Lamen Otel Özlem Mekik Workshop Gavur Meyhane


Yazın blogger arkadaşlarımızla çok güzel bir etkinlikte bir araya gelmiştik. ben maalesef yazdan beri bu etkinliği yazma fırsatı bulamadım. Ama arşivimde bu güzel günün olmasını istediğim için geç de olsa sizlere o günden bahsedeceğim.




Gavur Meyhane, Alaçatı Hacımemiş'te Lamen Otel bünyesinde hizmete giren bir mekan. Biz de etkinliğe önce buranın lezzetlerini tadarak başladık. Fotoğrafta da gördüğünüz gibi ahtapot salatası, deniz börülcesi, fava, havuç tarator, patlıcan salatası gibi Ege'nin güzelliklerini yansıtan lezzetler vardı masamızda.







Bu mezelerin ardından ana yemeğe geçmeden ciğer tattık, ardından kokoreç...


Izgara tabağı...


Ve sonra sıra mutfağa geçmeye geldi. Mutfakta Şef Özlem Mekik bizler için peynir, ceviz, taze ot, frenk soğanı, antep fıstığı, ceviz, sarımsak, zeytinyağı ve baharatlarla Girit mezesi hazırladı. Çok lezzetliydi...









Daha sonra Didem Şef, bizler için Gavur Meyhane'nin mutfağında tarçınlı rulo hazırladı. Yapılış ve pişme aşamasında mutfağı mis gibi tarçın kokusu sardı.






Ardından Gavur Meyhane'nin şefi ahtapotlu şevketi bostan hazırladı. Her iki tadı da ayrı ayrı çok sevsem de bir arada hiç yememiştim. Ama çok sevdim son derece başarılıydı.


Günün tatlısı ise bir Çeşme klasiği. Sakızlı muhallebiydi, çok severim, tam yazlık çok da hafif bir tatlıdır.


Günün hatırası bu fotoğraf ile bu güzel günü ölümsüzleştirmiş olduk. Bu güzel davet için Gavur Meyhane'ye, şef Özlem mekik'e ve organizasyonu yapan Selcen ve Sevilay arkadaşlarımıza çok teşekkür ederim.




Günün detaylarını yansıtan kısa bir videoyu da youtube kanalıma ekledim, dilerseniz izleyebilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Patates Buğulama

Sarmaşık Kavurması

Ege Usulü Zeytinyağlı Kabak