Lezita Fabrika Gezisi


Sizlere bugün İzmir Kemalpaşa yolu üzerinde fabrikası bulunan Lezita firmasına yaptığımız ziyaretten bahsetmek istiyorum. Aslında bu ziyaret yaklaşık iki ay önce (mart ayında) gerçekleşti. Ancak önce blogspotun yasaklanması, sonra blogspotun bitmek bilmeyen problemleri ve sonra da işlerimin yoğunluğu dolayısıyla maalesef yazı bugüne kaldı. Geç de olsa bu güzel gezimizden bahsetmek istiyorum.

Sevgili Şerife'nin davetinden sonra merakla beklemeye başladım bu geziyi. Tavuk yemekleri arşivimden de anlayacağınız gibi bizim evde balık ve tavuk, kırmızı ete tercih ediliyor. Durum böyle olunca üretim aşamalarını da görmek istiyor insan. Ayrıca daha önce birkaç firma etkinliğine katılmış olmama rağmen fabrika ziyareti konusunda bu ilk deneyimimdi.


Lezita'nın bize sağladığı servislerle fabrikaya ulaştık, orada günlerden pazar olmasına rağmen (çalışmak için ne kötü bir gündür bilirim) bizi son derece güleryüzlü ve ilgili bir ekip karşıladı. Toplantı odasında firma hakkında bilgilendirici bir sunum yapıldı.


Ardından hepimizin merakla beklediği fabrikayı gezme aşamasına gelindi. Üretim kısmına geçmeden önce takı, fotoğraf makinası gibi eşyalarımızı hijyenik sebepler dolayısıyla dışarda bırakmamız rica edildi (bir blog yazarı için gördüklerini fotoğraflayıp paylaşamamak çok zor, bu yüzden tek bir makina için izin koparabildik, arkadaşlarım sağolsun bu konuda bana güvenip görevi bana verdiler :)

Eşyalarımızı bıraktıktan sonra sıra kıyafetlere geldi. Saçlarımıza bone taktık, üzerimize önlük ve yelek giydik ve ayakkabılarımızı da değiştirdik. Tüm bunlara rağmen üretim kısmına girerken ve hatta farklı birimlere geçerken el ve ayaklarımız -fotoğrafta da görüldüğü gibi- çeşitli sıvılarla dezenfekte edildi.


Isıl İşlem Odaları


Bu işlemlerden sonra fabrikayı görevli arkadaşların bilgilendirmeleri eşliğinde gezmeye başladık. Üretimden paketlemeye kadar pek çok safhayı gördük.En çok ilgimizi çeken kısımlar şarküteri ürünlerinin ısıl işlen odalarında fırınlandığı odalar, mis gibi tavuk ve et dönerin piştiği bölüm ve cordon blue gibi  ürünlerin hazır landığı kısımlar oldu.


Fabrika gezimizin ardından öğle yemeğine geçildi.


Yemekte günün menüsünün yanı sıra Lezita ürünlerinden de tatma imkanımız oldu. Bazılarını daha önce kendi mutfağımda denemiş olmama rağmen ürün yelpazesinin geniş olduğunu ve denemediğim pek çok ürünleri olduğunu fark ettim.


Yemekten sonra tekrar toplantı odasına döndük, görevli arkadaşlar hem bizim sorularımızı cevapladı hem de ürünleriyle ilgili görüşlerimizi ve önerilerimizi dinlediler.Yeni çıkacak ürünleri hakkında bilgiler verdiler.


Gezimizin sonunda önlüklerimizle hatırafotoğrafı çekildik :)


Bu güzel günün üzerine bir de Lezita ürünlerinden oluşan hediyelerimizi ve çok zarifçe düşünülmüş olan karanfillerimizi aldık ve yine servislerle evlerimize döndük.


Farklı ve güzel bir gün geçirmemizi sağlayan Lezita firmasına, gününü bize ayırıp ilgilenen güleryüzlü ekibe ve etkinliği organize eden Şerife arkadaşıma buradan bir kez daha teşekkür etmek istiyorum.

Yorumlar

  1. Ben bu lezitanın ürünlerine pek bir bayılıyorum.Çıktığı günden beri yumurtada tavukta işlenmiş üründe hep tercihim:)Çok güzel bir gün olmuş sizlere

    YanıtlaSil
  2. GÜRKAN GÜNAYDIN9 Haziran 2011 09:09

    Lezita ürünlerini ilk çıktığı günden beri takip ediyorum, farklı ürün çeşidiyle benim gibi tavuk severlere hitap etmeyi bilmiştir. Özellikle bu ürünlerde sağlık kriterlerine uyum çok önemli olduğundan bu yazınız benim gibikişiler içinde ayrıca önem arzetmektedir. Tekrar teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. Aylincim, Gürkan Bey fikirlerinizi paylaştığınız için teşekkürler.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Düşüncenizi paylaştığınız için çok teşekkürler!

Bu blogdaki popüler yayınlar

Patates Buğulama

Sarmaşık Kavurması

Ege Usulü Zeytinyağlı Kabak