Bisquitte Cafe

IMG_6714

Optimum buluşması, Kule Cafe derken size yine Optimum'da yer alan bir mekandan bahsedeceğim: Bisquitte... Bisquitte'in ben önce Bornova'dtaki şubesini görmiştüm ve şirin dekorasyonu dikkatimi çekmiş, bir gün denemeli demiştim. henüz oraya gitme fırsatı bulamadan Gaziemir'deki şubelerine misafir olduk.

IMG_6731


Bisquitte'e gittiğimde tadım etkinliğini organize eden Bahar (Cafe Portakall), Bedişmutfakta ile koyu sohbet halindeydi, ben de dahil oldum... Derken işletmenin sahibi Alişan Bey sohbete katıldı ve bize markaları hakkında bilgi verdi, sorularımızı cevapladı. Fransız markası çağrışımı yapan Bisquitte isminin hikayesinden, franchasing sistemiyle çalışmalarından, farklı lezzet arayışlarından bahsetti.


IMG_6699


Bu arada diğer yemek blogu yazan arkadaşlarım Miskokulu Lezzetler, Lezzetli Somunlar, Pembe Kekik ve Mandalin Çıkmazı da aramıza katıldı. Biz onlarla bir yandan menüyü inceleyip bir yandan sohbet ederken moda ve güncel konularda yazan diğer arkadaşlarımız topluca bir başka etkinlikten (takı workshopundan) geldi.

cats


Ekibin tamamlanmasından sonra sıra yemeklerin tadılmasına geldi, menü o kadar cici ki bakmaya doyamıyorsunuz, gazete formatında hazırlanmış, tasarımları da kendilerine aitmiş. Güzel fotoğraflar ve zengin bir menü arasından çalışanların da önerileriyle seçimlerimizi yaptık.

yemek
yemek 2 ekmek


Yemeklerimiz geldiğinde öncelikle sunumları göz dolduruyordu. Yanında patates, salata ya da makarna gibi aperatiflerle birlikte hem doyurucu hem de lezzetli tabaklar vardı. Her tabak o kadar şıktı ki hangi yemeği seçseniz diğerinde aklınızın kalması kaçınılmazdı.Bu arada özel Bisquitte ekmeğinden de bahsetmemek olmaz, ekmek, çörek arası nefis bir lezzet, hele ki bizim gibi sıcak tatma şansınız olursa kaç tane yediğinizi sayamayacaksınız :)


cats


Yemeklerimizi keyifle yedikten sonra tatlı faslına geçtik.Tatlı çeşitleri arasından seçim yapmak da zordu... Hal böyle olunca hepsinden azıcık azıcık tattık. görev gereği, malum tadım etkinliği :) Hepsi güzeldi ama benim favorim Hindistan cevizli tatlı baymıyor, hafif bir lezzeti var görüntüsü de çok davetkar....

cats

Tatlılardan sonrası malum, çaylar, kahveler, uzayan muhabbetler... O kadar rahat, huzurlu bir ortamı var ki orada sıkılmadan saatlerce oturduk. Bir de çalan müziklerin çok zevkle seçildiğine değinmeden geçemeyeceğim. Orada da bunu dile getirdiğimde Serap Abla (Lezzetli Somunlar) bizim zamanlarımızın müziği dedi, ama sanırım ben de o zamanlara aitim :)


Mekanın dekorasyonu da çok hoş, detaylarla, çeşitli objelerle ve renk kullanımıyla mekana güzellik katılmış.

cats

Bisquitte'in Optimum dışında Bornova ve Manisa'da da şubeleri var, çok yakında bir kaç yere daha açılacağının haberini de aldık. Bu şubelerden birinde sizlerinde bu güzel ortam ve müzikler eşliğinde keyifle yemeklerinden tatmanızı diliyorum.


cats2

Bu güzel gün için  bizi misafir eden Alişan Yıldız Beye, Bisquitte çalışanlarına ve organizasyonu sağlayan Bahar'a (Cafe Portakal),tabii ki diğer blog yazarı arkadaşlarıma çok teşekkür ederim.

Yorumlar

  1. Çok güzel bir gündü her şey çok güzeldi. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Gerçektende mekan çok hoştu sıcacık harika. Grup için ise söze gerek yok samimi yapmacıksız içten...Yemekler ise süper çalışanların ellerine sağlık. Fotolarına ise bayıldım bu postundan sonra bizim resimler sönük kalacak gibi... Emeği geçen başta Bahar olmak üzere herkese teşekkürler...

    YanıtlaSil
  3. katılamadığım için çok üzgünüm, szilerle tanışmayı çok istemiştim. çok keyifli vakit geçirmişsiniz, hepiniz adına çok sevindim. bisquitte benim favori mekanlarımdandır, taa pınarbaşındaki ilk şubesinden beri müdavimiyim. küçükpark-bornova ve optimum şubelerine de gittim. şimdi manisa magnesiadakini merak ediyorum...

    YanıtlaSil
  4. Sizinle biraz uzak kalsak da, tanıştığıma çok memnun oldum :) Tekrar görüşebilmeyi diliyorum, sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Müberra'cım merhaba,
    Tatideydik bu akşam geldik,biraz önce Serap'ı ziyaret ettim her ikinizin sayfasında da resimler nefis çekilmiş çok özendirici idi. Görüşemiyoruz, beklerim ister dışarıda ister evde seninle sohbeti özledim görüşmek üzere..

    YanıtlaSil
  6. Senin yaşın var da biz mi bilmiyoruz bakiim Müboşum:)) Çok güzel bir gündü, teşekkür ederim. Bak Nilgün buluşma teklif ediyor, haberim olursa sevinirim:)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Düşüncenizi paylaştığınız için çok teşekkürler!

Bu blogdaki popüler yayınlar

Patates Buğulama

Sarmaşık Kavurması

Ege Usulü Zeytinyağlı Kabak