Overdose Coffee Lansmanı



Pemberuj blogundan tanıdığınız sevgili Emel ve Ersin Kordon'da Overdose adlı çok şirin bir kahve dükkanı açtılar. Bizleri de davet ederek hem güzel kahvelerinden tattırdılar hem de kahve çeşitleri ve kahvenin tarihçesi hakkında bilgi verdiler. Bir anlamda kahve kültürüne giriş workshopu diyebiliriz.



Overdose 3. dalga (3rd wawe) bir kahveci. Peki 3. dalga ya da 3. nesil kahve ne demek? Ersin bunu bize anlattığı gibi aynı zamanda Travel and Gourmets dergisinde de yazdı, oradan da okuyabilirsiniz. 1. nesil evlerimizde kullandığımız granül kahveleri ifade ediyor. 2. nesil kahve, kahve zincirlerinin hazırladığı kahveleri anlatıyor. 3. nesil kahvecilik ise kahvenin üretiminden işlenmesine, demlenmesine kadar özen gösterilen bir süreci tanımlıyor. Üçüncü nesil kahvecilik için bir anlamda nitelikli kahvecilik diyebiliriz.

Kahveyi aromalarını öne çıkararak V60, chemex, syphon gibi yeni nesil pişirme yöntemleri ile demliyorlar. Kahve makinalarında kahvelerini kendileri kavurarak kahvede farklı aroma ve tatlara ulaşıyorlar.



Biz bir taraftan kahve çeşitleri hakkında bilgiler alırken diğer taraftan da tadım yaptık. Kahvelerimizin yanında sevgili Emel'in hazırladığı sakızlı kurabiye ve kek de vardı.



Ev sıcaklığındaki Overdose'a mutlaka uğrayın, kahvenizi için, kitabınızı okuyun, bizden de selam söyleyin :)
İzmir dışındaysanız internet sitelerinden kahve alışverişi yapabileceğinizi de hatırlatmak isterim.



Emel-Ersin çiftine bizleri ağırladıkları için çok teşekkürler. Yolları açık olsun, kahve tutkunları dilerim peşlerini bırakmasın :)

Overdose adres
Kordon Orduevi karşısı- Alsancak

Sosyal medya bilgileri
http://overdosecoffee.com/
Overdose facebook
Overdose instagram

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Patates Buğulama

Sarmaşık Kavurması

Ege Usulü Zeytinyağlı Kabak