Alaçatı Kuytu'da Haluk Özyavuz ile Workshop


Alaçatı Kuytu'da Gevrenandginger'ın yazarı Haluk Özyavuz İzmirli bloggerlar için deniz ürünleri konulu bir workshop düzenledi. Güne Alaçatı Kuytu'da çok güzel bir kahvaltı ile başladık, buna dair ayrıntıları bir önceki yazımda bulabilirsiniz.

Mutfak ve yemek kültürü konusunda bilgi sahibi biri olan ve paylaşımlarını keyifle takip ettiğimiz Haluk Beyle tanışmak ve sohbet etmek bile büyük mutluluk iken bir de onun elinden farklı lezzetler tatmak büyük şanstı.


Suzuki usukiri
Haluk Bey bizim için önce "suzuki usukiri" hazırladı. İlk kez tadacağımız bu lezzetim önce adı ilgimizi çekti, daha sonra ise hazırlanışını dikkatle izlemeye başladık. Balık çok ince ve küçük parçalar halinde kesiliyor ve özel bir sosla buluştuktan sonra çiğ olarak yeniyor. Bu sebeple başta biraz tereddütle yaklaşmış olsak da dakikalar içinde tabakta hiçbir şey kalmadı. İçinde sarımsak, lime, trüf aromalı zeytintağı, maydanoz, çarkıfelek meyvesi, kırmızı biber, himalaya tuzu, balsamik sirke, frenk soğanı, tane karabiber vardı. Bunlarla ortaya gerçekten eşsiz bir lezzet çıktı.


İkinci lezzet olarak ise ızgarada mavi kuyruklu karides vardı. Tabi ki ızgaraya geçmeden önce Haluk Bey karides için de çok lezzetli bir sos hazırladı. Bu sosta   beyaz şarap sarımsak, kişniş, zeytinyağı, zencefil, deniz tuzu vardı. Bunlarla marine edilen karides gerçekten nefisti. 


Mavi Kuyruklu Karides


Aşağıdaki videodan workshopa dair ayrıntıları izleyebilirsiniz.


Hazırladığı güzel lezzetler için Haluk Özyavuz'a, nazik daveti ve ev sahiplikleri için Alaçatı Kuytu ekibine, Celal Uysal'a, Yaprak ve Celal Uziş'e çok teşekkürler.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Patates Buğulama

Sarmaşık Kavurması

Ege Usulü Zeytinyağlı Kabak