Ayfer Teyzede Keyifli Bir Akşam Yemeği


Bugün sizlerle keyifli bir akşam geçirdiğimiz özel bir sofrayı paylaşmak istiyorum. Kuzenimde çay saati  yazımda size ailemizde hayırlı bir işin temellerinin atıldığından bahsetmiştim. İşin güzel yanı, benim kuzenim ile -yine size daha önce bahsettiğim çocukluk arkadaşım- Ümmüş'ümün kuzeninin yollarının kesişmesi oldu. Böylece arkadaşlığımıza bir de akrabalık boyutu eklendi :)

Sofraya dönecek olursak, bu güzel sofra kuzenimin yeni ailesinde yediğimiz akşam yemeğine ait. Kuzenimin müstakbel kayınvalidesi Ayfer teyze,  eli müthiş lezzetli bir insan. Tanıştığımızdan beri hem yaptıklarına hem de pratikliğine hayranım. Sanırım hem Girit kökenli olması hem de yemeklerini sevgiyle yapması lezzeti artıran unsurlar. Hatırlarsanız sizlerle daha önce yeğenlerimin doğumgünü için hazırladığım Ayfer teyzeye ait bir pandispanya tarifini de paylaşmıştım.

Bugün sizlere de hazırlayacağınız sofralar konusunda fikir vermesi için o günkü menüyü ve fotoğrafları paylaşmak istiyorum. İlk kez gittiğim bir yer olması dolayısıyla fotoğrafları biraz utana sıkıla çektiğim için yemeklerin güzelliğini yansıtamadım yeterince, bu seferlik idare edin beni :)

Menüdekiler:


Tarhana çorbası

Pancar Turşusu
Pancar Sapı Kavurması

Yeşil Salata


Kabak Dolması

Zeytinyağlı Bamya

Mantar Soslu Tavuk
Kremalı Patates
Tereyağlı Makarna


Un Helvası ve Kadayıf

Biz o akşam nefis yemekler ve keyifli sohbetler eşliğinde çok güzel zaman geçirdik. Emekleri için Ayfer teyzeye çok teşekkür ederiz tekrar. Umarım sizler de okurken keyif almışsınızdır ve hazırlayacağız güzel sofralar için fikir verici olmuştur.

Yorumlar

  1. canım afiyet şeker olsun her şey mükemmel görünüyor.muhabbetiniz bol olsun
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. valla hepsi birbirinden leziz gözüküyor.ellerine saglık ayfer teyzenin.bu arada mesaj gönderme yerini ayrı bir pencerede yapsan böyle mesaj göndermek zor oluyor.

    YanıtlaSil
  3. Gerçekten sıcak ve hoş bir sofra olmuş, sevdiklerinize de mutluluklar dileriz.

    YanıtlaSil
  4. Canımmm afiyet olsun menü harikaymış.Ayfer hanımında ellerine sağlık öpüyorum.

    YanıtlaSil
  5. Girit mutfağına oldum olası hayranımdır, insanının güzelliği sofralarına da yansıyor ellerinize sağlık, Girite özel yemek tariflerini bekliyoruz.

    YanıtlaSil
  6. nefis hazırlanmış ayfer hanım.. ellerine sağlık
    sevgilerimle..
    yemek bir ask
    seval

    YanıtlaSil
  7. Kuzeniniz çok şanslı böyle güzel yemekler yapan bir kayınvalidesi olacağı için. Hepsi çok lezzetli olmuş, Ayfer Hanım'ın ellerine sağlık olsun. Gençlere de mutluluklar dilerim, Allah tamamına erdirsin.
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  8. Müberra'cım Giritlilerin el lezzetini farklı olduğunu hemen herkes söyler. Gerçekten de öyle olduğuna inanıyorum (sanırım giritli olduğumu daha önce söylemiştim) Sofraya emeği geçen herkesin ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  9. sevgili dokuzuncubulut, eda durusu teşekkür ederim güzel dilekleriniz için :))

    canım sana da teşekkürler o güzel günü hatırlattığın için
    vee tabiiki bu güzel yemekleri yapan sevgilili Ayfer anneme de teşekkür edrim.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Düşüncenizi paylaştığınız için çok teşekkürler!

Bu blogdaki popüler yayınlar

Patates Buğulama

Sarmaşık Kavurması

Ege Usulü Zeytinyağlı Kabak