Kipa Aile Kulübü Pasta Workshopu

DSC00274

Bugünkü yazımın konusu yine yazmakta geciktiğim bir etkinlik :) EKS Mutfak'ın Deniz Ürünleri Eğitimi'ne katıldığım günün devamında beni keyifli bir başka etkinlik bekliyordu. Kipa Aile Kulübü'nün programında gördüğümde  pasta workshopunu çok merak etmiştim. Bu workshopta Özsüt Pasta yarışmasının 4.sü Melek Gök katılımcılara "Chocolate Mint" adlı pastasının hikayesini anlattı, anlatmakla kalmadı her aşamasını uygulamalı olarak gösterdi. 

page

Fotoğraflarda da  gördüğünüz gibi pastasının yapım aşamalarını Melek, adım adım uyguladı ve püf noktalarını paylaştı bizlerle. Önce pandispanya yapımının inceliklerini anlattı. Ardından pastasındaki nane aromasını naneli şekerle hazırladığı şerbetle verdiğini görüp şaşırdık. Pastanın ara katı için çok tatlı yeşil renkte bir krema hazırladı, siz pastayı yerken nane aromasını yeşil kremada arıyorsunuz ama kekten geliyor, hoş bir sürpriz :) Kremanın üzeri badem kırıkları ve parça çikolata ile kaplandı. Ve üzerine krema ve kahve birleşiminden oluşan çok hafif bir sos ile kaplandı pasta. En üstü ise beyaz çikolata ve badem krokan ile süslendi.  

DSC00272

Ortaya bu görünümü de lezzeti de şahane pasta çıktı. Melek Gök, yaklaşık 3-4 saat hem yaptı hem anlattı, soruları cevapladı, yüzü hep güldü, enerjisi ile bu kadar süre ilgiyi hep ayakta tuttu.

DSC00277

Ve sonra sıra pastanın tadım aşamasına geldi, kahve ve nane aromasının birleşimi, yumuşacık bir pandispanya... Kısacası nefis bir pastaydı. Hem bilgilenmek hem de bu lezzetli pastayı tatmak hem de Melek'i tanımak çok keyifliydi.

Melek aynı zamanda blog yazarı, pek çok farklı konuya değindiği bloguna bakmak isterseniz tık tık.

Yorumlar

  1. Nane aroması ile çikolatanın birleştiği lezzetleri çok seviyorum.Çok güzel bir pasta olmuş.

    YanıtlaSil
  2. amanın nefis duruyor pasta! pastacılık hep bana bir adım uzak durdu ama sanki yavaş yavaş içim ısınıyor mu ne:) Ellerine sağlık canım. harika duruyor pasta. Şimdiden iyi bayramlar:)

    YanıtlaSil
  3. Canım merhaba,
    Çok teşekkür ediyorum, çok sevindim, çok mutlu oldum paylaştığını görünce :) Ben senin workshop una konuk olamamıştım. Yakın zamanda Aile Klubu ile ortaklaşa düzenlenen bir worksopun olursa duyurmanı rica ediyorum.

    Ellerine, emeğine sağlık. Öpüyorum..

    YanıtlaSil
  4. Melekcim şimdilik yok olursa duyururum mutlaka :)

    YanıtlaSil
  5. TEK KELİMEYLE HARİKA. bU PASTAYI YAPAN BİRİ OLAYI AŞMIŞ DEMEKTİR BENİM İÇİN. :) bU ARADA O KADAR SEMPATİK ÇIKMIŞSINIZ Kİ FOTOĞRAFLARDA. ELLERİNİZE SAĞLIK.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Düşüncenizi paylaştığınız için çok teşekkürler!

Bu blogdaki popüler yayınlar

Patates Buğulama

Sarmaşık Kavurması

Ege Usulü Zeytinyağlı Kabak