Roka Mutfak Atölyesi'nde Pizza Kursu


Yemek kurslarına katılmaya olan merakımı biliyorsunuz. Bu kurslara katılırken amacım sadece yeni tarifler edinmek değil, aynı zamanda yeni insanlarla tanışmak, yeni şeyler öğrenmek ve bunları sizlerle paylaşmak... Bu sefer de ismini sık sık duyduğum ama gitme fırsatı bulamadığım Roka Mutfak Atölyesi'ne düştü yolum. Fırsat sitelerinden birinde pizza kursunu görünce Roka ile tanışma zamanı geldi dedim :)


Roka Mutfak, önce konumu ve iç dizaynı ile etkiledi beni. Bostanlı'da bahçeli, ferah, sakin bir sokakta yer alan Roka, aynı özellikleri mutfağına da yansıtmış... Oldukça geniş, beyaz rengin ağırlıkta olduğu, insana huzur veren bir ortamı var. İçeriye girer girmez böyle bir mutfakta vakit geçirmenin mutluluk verici olacağını düşündüm.


Mekanın sahibi Gülsüm Hanım, güleryüzü ve sıcaklığıyla karşıladı beni. Gelecek diğer kursiyeri beklerken çayımızı içip tanıştık. Az sonra diğer arkadaşın gelemeyeceği belli olunca kolları sıvayıp çalışmaya başladık. Tek kursiyer ben olunca aklıma gelen her soruyu sorduğum, bol bol sohbet ettiğimiz, bütün ilginin benim üzerimde olduğu bir ders oldu, bir nevi özel ders gibi :) Bu da benim için ayrı bir şans ve mutluluk tabii...

Önce işe pizza sosunu yapmakla başladık, evde pizza yaptığımızda çoğu zaman salça ya da ketçap kullanırız değil mi? Tabii biz öyle yapmadık, içinde soğandan, kereviz yaprağına kadar farklı sebze ve baharatın bulunduğu harika bir sos hazırladık. Sos pişerken etrafa inanılmaz güzel bir koku yayıyordu.


Sosumuz bir yanda pişmeye devam ederken pizza hamurunu yoğurduk ve mayalanmaya bıraktık. Hamur mayalanırken de iç malzemeleri hazırlamaya koyulduk. Tabii tüm bunları yaparken sohbet etmeye de devam ediyoruz... Gülsüm Hanım bir gıda mühendisi, dolayısıyla kullandığımız malzemelerin kullanım alanları, faydaları, saklanma koşulları gibi çeşitli konulardaki bilgilerini paylaştı benimle, pizza dışında anlattıklarından da çok faydalı bilgiler edindiğini söylemeliyim. Konuyla tamamen alakasız bir tarif ya da püf noktası sorsanız bile bilgisini kıskanmadan paylaşması çok güzeldi.

Bu arada pizza hamurumuz mayalanmış, harika bir kıvama gelmişti. Hamuru açtık, sosu ve üst malzemesini de ekleyerek nefis pizzalar hazırladık ve fırına gönderdik. Gülsüm Hanım, benim hazırladığım pizzaları eve götürmem için paketledikten sonra kendi yaptıklarını çay eşliğinde ikram etti. Buna çok şaşırdım, çünkü daha önce gittiğim kurslarda taşınamayacak bir şeyse orada yiyor, taşınabilecek türdense eve getiriyorduk İlk kez yaptıklarımızı hem yediğim hem de eve getirdiğim bir kurs oldu. Bunu özellikle belirtmek istedim çünkü Gülsüm Hanım o kadar paylaşmayı seven bir insan ki pizza için hazırladığımız sosun kalanını -ki kocaman bir kavanoz- daha sonra kullanmam için kurs bitiminde bana verdi :)


Çay eşliğinde pizzalarımızı yerken Gülsüm Hanım'la koyu bir sohbete başladık, sadece yemekle ilgili değil, hayata dair şeyler konuştuk. Ve ben bu sohbetten inanılmaz keyif aldım. Karşımda kendini mesleği dışında da çok geliştirmiş, hayata pozitif bakan, kendisi mutlu, etrafını da mutlu eden bir insan gördüm. Yemekle ilgili öğrendiklerim kadar -hatta belki daha fazla!- bu sohbetten mutluluk duydum... Öyle ki sizi yıllardır tanıyan bir arkadaşınızla keyifli bir zaman geçirirsiniz, bir huzur, bir rahatlama hissedersiniz ya sonrasında, işte öyle bir duygu.... Roka Mutfak'ın programında harika kurslar var, bu bir yana ama sadece Gülsüm Hanım'la tanışmak için, sohbet etmek için bile gitmeye değer. İzmir'de oturan ve mutfağa ilgi duyan arkadaşlarıma mutlaka kendilerine bir fırsat yaratıp bir gün ayırmalarını ve Roka Mutfak'la tanışmalarını öneriyorum. Gülsüm Hanım'ı, Roka Mutfak'taki dersleri dışında Ege Tv'de Gökkuşağı programındaki yemek tarifleri ve Karşıyakam dergisindeki yazılarından da takip edebilirsiniz.


Jambonlu Pizza


Karışık Pizza


Enginarlı Pizza

Ben bugün çok keyifli, güzel bir gün geçirdim ve Roka Mutfak'tan çok mutlu ayrıldım. Buna katkısı için ve tabii ki harika pizzalar için Gülsüm Hanım'a bir kez de buradan teşekkür etmek istiyorum.


Roka Mutfak Atölyesi İletişim Bilgileri:
http://www.rokamutfak.com/ 
Gülsün G. Altunay
Gıda Mühendisi
info@rokamutfak.com 



6345 Sok. No: 5 /1 Bostanlı- Karşıyaka  İZMİR
(Akbank Sokağı)
Tel: 0 232 336 78 90
Cep: 0532 654 58 92 

Yorumlar

  1. Oh ne güzel olmuştur .

    YanıtlaSil
  2. başka bir etkinliğe beraber gideriz inşallah
    sevgiler canım

    YanıtlaSil
  3. Canım sen çok pozitif bir kişilikte olduğun için karşındaki kişiye de bunu yansıtıyorsun. Dolayısı ile beraberce keyifli anlar geçiriliyor. E birde sevdiğin bir ortamsa sonuç harika. Pizzaları yemek için sende olmak istedim doğrusu...

    YanıtlaSil
  4. İçine sinsin, yaptıkların da şifa olsun Müboşum:))

    YanıtlaSil
  5. Merhaba, çok güzel ve zengin içerikli bir bloğunuz var. İzlemekten keyif alıyorum. Bu arada pizza da nefis görünüyor:)
    Görüşmek üzere...

    YanıtlaSil
  6. etkinlik çok güzel, ben de katılabilsem keşke böyle etkinliklere...

    YanıtlaSil
  7. Canım umarım elinden yeriz bu ogrendıklerını birgun.Çok optum canım..

    YanıtlaSil
  8. Müboşuuuum, yahoo grubundan ses ver Allah rızası için:)) Bahar da sen de dönmediniz henüz.. Gelebilin lütfen ve bana ceplerinizle ne hazırlayabileceğinizi yazın..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Düşüncenizi paylaştığınız için çok teşekkürler!

Bu blogdaki popüler yayınlar

Patates Buğulama

Sarmaşık Kavurması

Ege Usulü Zeytinyağlı Kabak