Hancı Aile Eğlence Merkezi / İzmir

 

Bugün İzmirliler için hafta sonu gidebilecekleri ve dolu dolu bir gün geçirebilecekleri bir mekandan söz edeceğim. Hancı Aile Eğlence Merkezi tam da adından anlaşıldığı gibi ailece vakit geçirilebilecek nezih bir yer. Havaların ısınmasıyla birlikte açık havada vakit geçirme isteği artıyor ve hafta sonları ne yapsam arayışı başlıyor.  İşte Hancı sunduğu imkanlarla her yaşa ve zevke hitap edecek bir ortam hazırlamaya çalışmış.  Şehir merkezinden çok uzak olmamasına rağmen temiz havası ve sakinliği ile huzur veren bir yer. Peki burada neler yapılabilir?


Hancı'da ata binebilirsiniz, ata binmeyi bilmiyor ama yine de denemek istiyorsanız 10-15 dakika gibi kısa bir süre de olsa oradaki eğitmenlerin nezaretinde mini bir tur atabilirsiniz. Bu tur beni kesmez daha uzun süre binmek istiyorum derseniz dönem dönem açılan binicilik kurslarına katılabilirsiniz. Gördüğüm kadarıyla ata binmeye en çok çocuklar ilgi gösteriyor.  
  

Ata binmeseniz bile atların olduğu bölümde dolaşabilirsiniz. Burada çocuklar atlara dokunmaktan ve onları izlemekten çok keyif alıyor.



Hancı'nın düğün, nişan gibi özel günler ve çeşitli davetler için kapalı ve açık salonları mevcut. Özellikle yazın kır düğünü yapmak isteyen ya da açık hava daveti vermek isteyenler için uygun bir seçenek olabilir.

 

  
Hancı'da yazın her akşam canlı müzik var. Onun dışında zaman zaman çeşitli sanatçıların konuk olduğu konserler de düzenleniyor. Açık havada müzik keyfi de bir başka oluyor :) 

  
 

Atlar dışında çocukların ilgisini çeken bir diğer bölüm de oyun alanı. Çocuk parkının bulunduğu kısımda çocuklarınızı görevli abla ya da abilerine emanet edip o oynarken siz biraz dinlenebilirsiniz. Güvenlik konusunda ise içiniz rahat olsun siz gelip alıncaya kadar çocuğun oradan çıkmasına izin vermiyorlar ya da başka birinin almasına. Çocuk durmaz çıkmak için tutturursa elinden tutup ailesini bulup teslim ediyorlar :)


Oyun parkının dışında bir de jetonlu oyuncakların bulunduğu bir bölüm var. Ayrıca spor aletlerinin bulunduğu bir park var ki oraya büyükler yediklerini yakma amaçlı giderken çocuklar da -hiç sağlıklı olmasa da- bu aletleri de oyun amaçlı kullanıyorlar.

 

Gelelim blogun ana teması olan yeme içme meselesine :) Henüz denize girilecek kadar havanın ısınmadığı bu günlerde piknik iyi bir alternatif gibi görünüyor. Onda da piknik sepetini hazırla, mangalla uğraş, eve dönünce tekrar yerleştir vs. sıkıntısı oluyor. İşte bu noktada Hancı'da piknik çok rahat ve keyifli. Mangalınızdan masa örtünüze, ekmeğinizden, salatanıza kadar her şey hazır. Marine edilmiş etler ve köfteler de öyle. Size sadece seçmek kalıyor. Yanınıza hiçbir şey almadan pikniğe gidebilirsiniz (tabi cüzdanınızı almayı unutmayın :))

Her şey hazır da olsa piknikle uğraşamam derseniz o zaman alternatifiniz  ızgara ve fast food çeşitleri...

 

Üzerine semaverden çay...

 

Ve tabi ki tatlı...
İsterseniz dondurma ya da patlamış mısır..

Uzun lafın kısası Hancı'da ailenizle birlikte piknik yapabilir, çeşitli aktivitelerle keyifli bir gün geçirebilirsiniz.

Tesisle İlgili Notlar:
  • Tesis 7.00-24.00 açık.
  • Tesise giriş ve otopark ücretsiz, bununla birlikte dışarıdan yiyecek ve içecek getirmek yasak.
  • Tesiste alkollü içki satışı yok.  
Adres:  Kaynaklar Buca İZMİR
(Buca Gölet'i 1 km geçince solda)
Tel: 0 ( 232 ) 428 22 79

Yorumlar

  1. Sevgili arkadaşlarım,blogcanlarım Blogkulübü'nde 15 gün sürecek olan Yemekteyiz etkinliği başlıyor, etkinlikte evsahipliğini ben ( http://nursen-yemek.blogspot.com/ ) yapacağım.Konuklara ikram edeceğimiz yemekler sizin elemeğiniz olacak.Yemek tariflerinizi 'Blog Kulübü Yemekteyiz etkinliğine' göndererek kendi sitenizde yayınlayıp,bana haber vererek etkinliğimize katılabilirsiniz.Bende yemek tariflerinizi resimleri + sitenizin linkiyle benim bloğumda, bir menü oluştuğunda yemeklerinizin resimleri + sitenizin linkiyle Blog Kulübünde yayınlayacağım.Yemek tarifleri 6 kategoriden oluşacak,isterseniz sadece bir kategoriye,isterseniz bütün kategorilere tarif gönderebilirsiniz. Yemek tarifleri için kategoriler şöyle ;
    1) ÇORBA
    2) APERATİF
    3) SALATA
    4) ANA YEMEK
    5) ZEYTİNYAĞLI
    6) TATLI
    Bu devatiyeyi okuyan bütün blogcanlarımı etkinliğe davet ediyorum

