Cunda Gezisi


cunda meze

Ayvalık Zeytinyağı Festivali ve Ayvalık Gezisi yazılarından sonra şimdi de sizinle Cunda gezimizden detaylar paylaşmak istiyorum. Pembe Kekik'imle Ayvalık'ta gezip dolaştıktan sonra Cunda'ya gelip gezimize sahil turu ile başladık. Cunda sahilde dolaşırken balık restoranlarının vitrinlerinde yer alan meze çeşitliliği insanı hayrete düşürecek kadar fazla. Ege'nin çeşitli otları, deniz ürünleri Girit mezeleri aklınıza gelebilecek pek çok çeşidi bir arada bulmak mümkün.

Cunda


cunda çarşı 

 Cunda Çarşısında pek çok tatil beldesinde olduğu gibi deniz temalı objeler, takı çeşitleri, doğal taşlar, çeşitli aksesuarlar ve hediyelik eşyalar bulmak mümkün.

cunda taş kahve 

Taş Kahve, Cunda sahilde yer alan en eski ve işlek mekanlardan biri. Deniz havasını içinize çekerek, çayınızı, kahvenizi içebileceğiniz, sevdiklerinizle sohbet edip Cunda'da olmanın tadını çıkarabileceğiniz bir yer.


cunda girit restoran

cunda girit restoran 2 

Sahil turunu bitirip arka sokaklara geçtiğimizde sarmaşıklar arasında gizlenmiş çok hoş bir bahçe içerisindeki bu Girit Restoranı dikkatimizi çekti. Biz akşam yemeği için kararımızı vermiş olduğumuzdan Girit Restoranını deneyemedik, ama aklımız kaldı. Sizce de bahçe çok hoş görünmüyor mu?

cunda evleri cuna evleri 5 cunda evleri 6 cunda evleri 4

Tıpkı Ayvalık'ta olduğu gibi Cunda'da da ara sokaklarda dolaşırken evlerin güzelliğine dalıp gittik. Bu evler beni o kadar etkiledi ki buraya eklemek için seçerken zorlandım, hepsi birbirinden güzel. Kim bilir içinde ne hayatlara, ne anılara ev sahipliği yapmış evler..

cunda evleri 7 cunda evleri 2 cunda evleri 3

Bu evlerin kapılarında bile ayrı bir zarafet, ayrı bir güzellik var. Bir kısmı otel ya da restoran olarak kullanılmak için restore edilmiş.

Cunda'da sahilde gezip deniz havasını içimize çektikten sonra iç kısımlara dalıp bu güzel evler arasında yürüyüp bol bol fotoğraf çektik. Daha sonra ise günümüzü Cunda Deniz Restoran'da nefis bir akşam yemeği ile tamamladık. Bunun detayları da bir sonraki yazıda :)

Yorumlar

  1. Cunda dünyanın en güzel yerlerinden biri bana göre,ne kadar sakin,ne kadar özgün,kendine has bir dokusu var değil mi ?Gene bir memleket havası yaşattın Ege'ciğim.Ne güzel evler bulmuşsun,hepsi birbirinden güzel.Son yıllarda bu evlerin çoğunda diziler,filmler çekildi,bazıları çok tanıdık geliyor o yüzden.Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim, bu hisleri yazı ve fotoğraflar ile geçirebildiysem ne mutlu bana :)

      Sil
  2. Fotğraflar o kadar iyi yerlerden çekiliyor ki insanın o anda orada olası geliyor. Ama ne yalan söyleyeyim en çok da meze dolabının önünde olmak istedim. Bizlerle paylaşarak gözlerimize bayram yaşattığın için teşekkürler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim güzel sözleriniz için :)

      Sil
  3. Ege'cim, çok güzel bir geziydi. Tekrar gitmek için ekim ayını iple çekiyorum. Bu evleri hiç unutamayacağım Deniz Restorant yazını merakla bekliyorum. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Fotoğraflar harika, şu an kapalı hava yüzünden basan kasveti dağıtıverdi :)

    YanıtlaSil
  5. Cunda'ya çok gittim ama demek ki hiç alıcı gözüyle bakmamışım. Sanki sizin paylaşımınızla hiç bilmediğim bir yeri geziyormuş gibi oldum. Hele Girit Resoranının konumunu çok sevdim. Bu güzel paylaşım için teşekkür ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de yorumunuz için çok teşekkür ederim :)

      Sil
  6. Çook severim Cunda'yı..Harika bir yer..Ege bir başka güzel...

    YanıtlaSil
  7. Fotograflar harika!!

    http://thegirlthatweknow.blogspot.com

    YanıtlaSil
  8. Bu Ekim' dekine belki ben de katılırım bakarsın, belli mi olur Müboşum:) Keyfinize sağlık, Allah tekrarını nasip etsin inşallah. Ama kesin olan bir şey var ki Cunda her santimetrekaresiyle başlıbaşına bir tarih.. Gez gez doyulmuyor. Sevgiler canım benim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah ablacım ne güzel olur beraber gitmek :)

      Sil

Yorum Gönder

Düşüncenizi paylaştığınız için çok teşekkürler!

Bu blogdaki popüler yayınlar

Patates Buğulama

Fırında Akya Balığı

Ege Usulü Zeytinyağlı Kabak