Vanilya'da Şeker Hamurlu Pasta Kursu


Son zamanlarda bende bir kurs merakı aldı başını gidiyor biliyorsunuz :) Uzun zamandır İzmir'de yemekle ilgili konularda etkinlik arayıp bulamamanın acısını çıkarıyorum sanırım... Daha önce katıldığım krem şantili pasta kursundan ve butik çikolata kursundan size bahsetmiştim. Bu kez de şeker hamuru ile tanışmak için Vanilya'nın yolunu tuttuk. Kursa ben, ablam ve Melike'den oluşan minik bir ekip halinde gittik, daha da keyifli oldu :)


Vanilya, İzmir'de henüz çok yeni... Kurucusu Yeşim Meriç... Yeşim Hanım fotoğrafta da gördüğünüz gibi genç, enerjik ve güleryüzlü biri. Uzunca bir süre İstanbul'da yaşayıp, bankacılık yaptıktan sonra İzmir'e gelmeye ve sevdiği işi yapmaya karar vermiş. İyi ki de öyle yapmış... Hayallerinin peşine düşmüş, birçok insanın yapmak isteyip cesaret edemediği bir şey...


Vanilya'da neler var? derseniz... Pasta, çikolata, ekmek gibi konularda düzenlenen günlük ya da haftalık kursların yanı sıra pazar kahvaltısı, pratik atıştırmalıklar, yumurtasız tarifler gibi ilgi çekici konularda da eğitimler var. Kendi ifadeleriyle Vanilya, "öğrenirken eğlenmek, eğlenirken üretmek isteyenler için" tasarlanmış bir mutfak.


Vanilya'nın yeri Alsancak'ta, konumu oldukça merkezi, ulaşım sıkıntısı yok... Mutfağı ferah ve kullanışlı...





Mutfaktan birkaç kare...


Kursta yaptıklarımıza gelince... Yeşim Hanım farklı yöntemlerle pandispanya hazırlamanın inceliklerinden bahsetti ve bunlardan bir tanesini uygulayarak öğrendik.


Pandispanyadan sonra pastamızın kremasını hazırladık....


Şeker hamuruyla tanıştık :)


Pastayı istenen sayıda kata ayırmayı öğrendik...


Pastamızın ara katlarını ve üstünü hazırladığımız krema ile kapladık.


Şeker hamurunu pastamızın üstünü kaplamak için hazırladık.




Şeker hamuruyla pastamızı kapladık.

Pastamızı süslemek üzere şeker hamurumuzu renklendirdik.


Yılbaşına uygun olarak kardan adam, çam ağacı gibi figürler üzerinde çalıştık.

Ve ortaya bu cici pastalar çıktı....


Kurstaki diğer iki arkadaşımızın pastaları...

Melike'nin pastası...

Ablamın pastası...

Ve benim pastam...

Şeker hamuruyla ilgili fikrimi sorarsanız, şeker hamurunun tadını pek çok kişi gibi ben de sevmedim, sanırım sadece çocuklar seviyor, büyükler ise pastayı yerken şeker hamurlu kısmı ayırıyor. Bana göre bol meyveli ve hafif kremalı bir pasta daha makbul :) Ama görsellik açısından değerlendirirseniz yeteneğinize göre sanat eseri diyebileceğim harika pastalar ortaya çıkarabilirsiniz. Özellikle çocuklarla ilgili etkinlikler ve kutlamalar için uygun bir pasta türü diye düşünüyorum. Çalışma süreci de hem keyifli hem zor, sabah 10'da başlayan kursumuz akşamüzeri 5 civarı bitti dersem ne demek istediğimi anlarsınız sanırım :) Yeşim Hanımı sabrı için de ayrıca tebrik etmek isterim :) Tabii hamurlarla istediğiniz rengi ve şekli elde etmek, kendi pastanızı tasarlamak keyifli...

Sonuç olarak şeker hamurlu pasta ya da ilginizi çeken başka bir kurs için siz de kendinize bir gün veya birkaç saat ayırıp Vanilya'da güzel zamanlar geçirebilirsiniz...

