Bumerang Deneyim Günleri ile Midpoint'te Sokak Lezzetleri Tadımı


Bumerang ekibi, Bumerang Deneyim günleri kapsamında İzmir'deydi. Alsancak Midpoint'te gerçekleşen etkinlikte, Restoran Haftası kapsamında "sokak lezzetleri" konseptinde çok özel bir tadım akşamı oldu. Dünya genelinde büyük şehirlerde gastronomiyi hareketlendirmek amacıyla düzenlenen Restoran Haftası ülkemizde de 1-30 Nisan tarihleri arasında 7. kez düzenleniyor. Dude Table'ın organize ettiği restoran haftasına bu yıl  7 şehirden (İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adana, Antalya ve Gaziantep) pek çok restoran katılıyor.



Restoranlar, Restoran Haftası etkinlikleri kapsamında ülkemizden ve dünyadan çeşitli sokak lezzetlerini misafirlerine sunuyor. Sokak lezzetleri ile uyumlu olarak hazırlanan menüler bu lezzete uygun şaraplarla eşleştiriliyor.

Peki biz bu keyifli akşamda neler tattık?
  • Peynir tabağı
  • Stromboli
  • Etli Kumpir
  • Morocco Şiş Köfte
  • Humuslu Tavuk Pita
  • Opera
Peynir tabağı
Stromboli
Stromboli bir İtalyan lezzeti, içinde sebze, et ve peynir gibi ürünler bulunan bir çeşit pizza ya da kapalı pide diyebiliriz.

Etli Kumpir
Morocco Şiş Köfte
Humuslu Tavuk Pita
Benin en beğendiğim lezzetlerden biri pita ekmeğinde servis edilen bu tavuklar oldu.

Bu lezzetlere Allure Beyaz Kalecik , Karası, Terra Kalecik Karası ve Terra Kalecik Karası Roze eşlik etti.

Opera
Opera tatlısı içinde beyaz çikolata bulunan panna cottaya benzeyen bir sütlü tatlı idi. Yanında frambuaz sosla lezzetlendirilen armut, üzerinde ise mandalina sorbe ile servis edilmişti. Ben çok beğendim.


Ve tabi ki akşamın finalinde Türk kahvesi vardı. Bir de bol sohbet, daha ne olsun...

Bu keyifli akşamda Hürriyet gazetesi Ege Bölge temsilcisi Deniz Sipahi de bizlerle bir aradaydı. Kendisi ile tanışmak ve sohbet etmek çok güzeldi. İzmirli bloggerları hep özel etkinliklerle hatırlayan Bumerang ekibine, bu ekibin tatlı, enerjik, güzel insanları Hilal Meriç ve Ahmet Erten'e, Dude Table ve Alsancak Midpoint'e de çok teşekkürler.

Yorumlar

  1. Ellerine sağlık güzel bir yazı olmuş...

    YanıtlaSil
  2. Fotoğraflar çok etkileyici, iyi ki Bumerang var, sevgiler :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Düşüncenizi paylaştığınız için çok teşekkürler!

Bu blogdaki popüler yayınlar

Patates Buğulama

Sarmaşık Kavurması

Ege Usulü Zeytinyağlı Kabak