Ohannes Burger


Gurmemiz bugün bize ev yapımı tadındaki köftesi, farklı ekmeği ve sos çeşitleriyle ön plana çıkan hamburgerleriyle ünlü Ohannes Burger'i tanıtacak.
***


New York’a hayatında ilk defa gelen Amerikalı bir genç, geldiği günün akşamında yeşil kapılı küçük bir dükkânda hayatının en güzel hamburgerini yer. Bu güzel hamburgeri tekrar yiyebilmek için aynı yere gitmek ister fakat New York’a yabancı olduğu için o ufak yeşil kapılı burgerciyi bir türlü bulamaz.


Bundan sonra geçen zamanlarda aklının bir köşesinde hep o burgerci vardır ve bir gün arkadaşları onu mutlu etmek için elbirliğiyle yeşil kapılı küçük dükkânı aramaya başlarlar, yerini bulurlar fakat küçük dükkân çoktan taşınmıştır. Amerikalıların vazgeçilmez fast food yiyeceği hamburgere olan sevginin abartı bir dille anlatıldığı “How I Met Your Mother” adlı dizi her bölümünde izleyenlerine keyifli dakikalar sunuyor.


İlke olarak fast food tarzı beslenmeye karşı olsam da karşımıza çıkan lezzetleri de görmezden gelmenin haksızlık olacağını düşünüyorum. Bugün sizlere Amerikalıları kıskandıracak bir yerden ülkemizin yeşil kapılı küçük hamburgercisinden bahsedeceğim. İzmir, Bornova’da üniversite gençliğinin sıkça tercih ettiği Küçük Park'ta bulunan Ohannes Burger, yaptıkları lezzetli hamburgerleriyle, bu konuda da dünyada iddialı hale gelebileceğimizi bizlere bir kez daha gösteriyor. Yapılışının her aşaması özenle düşünülmüş, lezzetli dokunuşlarla zenginleştirilmiş bu hamburgerleri yemeye doyamıyorsunuz. %100 dana etinden hazırlanan hamburgerlerin sosları sizleri uzak diyarlara alıp götürüyor.





Özel taş fırında hazırlanan hamburger ekmekleri çok taze ve sıcacık geliyor önünüze. Cheese, İndie, Swiss, Mexi çeşitleri bulunan hamburgerlerin hepsi de farklı damak tadlarına hitap edebiliyor. İsimlerini aldığı ülkelerin öne çıkan lezzetlerini içerisinde barındıran bu hamburgerleri yemeye doyamıyorsunuz.


Farklı olarak İstanbulluların vazgeçemediği "ıslak hamburgeri" de burada bulma fırsatınız var. Ayrıca tost ve makarna çeşitleri de denenmeli derim. Menüde getirilen soslar günlük yapılıyor ve hepsi de çok lezzetli. Ayrıca değinmeden geçemeyeceğim lezzetli patateslerinden bahsetmek istiyorum. Sarımsak aromalı ve baharatlarla zenginleştirilmiş patateslerin her dilimi ağzınızda eriyor ve bu lezzetin bitmemesini diliyorsunuz. Tatlı çeşitleriyle iddialı bu şirin yerin cheesecake çeşitlerini denemenizi öneririz.

Mekânın ambiyansı yemek tarzına uygun olarak düşünülmüş, zarif ve sıcak bir ortamı var, yemeklerinizi buraya özgü müzikler eşliğinde yiyorsunuz.

Amerikalıları bilemem ama ben yeşil kapılı şirin burgercimi buldum ve bundan dolayı çok mutluyum…

Ambiyans         : 3 ***
Fiyat                : 4 ****
Lezzet              : 5 *****
Not: Yıldızlar 5 üzerindendir.

Adres   : Küçükpark, Şok Market yanı Bornova/İZMİR
Tel       : 0232 2509795
İnternet Adresi: http://ohannesburger.com/
Meraklısına not: Alsancak'ta da bir şubeleri açıldı!

