadar şirin ve lezzetli hediyelerle sona erdi.


Kahvaltı sonrasında Carte d’Or markasının bizler için hazırlamış olduğu lezzetlerin tadımlarını yaptık. Yeni ürünleri Türk damak tadına uygun hale getirilmiş ve kışın da yenebilecek birbirinden hoş lezzetler ortaya çıkmıştı, bu da bizleri sevindirdi. Carte d’Or firmasının marka müdürü Nihan Hanımın yaptığı sunumla ülkemiz insanın beslenme alışkanlıkları ve dondurmaya bakış açıları hakkında fikir sahibi olduk. Bu sunum sayesinde de İzmir’imizin dondurma tüketimi açısından Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu ancak, dünya tüketimine bakıldığında çok da iyi yerlerde olmadığını gördük. Tatlı alışkanlıkları içerisinde en sağlıklı besinlerin başında gelen dondurmanın az tüketilir olması dikkatlerden kaçmadı.

03.12.2010 tarihli Hürriyet gazetesinden

Bu güzel buluşma birçok internet sitesi ve gazetede haber olarak yer aldı. Özellikle güzel geçen günün izlerinin yer aldığı haberlerde, Türkiye’nin incisi İzmir’imizin ufak da olsa tanıtımında katkımız olmasından mutluluk duyduk.           

Okuyucularımız adına Carte d’Or markasına teşekkür eder bu gibi etkinliklerin tüm ülkemize yaygınlaşarak devam etmesini dileriz. Etkinliğin organizasyonunu sağlayan Aylin hanıma, İstanbul’dan gelip, İzmirlilere, İzmir’de göstermiş olduğu evsahipliğinden dolayı bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Etkinlik süresince yakın ilgisini misafirlerinden eksik etmeyen Aylin Hanım, güler yüzüyle günün sıcaklığının en büyük mimarlarından biri olmuştur.

Etkinlikle ilgili daha fazla fotoğraf için flickr albümünü, dondurmayla ilgili pek çok faydalı bilgi ve çeşitli tarifler için de dondurmalı blogu ziyaret edebilirsiniz.


Yorumlar

  1. Seher Adıgüzel5 Aralık 2010 14:49

    Güzel bir gün geçirmişsiniz, Carte dOrun pastalarını beğeniyorum özellikle fıstıklısını, ayrıca Carte d Or u tebrik ediyorum, izmirde etkinlik yaptığı için...

    YanıtlaSil
  2. böyle güzel bir günü böyle güzel bir yazıyla taçlandırmışsınız,teşekkürler. bu tür etkinliklerin genelde istanbul'da olması üzücü oluyor ve güzel İzmir'in böyle etkinliklere dahil edilmesi çok sevindirici.
    ne diyelim.. artarak devam etmesi dileğiyle..

    YanıtlaSil
  3. Carte d Or Fransız dondurmA lezzetini bizlere çok güzel sunuyor, özellikle son dönemde çıkardığı patisserie lezzetleri çok güzel,incir tatlılı benim favorim, tavsiye ederim...

    YanıtlaSil
  4. Lezzetli Somunlar bloğunda görüp yazmıştım önceden haberim olsaydı İzmir'li blogcuları tanımak adına yoğunluğuma rağmen katılmaya çalışırdım. Bir daha ki sefere inşallah. Sevgiler canım..

    YanıtlaSil
  5. Ne kadar güzel bir gün olmuş vallahi ben markete gidince bizimkileri dondurma reyonundan alamıyorum:) gerçekten carte d'Or lezzetide bir başka
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Seher Hanım, teşekkürler yorumunuz için.

    Melikecim, ben de aynı fikirdeyim :)

    Nalan Hanım katkınız için teşekkürler...

    Nilgüncüm, inşallah bir dahaki etkinlikte beraber oluruz :)

    Evatolyesi, gerçekten güzel bir gündü, sizinkiler ağzının tadını biliyor :)

    YanıtlaSil
  7. Benim favori dondurmam meyve şöleni, üzerindeki sosu çok seviyorum.

    YanıtlaSil
  8. İzmir'de yapılan etkinliklere ben de katılmak sizlerle tanışmak isterim..
    www.hepleziz.com Tülay

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Düşüncenizi paylaştığınız için çok teşekkürler!

Bu blogdaki popüler yayınlar

Patates Buğulama

Sarmaşık Kavurması

Ege Usulü Zeytinyağlı Kabak