Cunda Deniz Restoran

cunda deniz restorann2

Ayvalık-Cunda gezimizde en keyif aldığımız anlardan biri de Cunda Deniz Restoran'daki akşam yemeğimizdi.  Cunda sahilde pek çok balık restoranı var, insan seçim yapmakta gerçekten zorlanıyor. Biz kaldığımız otelden önerdikleri için tercihimizi gönül rahatlığıyla Deniz Restoran'dan yana kullandık. İyi ki de öyle yapmışız hem lezzetli hem keyifli bir akşam yemeği yemiş olduk. 

cunda deniz restoran

Şimdi buradaki menüden ve bizim tattıklarımızdan bahsetmek istiyorum ki giderseniz sizlere de fikir olsun. Önceki yazımda bahsettiğim gibi Cunda'daki pek çok restoranda görebileceğiniz meze çeşitliliği burada da var. Bu yüzden seçimlerinizi menüden değil, görerek buradan yapıyorsunuz. Tabii seçmek hiç kolay değil, birini seçerken diğerinde aklınız kalıyor. Ama her şeyi de tatmak mümkün değil, öyle değil mi? :) Neler yoktu ki bu dolapta aklınıza gelen ve hatta gelmeyen pek çok meze çeşidi, Ege otları, kızartma çeşitleri, börek çeşitleri, ara sıcaklar... Saymakla bitmez, o yüzden ben size sadece yediklerimizi anlatayım...

cunda deniz restoran 2

Başlangıçta gördüğünüz gibi zeytin, zeytinyağı ve zeytinyağlı, sarımsak ve kekikli ekmekler geldi. Zeytinin ve zeytinyağının memleketine gelmişiz bunları tatmamak olur mu? Lezzetinden bahsetmeme herhalde gerek yok, sadece bunlarla karnımı doyurabilirdim :)

cunda deniz restoran 3

Karışık ot tabağı, kaya koruğu turşusu ve dil tava

Ardından neler geldi? Karışık ot tabağı, kaya koruğu turşusu ve dil tava. Karışık ot tabağı bildiğimiz usulde otların haşlanması ve biraz zeytinyağ ilavesiyle sunulması şeklindeydi. Bizim gibi ot cennetinden geliyorsanız zaten benzerlerini pek çok kez yapmış ve yemişsinizdir :) Kaya koruğu turşusu ise farklı bir aromaaya sahip , rastlarsanız mutlaka tadın. Ve... Dil tava çok çok lezzetliydi, o gece en sevdiğim tatlardan biri baharat çeşitleri ve sosuyla nefisti. Şimdi fotoğrafına bakarken bile suyuna ekmek bandırmak istedim :)

cunda deniz restoran 7

Ot mücver
Bir diğer seçimimiz ot mücverdi, karışık ot çeşitlerinden hazırlanan mücver yoğurt ve tereyağla birlikte oldukça lezzetliydi.

cunda deniz restoran 6

Karides mantısı

İlk kez tattım ama bayıldım, karidesleri minicik yufkalara sigara böreği gibi sarıp kızartmışlar, çıtır çıtır çok lezzetliydi. Kesinlikle tavsiye ederim.

cunda deniz restoran 4

Patlıcan Böreği

 Altta patlıcan üzerinde lorlu kaplama olan değişik bir ara sıcak..


cunda deniz restoran 5 Lor Böreği

Rulo börek şeklinde yapılmış, ara katlarda Ege'nin güzel lezzetlerinden biri olan lor kullanılmış, çıtır çıtır, lezzetli ve yine tavsiye edeceğim tatlardan biri.

cunda deniz restoran 9

Reçelli Lor Tatlısı

Lor tatlısı yine bir Ege klasiği... Ege'nin yemekleri kadar hafif, tek ihtiyacınız lezzetli bir tatlı lor ve ev yapımı bir reçel :) Üzerine hafifçe kavrulmuş fıstık ilavesi de çok güzel bir fikir olmuş :)

cunda deniz restoran 10

Meyve tabağı

Cunda Deniz Restoran menü zenginliği, servis kalitesi, lezzet ve sunum konusundaki başarısı ile bizden tam not aldı. Cunda gezimizin güzel anlarından birini oluşturan bu nezih restoranı sizlere de öneririm, Cunda'ya yolunuz düşerse bu güzel lezzetlerin tadına bakın mutlaka. 

Cunda Deniz Restoran İletişim Bilgileri:
Cunda Deniz Restourant sahil boyu no:15 Alibey adası Ayvalık/Balıkesir
Telefon:0266 327 16 85

Yorumlar

  1. Unutulmaz bir gezi unutulmaz bir akşam yemeğiydi. Seneye tekrar gideriz umarım. Çok güzel bir yazı dizisi oldu. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler ablacım umarım gideriz yine beraber :)

      Sil
  2. Gerçekten güzel bir yazı dizisi oldu,havalar ısınınca Cunda'ya gitmeye hazırız.Vitrinlerde ki çeşitliliğe bakarken bile doyuyor insan.Başka hiç bir yerde bu kadar çeşit meze yoktur herhalde.Bir de rica etsem lorun üzerinde ki reçel karadut reçeli olabilir mi acaba :)

    YanıtlaSil
  3. Vitrinde ne kadar çok çeşit var, ben ne olduklarını anlamaya çalışırken yoruldum. :)) Hepsi nefis. Demek sürüm de var bu kadar çeşit olduğuna göre. Sizlere afiyet olsun. Çok güzel paylaşım olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten çok çeşit var, teşekkürler yorumunuz için.

      Sil
  4. nefis görünüyor doğrusu şimdi oralar harikadır

    YanıtlaSil
  5. Güzel bir gezi ve güzel bir paylaşım olmuş:)

    YanıtlaSil
  6. canım yaa nefis kareler bayıldım ne güzel bir gezi olmuş.

    YanıtlaSil
  7. müberracım çok güzel görünüyor. içinize sinsin canım.

    YanıtlaSil
  8. ne kadar zengin bir meze vitrini, muazzam görüyor :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Düşüncenizi paylaştığınız için çok teşekkürler!

Bu blogdaki popüler yayınlar

Patates Buğulama

Fırında Akya Balığı

Ege Usulü Zeytinyağlı Kabak