Bademmutfak'ta Meksika Mutfağı Eğitimi



Bildiğiniz gibi sizlere her ay İzmir'deki yemek kurslarını duyurmaya çalışıyorum. Bu yazıları hazırlamak için yaptığım araştırmalarda pek çok konu dikkatimi çekiyor ve fırsat buldukça bunlara katılıyorum. Katıldığım kurslarla ilgili izlenim ve fotoğrafları da paylaşıyorum ki ilgi duyanlara, gitmek isteyenlere fikir versin.


Bugün de sizlere hafta sonu katıldığım bir yemek kursundan bahsedeceğim. Kursun konusu Meksika Mutfağı'ydı. Kursu veren Serkan Ateş, İzmir'de Meksika yemeklerini yiyebileceğiniz tek yer olan Tex Mex'in şefi. Dolayısıyla bu mutfağı tanımak için İzmir'deki en doğru isimlerden biri. Kurs için burayı  tercih etmemde başarılı şef kadar, Bademmutfak'ın güleryüzlü sahibesi Beyhan Hanım da etkili oldu. Şirin mutfağı ve sıcak ortamı  ile oraya sık sık gitme isteği uyandırıyor, bağımlılık yapıyor Bademmutfak :)

Kursta toplam dört kişiydik, kısa bir tanışma faslından sonra önlüklerimizi ve bonelerimizi takıp çalışmaya başladık. Serkan Şef bizim için Meksika mutfağından üç lezzet seçmişti: bunlardan biri başlangıç, biri ana yemek, bir diğeri ise tatlıydı.



Başlangıç için Guacemola Tortilla  hazırladık. Ana malzemesi avakado olan bu sos cipslerin yanında ya da fajitanın yanında lezzetli bir eşlikçi.



Ardından ana yemek olan Tavuk Fajitas hazırlıklarına başladık. Meksika mutfağı denince belki de akla ilk gelen yemeklerden biri olan fajitanın yapımını ve hazırlarken dikkat edilmesi gereken noktaları anlattı şefimiz. Bu esnada yemeğin yanında sunulan salsa sos, peynir sos ve ekşi kremalı sos hakkında bilgiler verdi.



Tatlı olarak ise Mango Chimichanga hazırladık. Mango ve tortilla ile hazırlanan bu tatlı hem pratikti hem de hafif ve lezzetli. Yanında çikolatalı sos ve dondurma ile çok ferah bir lezzet. Özellikle acı ve baharatın hakim olduğu bir yemeğin üstüne çok uygun bir tatlı. Şefimiz genel olarak Meksika mutfağında hafif ve meyveli tatlıların ağırlıkta olduğundan bahsetti.


Hazırlıklarımızı tamamladıktan sonra soframızı kurduk, bir yandan sohbet ederken bir yandan da yaptıklarımızı tattık. Benim için çok keyifli bir gündü, mutfakta zaman geçirmek, yeni bir mutfağı tanımak, yeni şeyler öğrenmek çok güzeldi. Lezzetli bir öğle yemeği de cabası :) Bu güzel günde emeği geçen Şef Serkan Ateş'e ve Beyhan Ildız'a çok teşekkür ediyorum. Sizler de mutfağa ilgi duyuyorsanız yarım gününüzü ayırın ve böyle bir kursla kendinizi ödüllendirin derim.

İletişim bilgileri:
Beyhan ILDIZ
http://www.bademmutfak.com/default.aspx
info@bademmutfak.com
6446/1 Sok.No:8 Atakent-İzmir
Tel:0232 330 46 40

Yorumlar

  1. mmmm ellerinize sağlık nefis görünüyorlar .

    YanıtlaSil
  2. ohh ellerinize sağlık,eminim çok keyifli geçmiştir, canım bir ara fajitası alayım senden çok leziz görünüyor.öpüyorum

    YanıtlaSil
  3. Güzel bir gün geçirmişsiniz :)

    YanıtlaSil
  4. gerçekten de çok güzel bir gün olmuş. canım bir de kurs ücretini yazsaydın ya da ücret öğrenebileceğimiz bir telefon numarası eklersen süpper olur:)

    YanıtlaSil
  5. Tarih84, bilgileri ekledim canım.

    YanıtlaSil
  6. canım yaa bende çok isterdim yanında olup bu kursa beraber katılabilmeyi..önceden eteklerinden tutarım diye düşünürdüm ama artık onu bile yapamam herhalde =)hem el lezzetin hem öğrendiklerin..valla kendini aştın şekerim:)

    YanıtlaSil
  7. Meksika mutfağı en sevdiğim mutfaklardandır. Çokgüzel bir workshop olmuş.Takip etmek lazım bu etkinlikleri.

    YanıtlaSil
  8. Melikecim mahçup ediyorsun canım :)

    Tümaycım teşekkürler yorumun için.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Düşüncenizi paylaştığınız için çok teşekkürler!

Bu blogdaki popüler yayınlar

Patates Buğulama

Sarmaşık Kavurması

Ege Usulü Zeytinyağlı Kabak