Yorumlar

  1. Canım senden detayları bir ara almak isterim ne kadar keyifli olmuştur pastalarınız hepsi harika birbirinden güzel emeklerinize sağlık sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. birlikte vakit geçirmek çok güzeldi canım, olumsuz olan tek şey ise çok acıkmış olmamızdı sanırım :) tekrar teşekkürler..

    YanıtlaSil
  3. Canım benim en çok pandispanya dikkatimi çekti maşallah tütütüütüttüü:))) Tarüfü ver denemezsem nolimm:)))

    Bu arada şeker hamuru için görüşümüz ortak...Bir kee yaptım pasta o kada uraştım millet sıyırıp yedi deli oldum...Ama bir baktımki millet haklıymış yencek gibi bişi deil ..Ama görüntü başka biey tabi bayılıyorum hala her görüşte o ayrı:)

    YanıtlaSil
  4. kurslar çok keyifli oluyor gerçekten. şeker hamurunun tadını ben de sevmesem de pasta çok sempatik olmuş gerçekten. çocuklar da onun için seviyor sanırım :)

    YanıtlaSil
  5. Önce pandispanyanın kabarıklığına bayıldım, sonra da bitmiş haline. Hepsi ayrı bir güzel olmuş, hepinizin ellerine sağlık. İyi hafta sonları..

    YanıtlaSil
  6. canım ellerinize sağlık pandispanyanın bu kadar kabarmış olması süper. harika bir ortamda güzellikler yaratılmış. sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Mineciğim, ne zaman istersen :)

    Melike durumumuz için "eli hamur karnı aç" deyimi uygun düşüyordu sanırım :) Şaka bir yana o kadar keyif aldık ki bir şey yemek aklımıza gelmedi :)

    Aylincim, çok teşekkürler, pandispanya gerçekten iyi oldu, sen iste canım vermez miyim tarif :)

    Mimosa Cafe, sanırım çoğumuzun şeker hamuruyla ilgili görüşü aynı, teşekkürler yorumunuz için...

    Nilgün, çok teşekkürler canım...

    Örgüçantam, çok sağolun, gerçekten kurslar keyifli oluyor, güzel şeyler çıkıyor :)

    YanıtlaSil
  8. Ilkim Merhaba Ben almanyadan ilkim,, bu cuma kizimin dogum gunu var:)Benim oturdugum sehirde Birtek bi ingiliz bayan Seker hamurundan Pasta yapiyor,aama bana Krem santili olmaz dedi!?!sizden Rica etsem bana sadece onun tarifini verebilirmisiniz?

    YanıtlaSil
  9. önerin üzerine yazını okudum keşke daha önce dikkat edebilseymişim valla sevdim ben bu işi:) pasta yapmayı çok secverim, benimde tercihim bol meyveli kremalı pastalardır ama şeker hamurunun kattıpı pürüzsüzlük görünüm ise süpper, vanilyayı birkaç blogda daha okudum dikkatimi çekti listemde, tavsiyen için sağolasın:)

    YanıtlaSil
  10. Sevgili Ege,hiç şeker hamurundan pasta yemedim ama bu görsel şölene kim hayır diyebilir? pastalarınız nefis olmuş, senden yardım istiyorum, 6 yaşına girecek kızıma şeker hanurundan bir pasta yaptırmak istesem İzmirde kime gitmemi önerirsin? sevgiler..

    YanıtlaSil
  11. cincinsfikirli, mail adresinizi yazarsanız ayrıntılı bilgi gönderebilirim.

    YanıtlaSil
  12. Kurs için görüşmeyi nasıl yapabiliriz? arzum-sonmez95@hotmail.com

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Düşüncenizi paylaştığınız için çok teşekkürler!

Bu blogdaki popüler yayınlar

Patates Buğulama

Sarmaşık Kavurması

Ege Usulü Zeytinyağlı Kabak