    YanıtlaSil
  2. Buca Kaynaklarda Göleti geçince bir km sonra solda bulunan Hancıya ilk açıldığı zamanlarda çok sık gidiyordum, izmir için, izmirli için güzel zaman geçirmek için ideal bir yer. Arkadaşınızla veya ailenizle gelebilirsiniz, ben hafta sonları gidip at çiftliğinde at biniyordum sanırım ücreti beş ila on lira arasında değişiyor, kaliteli atlar var şimdi ise gokart da açılmış, eğlence için herşey düşünülmüş, akşamları halk dansları ve çıkan sanatçılarda güzel zaman geçirmenizi sağlıyor, gitmediyseniz denemenizi öneririm

    YanıtlaSil
  3. Ben bu yazıyı kaçırmışım sanırım.İzmir'e bahar geldiği bu aralar denenmeli bence. Paylaştığın için çok teşekkürler.
    Sevgiler,

    YanıtlaSil
  4. Lezzetkahvesi, ben de yorum için teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  5. ilk yıllarda sanatcı zeynep hanım vardı onuistiyoruz

    YanıtlaSil
  6. Merhaba bloğunuz ve paylaşımlarınız çok güzel, devamını bekliyoruz, ben de düğün salonları alanında hizmet veriyorum bize Düğün salonları linkinden ulaşabilirsiniz. Tekrar teşekkür ederim...

    YanıtlaSil
  7. Düğün ve eğlence organizasyonları için ve ailecek geçirilebilecek güzel zamanlar için düşünülebilir.

    YanıtlaSil
  8. HARİKA !bayıldım

    YanıtlaSil
  9. ÇOK KÖTÜ BİR YER BERBAT HATTA. SEMAVER ÇAYLARI SORUNLU

    YanıtlaSil
  10. çok güzel biyer gitmenizi tavsiye ederim canlı müzikler yemekler içeçekler at gösterileri ve cansu abladan müzikler

    YanıtlaSil
  11. Nezih Peynircioğlu Geçen ay hacı arkadaşlarımızla yaklaşık 55 kişi kahvaltı programı için hancıya geldik kahvaltı malzemeleriniz çok yetersiz ve az arkadaşlarımın çoğu aç kaldıklarını söylediler.Birde dışardan yiyecek getirilmemesi için sürekli baskı uygulanıyor kardeşim biz zaten sizin kahvaltı ücretinizi veriyoruz arkadaşlar kimisi zeytin kimisi incir getirmiş bunları getirmenin ne gibi mahzuru var anlamış değilim.Bizler içki içilmeyen ortamı tercih ettiğimiz için hancıya geldik her ay periyodik olarak toplanıyoruz bizleri memnun etseydiniz bu ay ve her ay hancıya gelirdik.Birde çay servisiniz çok az kahvaltıyı 1 bardak çayla kim yapıyor.?En az üçer bardak çay vermeniz gerekir biz gittiğimiz yerlerde çayı sınırsız alıyoruz.Müşteriyi yolunacak kaz görmemeniz gerekir hemen semaveri dayıyorsunuz ondan sonra hesap kabarıyor.Lütfen bu şikayetlerimi ciddiye alın.

    YanıtlaSil
  12. BURAYA ARKADAŞLARIMI PAZAR GÜNÜ KAHVALTIYA GÖTÜRDÜM İLK VE SON GİDİŞİM OLACAKTIR SERVİS REZALET SERPME KAHVALTI KAÇ KİŞİ GİDERSENİZ PEYNİRİ DOMATESİ SAYARAK BİRER TANE KOYUYORLAR SEMAVER ÇAY GÖNDERİYORLAR BİRER BARDAK ZOR ÇIKIYOR KİŞİ BAŞI SUYU BİLE ÜCRETLİ VERİYORLAR SAÇMA SAPAN İŞLER ÇOCUK KAYDIRAĞI BİLE 5 TL ÜCRETLİ OLAYA TAMMAMEN İNEK GÖZÜYLE BAKIYORLAR NE KADAR SAĞABİLİRSEK SAĞALIM YANİ BİRDE EKSTRALAR İÇİN HER SEFERİNDE KASADAN GİDİP FİŞ AL GEL ÇELİYORLAR ÇOK GÜVENİYORLAR MÜŞTERİLERİNE HERHALDE

    YanıtlaSil
  13. BURAYA ARKADAŞLARIMI PAZAR GÜNÜ KAHVALTIYA GÖTÜRDÜM İLK VE SON GİDİŞİM OLACAKTIR SERVİS REZALET SERPME KAHVALTI KAÇ KİŞİ GİDERSENİZ PEYNİRİ DOMATESİ SAYARAK BİRER TANE KOYUYORLAR SEMAVER ÇAY GÖNDERİYORLAR BİRER BARDAK ZOR ÇIKIYOR KİŞİ BAŞI SUYU BİLE ÜCRETLİ VERİYORLAR SAÇMA SAPAN İŞLER ÇOCUK KAYDIRAĞI BİLE 5 TL ÜCRETLİ OLAYA TAMMAMEN İNEK GÖZÜYLE BAKIYORLAR NE KADAR SAĞABİLİRSEK SAĞALIM YANİ BİRDE EKSTRALAR İÇİN HER SEFERİNDE KASADAN GİDİP FİŞ AL GEL ÇELİYORLAR ÇOK GÜVENİYORLAR MÜŞTERİLERİNE HERHALDE

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Düşüncenizi paylaştığınız için çok teşekkürler!

Bu blogdaki popüler yayınlar

Patates Buğulama

Sarmaşık Kavurması

Ege Usulü Zeytinyağlı Kabak