Blue Lizard Güneş Ürünleri


Avustralyalılar güneşten korunmada neden
Blue Lizard’ı tercih ediyorlar?

Ülkemizde birçok hekim tarafından reçete edilen “Avustralyalı” güneş koruyucusu Blue Lizard, Amerikan Dermatoloji Akademisi üyesi dermatologların büyük çoğunluğu tarafından önerilen markadır. Aynı zamanda da Amerika’da kamu yararına çalışan bir sivil toplum kuruluşu olan Environmental Working Group (EWG) tarafından incelenip değerlendirilen yüzlerce güneş ürünü arasından sağlıklı ve güvenilir olma kriterine göre seçilen ilk 10 güneş koruyucu ürün arasında yer almakta ve tüketicilere önerilmektedir. Çünkü Blue Lizard,  mikronize boyutta çinko oksit  içerir; üstelik içerdiği çinko oksit miktarı % 6 ila 10 arasındadır. (Amerika’da % 5’in altında çinko oksit içeren ürünler dermatologlar tarafından reçete edilmemektedir). Mikronize boyuttaki Çinko oksit hem UVA hem de UVB gibi zararlı ışınlara karşı tüm deriyi eşit düzeyde koruyan, güçlü bir koruyucu katman oluşturur. Yüksek çinko oksit içeriği olmasına karşın kozmetik olarak kullanılabilir kıvamdadır, çinko oksit içeriğini azaltmamak adına da sprey haline getirilmemekte, sadece krem olarak kullanıma sunulmaktadır. İçeriği ve yapısı itibarıyla teknolojik olarak diğer güneş koruyuculardan daha gelişmiştir; deriye uygulanması ve deriyle uyumu daha üstün, deride kalış süresi daha uzundur.



Blue Lizard güneş ürünlerinin güvenilirliği nereden kaynaklanıyor?

Blue Lizard, etkisi kanıtlanmış, geniş spektrumlu, ışığa dayanıklı koruyucu özelliği sayesinde zararlı UVA ışınlarını güvenilir bir biçimde bloke eder. Güvenilirliği kanıtlanmış olan bu ürünler ABD’de dermatoloji uzmanları, pediatri uzmanları ve eczacılar tarafından özellikle önerilmektedir. 


Blue Lizard ABD’de üretilmekte ve dünyada güneş koruyucularına ilişkin en zorlu standartların uygulandığı Avustralya’da bile standartların gerektirdiği koşulların ötesinde bir koruyucu etki sağlamaktadır.


Sadece krem formunda.. ve bu yüzden işe yarıyor !

Hayır, ne yazık ki Blue Lizard sprey, jel veya köpük formunda üretilmiyor, çünkü bu durumda onun eşsiz formülünden ödün vermek zorunluluğu ortaya çıkacaktır.


Eğer deride uzun süre kalmazsa işe yaramaz!

Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) güneş koruyucuların durgun su ortamında deride 80 dakika kalması gerektiğini öngörür ve koruyucu ürünlere ait standartları buna göre düzenler. Avustralya standartları ise su sporları yapan tüketicileri düşünerek güneş koruyucuların çalkantılı suda 240 dakika boyunca deride kalması gerektiğini öne sürer. Sizce Blue Lizard hangisine daha yakındır? 


Blue Lizard bir çok güneş koruyucuya göre suya 3 kat daha dayanıklıdır. Bu nedenle güneş koruyucunuzu seçerken ”suya dayanıklı” olmanın ne anlama geldiğini bir kez daha düşünmelisiniz.


 Blue Lizard Nemlendirici Yüz Koruyucusu 
Günlük nemlendirici formül kozmetik yönden güçlendirilmiş % 8’lik Çinko oksit ile birlikte etkisi kanıtlanmış bir nemlendirici olan Hyaluronik asit içerir. Parfüm ve yağ içermeyen formülü, yeşil çay ve E vitamini gibi antioksidan maddelerle zenginleştirilmiştir.



Blue Lizard Bebek Güneş Koruyucusu
UVA’ya karşı tam bir koruma için kullanılan güneş ürününün en az  %5 Çinko oksit içermesi önemlidir. Blue Lizard Bebek Güneş Koruyucusu, %10 oranında Çinko oksit içerir. Deride herhangi bir tahriş olasılığını en aza indirebilmek amacıyla doğal güneş filtreleri olan Çinko oksit ve Titanyum dioksit içerir. Zararlı veya tahrişe yol açan nitelikte kimyasal emici maddeler içermez. Duyarlı ciltler için geliştirilmiş olduğundan parfüm içermez. 

Blue Lizard Regular (Çok Amaçlı) Güneş Koruyucusu
SPF 30+ koruma faktörlüdür, uygulandıktan 2 saat sonra dahi SPF 32 düzeyinde UVB korunması sağlar. UVA ve UVB ışınlarından kaynaklanan güneş yanıklarını ve cilt hasarını önlemeye yardımcıdır.



Blue Lizard Sport (Suya Dayanıklı) Güneş Koruyucusu

UVA ve UVB’ye karşı geniş spektrumlu koruma sağlar. Suya ve terlemeye karşı çok dayanıklıdır. Çinko oksit (% 6) içeren formüle sahiptir. SPF 30+ gücünde koruma sağlar


Blue Lizard güneş koruyucu ürünlerini www.sanovisonline.com adresinden alabilirsiniz.


Not: Ürünleri denedikten sonra izlenimlerimi sizlerle paylaşacağım :)

Yorumlar

  1. benim hediyem kargoda bugün gelecek güle güle kullan canım

    YanıtlaSil
  2. Çinko oksit konusunda hiç bilgim yoktu. Suya dayanıklı ürünler ilgimi çekti:)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Düşüncenizi paylaştığınız için çok teşekkürler!

Bu blogdaki popüler yayınlar

Patates Buğulama

Sarmaşık Kavurması

Ege Usulü Zeytinyağlı Kabak