İzmir'de Kitaplı Günler&Ayla Kutlu Konferansı


İzmir Kitap Fuarı

Bugün bir yemek tarifiyle değil, İzmir'imizdeki kültürel etkinlikler hakkındaki haberlerle karşınızdayım :) İzmir'lilerin sabırsızlıkla beklediği Kitap Fuarı 17 Nisan'da açıldı. 25 Nisan'a kadar devam edecek olan  fuarı İzmirliler Uluslararası İzmir Fuar Alanı’nda ziyaret edebilirler. 

İzmir Kitap Fuarı-Karagöz

Ben fuara gitmek için özellikle hafta içini tercih ettim,  daha az kalabalık olacağını ve daha rahat dolaşabileceğimi düşünmüştüm, yanılmışım :) Lise, ilköğretim ve hatta ana okulu öğrencileri öğretmenleriyle birlikte topluca gelmişlerdi, dolayısıyla ortam epey kalabalık ve cümbüşlüydü. Rengarenk çocuk kitapları, kuklalar, Karagöz malzemeleri gibi çocukların ilgisini çekecek pek çok şey vardı. Kalabalıkta standları gezmek biraz zor olsa da İzmirlilerin kitaba ve yazarlara verdiği değeri görmek sevindiriciydi.
İzmir Kitap Fuarı

Fuarda hem akademik hem de popüler kitapları bir arada görmek mümkün. Her yaşa, her zevke hitap edecek çeşitlilikte kitaplar var. Kitaplarda %50'ye varan indirimler olduğunu da belirtmeliyim. Ayrıca düzenlenen imza günleriyle okuyucuların yazarla buluşması hedeflenmiş. Fuar devam ettiği sürece her gün çeşitli etkinlik ve konferanslar düzenlenecek. Bu etkinliklerin listesi için buraya, yazarların imza günlerini öğremmek için de şuraya bakabilirsiniz.

İzmir  Fuarı

Bahsedeceğim bir diğer etkinlik, Kitap fuarı için şehrimizde bulunan Ayla Kutlu'nun Ege Üniversitesi'nde verdiği bir konferans. Günümüz edebiyatının önemli hikâyeci ve romancıları arasında yer alan Ayla Kutlu, çoğunluğu Ege Üniversitesi öğrencilerinden oluşan dinleyicilerine eserlerinin gizemli dünyasını açtı. Eserlerini nasıl yazdığını, hangi kaynaklardan beslendiğini anlattı, öğrencilerin sorularını cevapladı. Konuşmasını güzel hikaye ve anektodlarla zenginleştiren Ayla Kutlu, samimi ve esprili yaklaşımıyla da dinleyicilerin gönlünü bir kez daha kazandı. Ayla Hanımla tanıştığım için, eserleri hakkındaki çeşitli bilgileri onun anlatımından dinleyebildiğim için kendimi şanslı sayıyorum.

Yorumlar

  1. Güzel İzmir, aydın İzmir, medeni İzmir :)

    YanıtlaSil
  2. Arzucum, çok haklısın söylediklerinde. Dilerim İzmir'imizde külür, edebiyat, sanat vs. ile ilgili aktiviteler artarak devam eder.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Düşüncenizi paylaştığınız için çok teşekkürler!

Bu blogdaki popüler yayınlar

Patates Buğulama

Fırında Akya Balığı

Ege Usulü Zeytinyağlı Kabak