Cafe Portakal'da Çay Daveti


Gördüğünüz bu güzel çay sofrasını bizler için blogunu beğeniyle takip ettiğim sevgili arkadaşım Bahar (Cafe Portakal) hazırladı. İzmirli yemek blogu yazarları olarak en son yine Baharcığımın düzenlediği kahvaltı etkinliğinde bir araya gelmiştik. İzmir'de firma etkinlikleri çok fazla olmadığı için sık bir araya gelme imkanımız olmuyordu. Biz de toplanmak için etkinlik beklemeyelim dedik ve Bahar'ın bu güzel fikriyle ilk ev buluşmamızı gerçekleştirdik. 


Bahar, bizler için gerçekten çok lezzetli ve hoş görünümlü ikramlar hazırlamıştı. Onun çay davetlerini daha önce blogunda görüp özenli sofralarına hayranlıkla bakıyordum. O sofralardan birine nihayet misafir olabildiğim için mutluyum. Gerçekten fotoğrafta göründüğü kadar lezzetliymiş her şey :)

Bu güzel lezzetleri yerinde tatmak kadar, benzer ilgi alanına sahip arkadaşlarımla bir arada olmak da keyifliydi.  Daha önce etkinliklerde tanıştığım Serap ablayı (Lezzetli Somunlar), Handan'ı (Pudra Tozu), Hatice ablayı (Örgü Çantam), Müjgan ablayı (Sofra Keyfim) çay davetinde tekrar görmek güzeldi. Ayrıca Dilek Hanım (Ihlamurcum) ve Şeyda (Canboğazdan) ile yeni tanıştık. Birlikte zamanın nasıl geçtiğini anlamadık. Umarım bu buluşmaları geleneksel hale getirebiliriz. Ben bir sonrakini iple çekiyorum :)


Menüye geçmeden önce Bahar'a buluşma fikrini ortaya attığı için,  güleryüzlü ev sahipliği, gösterdiği özen, bizlere hazırladığı güzel lezzetler için çok teşekkür ediyorum. Tabii ona eşlik eden tatlı kızı Elif'i  de unutmamalıyım :)

Gelelim menüye...








Nohut Salatası

Salataların hepsi birbirinden lezzetliydi, aşağıda göreceğiniz Serap ablamın ekmeği ile kuru biber haşlaması müthiş uyumluydu, tadına doyamadım :)


(Hakikaten puf puftu :) )



(Çok hafif bir tatlı, denemenizi tavsiye ederim.)



(Farklı bir kurabiye, kesinlikle denenmeli :) )



(Ara katındaki krema ile çok hoş bir şerbetli tatlı)



(Serap ablamın klasiği, Serap ablam da ekmeği de meşhur artık :) Kelime Oyunu'nun ve gönlümüzün şampiyonu o...)


(Günün yıldızlarından... Önce görünümü, sonra tadıyla gönlümüzü fethetti, ama özel bir kalıpla yapıldığını öğrenince üzüldük. Ellerine sağlık Müjgan abla, çok lezzetliydi.)


(Bir İzmir, hatta Ege klasiği, mis gibi lor kokan yumuşacık kurabiyeler... Ellerine sağlık Şeydacım.


-benden :)-

Yorumlar

  1. Bu sofrayı tekrar görmek beni neşelendirdi, keyifli bir gündü.Pazar günü gelemiyorum ve aklım sizde kalacak.Sevgilerle Müberracım.

    YanıtlaSil
  2. Hepsi çok güzel görünüyor.Afiyet şeker olsun.Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  3. Allah içinize sindirsin.Çok güzel tanıtmışsın.Bir de senden dinlemek hoş oldu.İyi günler canım :))

    YanıtlaSil
  4. Afiyet olsun:))hepsi birbirinden lezzetli görünüyor...