* Fotoğraflar netten alınmadır.

Yorumlar

  1. SUPER SANSLIYIM DEMENEK ICIN SU ANDA DOGRU YERDEYIM ...BORNOVADA... EN KISA ZAMANDA GIDEBILMEK ICIN SIZI BEKLIYORUM:)))

    YanıtlaSil
  2. aaa ıslak hamburgerdemi var? hemde küçükparkta? haftaya bir öğlen kesin gideceğiz.

    YanıtlaSil
  3. Yazıyı okudum sonuna kadar İstanbuldada var diyeceksiniz diye:) hayal kırıklığına uğradım
    Sizlere afiyet şeker olsun ne diyelim:)

    YanıtlaSil
  4. Günaydın
    Kızımda 2 kez gitmiş anne beraberde gidelim çok beğeneceksin diyor. E Bornova'da oturduğumuza göre ziyaret etmek lazım.. Sağlıklı ve sevgi dolu bir hafta geçirmen dileği ile..

    YanıtlaSil
  5. Hüseyin Aslan14 Aralık 2010 15:09

    Islak Hamburgeri çok severim, İzmirde de bu lezzeti yapan yerleri görmek güzel, geldiğimde bu güzel ve şirin yeri denemek istiyorum, teşekkürler paylaşımınız için.

    YanıtlaSil
  6. Fatma ablacım beraber gideriz inşallah :)

    Aslı bence de deneyin...

    Evatolyesi, şimdilik yok :(

    Nilgüncüm kızın haklı bence :)

    Hüseyin Bey teşekkürler yorumunuz için.

    YanıtlaSil
  7. sevgili Ege,Ohannes burger yazını ve görüşlerini okuyunca eşime bahsetmiştim.Geçengün eşim ve bir arkadaşı gitmişler hatta sahibi gençle konuşmuşlar,gerçekten burgerin lezzetini çok beğenmişler.Hatta sahibi eşime,kahvaltımızda güzeldir mutlaka gelin demiş.sevgiyle kal

    YanıtlaSil
  8. Prenses Ece, memnun kalmalarına çok sevindim, sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. bugün yazılarınızdan örnek olarak gittiğim ohannesburger tam bir rezaletti chesse isteyip swiss geldi ıslakhamburgerin içi buz gibiydi yakıştıramadım...

    YanıtlaSil
  10. Murat ÜNLÜ16 Mart 2012 20:25

    İstanbul daki Kızılkayalar kadar güzel ıslak hamburgerleri var, İzmir için bir şans burası :))

    YanıtlaSil
  11. Sibel Dalgıç6 Mayıs 2012 23:56

    Ohannes Burgeri çok seviyorum ve Alsancakta şube açacaklarını görünce çok sevindim. Artık her gün yiyebileceğim. Hamburgerin atalarını biliyordum artık babalarıyla tanışacağım :)

    YanıtlaSil
  12. lezzet kesinlikle 5 yıldız olamaz. Askerde yediğim kaşarlı tostlar bile ohannes'in cheeseburgerinden daha lezzetliydi

    YanıtlaSil
  13. Hayatımda yediğim en kötü hamburger. Köftesi baharat yağ ve katkı maddesinden geçilmiyor. Bu kötü köfteyi örtmek için hamburger ekmeğinin içi de sostan geçilmiyor. Soslar da çok kötü. Bu markayı beğendiğini söyleyenlere acil şifalar diliyorum.

    YanıtlaSil
  14. Antalya içine paket şiparişiniz var mı acaba😅😅😅😅 bu görselliği bir de tadına vararak izmire gelecez sanırım

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Düşüncenizi paylaştığınız için çok teşekkürler!

Bu blogdaki popüler yayınlar

Patates Buğulama

Sarmaşık Kavurması

Ege Usulü Zeytinyağlı Kabak