Yumurtalı Sarmaşık

yumurtalı sarmaşık

Geçen gün kayınvalidemin sarmaşık tarifini yayınlamıştım. Hem blogdaki yorumlardan hem de blogu takip edip yorumlarını sayfaya yazmak yerine mail atan ya da yüzyüze görüştüğümüzde bana ileten sessiz okurlarımdan :)) sarmaşığın çok bilinmediğini fark ettim. Bundan dolayı yapımı çok basit olsa da yumurtalı sarmaşıktan da söz etmek istedim.


Aslında çok farklı bir tarif vermeyeceğim, önceki yazıda anlattığım aşamalara ve püf noktalara göre sarmaşık kavurmasını hazırladıktan sonra kişi sayısıya göre 1 ya da 2 yumurta kırıp tuz ve baharat ekleyerek çırpıyor ve sarmaşık kavurmasının üzerine döküyoruz. Yumurtalar piştikten sonra ister sade olarak ister üzerine yoğurt ekleyerek tüketin. Afiyet olsun :)

Yorumlar

  1. Denemeyenlere tavsiye ederim kesinlikle çok farklı bir lezzet. Ben bu hafta pazarda aradım bulamadım. Kalmamış artık sanırım. Yabani kuşkonmaz diye de biliniyormuş. Biz İzmirliler sarmaşık diyoruz. Eline sağlık çok güzel bir tarif.Paylaştığın için de çok teşekkürler....Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Minecim haklısın her zaman pazarda bulunmuyor, olduğunda da diğer otlara oranla fiyatı yüksek oluyor. Mayıs ayına kadar bulunuyor diye biliyorum. Yabani kuşkonmaz dendiğini ilk kez duydum. Yorumun için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. Anladığım kadarı ile tam bir şifa deposu. Ellerinize sağlık

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  4. Fuat Bey şifa kısmını siz daha iyi bilirsiniz :) Geçen yazıda ben faydalarından çok az bahsetmiştim. Teşekkürler yorumunuz için.

    YanıtlaSil
  5. bildiğimiz sarmaşıkmı bu başkamı???
    ellerine sağlık güzel görünüyor tadı merak ettim???eminim güzeldir
    sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Hande hanım sizin bildiğiniz sarmaşık nasıl bilemediğim için bir şey diyemiyorum :) sarmaşık kavurmasında pişmemiş halinin fotoğrafı vardı bir bakın isterseniz.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Düşüncenizi paylaştığınız için çok teşekkürler!

Bu blogdaki popüler yayınlar

Patates Buğulama

Fırında Akya Balığı

Ege Usulü Zeytinyağlı Kabak