    YanıtlaSil
  5. yeniden o güne döndüm canım yaa. sssssssizleri tanıyıp birlikte olmak çok keyifliydi. sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Benim için de çok harika bir gündü vakit nasıl geçti gerçekten anlamadım.Evimi neşelendirdiniz her zaman beklerim,çok teşekkürler canım arkadaşım
    sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Çok güzel birgündü, dediğin gibi hayran hayran iç çekerek izlediğimiz çay davetlerinden birinde olmak ise ayrı keyifti :)) Yeniden bir araya gelmemize vesile olup canla başla hazırlandığı için Bahara çok teşekkür ediyorum doğrusu.Onca kişi için davte düzenlemek büyük iş. Kalbura bastında çok hafif ve kıtırdı ben çok sevdim ellerine sağlık:))

    YanıtlaSil
  8. her şey çok güzeldi sizlerle beraber olmak en güzeliydi müberracım
    sevgiler

    YanıtlaSil
  9. harika bir davet olmus.hepinizin ellerine,gonullerine saglik.sevgiler.

    YanıtlaSil
  10. senin de ellerine saglik Muberracim, uzun zamandir ev yapimi kalburabasti yememistim iyi oldu...

    YanıtlaSil
  11. Herşey harika görünüyor. Ellerinize sağlık, afiyetler olsun :)

    YanıtlaSil
  12. Tam akşam vakti acıktım bunları görünce :) Afiyet olsun. Akşam yemeğine gidiyorum :)

    YanıtlaSil
  13. siz yeyin için gezin biz böyle bakalım olurmu? :)) Etkinliğe beklerim canım sevgiler
    Gelibolu17'nin hazırladığı "Çay,Kahve Bahane" etkinliğine 8 ŞUBAT-22 ŞUBAT tarihleri arasında http://tombultarifler.blogspot.com yani ben ev sahibeliği yapacağım... Bildiğiniz gibi çay kahve bahanedir çoğu zaman,dostlarla,arkadaşlarla,dertleşmek,görüşmek için.bir çoğumuz sevdiğimiz bir arkadaşımıza ziyarete giderken "hadi çayı koy" geliyorum diye gideriz,yada müsaitsen "sabah kahvesine geleceğim" deriz...
    Çünkü o sohbet muhabbet kuru kuruya olmaz,tamam tatlı dil güler yüzde gereklidir,hatta suratı sirke satan bir ev sahibi size bal baklavada ikram etse orda çok kalmak istemezsiniz öyle değilmi,ordan ayrılmak için sabırsızlanırsınız.... "Allah'a ve âhiret gününe iman eden kimse misafirine ikram etsin. Allah'a ve âhiret gününe iman eden kimse akrabasına iyilik etsin. Allah'a ve âhiret gününe iman eden kimse ya faydalı söz söylesin veya sussun!" Muhammed Mustafa (s.a.v) Ve yukarıdaki güzel hadis-i şerifi sizlerle paylaşıp,evlerinize gelen misafirlerinize,eşinize,çocuklarınıza,yada bu dünya hanesinde en güzel misafir benim deyipte kendiniz için hazırlamış olduğunuz birbirinden güzel tariflerinizi,ikramlarınızı sayfalarınızdan almaya geleceğim :) Tariflerinize "çay,kahve bahane" etkinliği için Tombultarifler'e gönderiyorum yazıp bana haber verirseniz,büyük bir zevkle gelip tariflerinizi alıp http://tombultarifler.blogspot.com/ adresimde yayınlayacağım :) Son olarak arkadaşlar,her zamanki gibi etkinliğimize herkes davetlidir,(lütfen davetiye götüremediğim arkadaşlarım kırılmasınlar)

    YanıtlaSil
  14. aaa süppersiniz, hepsi çok güzel görünüyor

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Düşüncenizi paylaştığınız için çok teşekkürler!

Bu blogdaki popüler yayınlar

Patates Buğulama

Sarmaşık Kavurması

Ege Usulü Zeytinyağlı Kabak