Bumerang Deneyim Günleri ile İzmir'de Sörf Eğitimi


Bumerang ekibi sordu: "Dalgalara karşı durmaya hazır mısın?"

Ben de düşünmeden "evet" dedim :)

Beni tanıyanlar bilir denizi, yüzmeyi ve bütün su sporlarını çok severim. Bumerang'ın bu etkinliğini öğrendiğim andan itibaren çok heyecanlandım. Çünkü bu etkinlik Bumerang'ın İzmir'de gerçekleştireceği deneyim günlerinin ilkiydi. Diğer illerde -özellikle İstanbul'da- blog yazarlarıyla çok güzel aktivitelerine şahit olduğum ekiple İzmir'deki ilk etkinliklerinde birlikte olmak bir şanstı doğrusu. Heyecanımın bir diğer sebebi ise ilk kez sörf deneyimi yaşayacak olmamdı. Gelelim günün detaylarına...

1060296_558622910856089_231624024_n

Sabah saatlerinde Bumerang ekibi ve etkinliğe katılacak diğer blog yazarı arkadaşlarımla buluştuk. Renault'un yeni çıkardığı Captur'lar bizi Alaçatı'ya götürmek üzere buluşma noktasında hazır bekliyordu. Captur önce turuncu rengiyle çok ilgimizi çekti, daha sonra konforlu seyahatimiz esnasında diğer farklı özelliklerini öğrendik. Bu aralar araç almayı düşünüyorsanız Renault Captur'u da bir değerlendirin derim.

IMG_9190

Alaçatı'ya Bora Kozanoğlu Surf Center'a gittiğimizde Bora Kozanoğlu ve ailesi bizi güleryüz ve ilgiyle karşıladı. Tanışma ve sohbetin ardından ikinci kahvaltımızı da burada yaptık :) Ardından Bora Kozanoğlu, bize sörfle ilgili teorik bir eğitim verdi. Hayatımın bir döneminde sörf yapma deneyimi yaşayabilirdim ama bu eğitimi Bora Bey gibi bir dünya şampiyonundan alma fırsatını bulamayabilirdim. O yüzden bu etkinliğe katılmayı  büyük bir şans olarak değerlendiriyorum...

IMG_9159

IMG_9157

Kupalar arasındaki Bora Kozanoğlu'nu bulunuz :)

IMG_9187 
Çark Plajı

Bora Kozanoğlu'ndan sörfle ilgili temel bilgileri edindikten sonra plaja gittik. Sörf okulu Çark plajında çok güzel bir noktada, üstelik Çark plajı rüzgar sörfü için dünyadaki en elverişli alanlardan biriymiş. Rüzgarı, açık denizden uzak oluşu ve denizin birden derinleşmemesi yeni öğrenenler için uygun bir  çalışma ortamı sağlıyor. Plajda ikişerli ve üçerli gruplara ayrıldık ve her grupla ilgilenen eğitmenler karada edindiğimiz bilgileri denizde uygulayabilmemiz için bizlerle ilgilendi.

IMG_9191
Eğitmenimiz Baransel Hoca ve ekip arkadaşım Volkan Bey ile

Açıkçası ben deniz sporlarına ilgi duymama rağmen sörf konusunda biraz önyargılıydım. Zor ve tehlikeli bir spor olduğunu düşünüyordum. Ama yanıldığımı kısa sürede gördüm, bu 2 saatlik dersten inanılmaz keyif aldım ve hatta şimdiye kadar denememiş olduğum için hayıflandım... Bundan sonra devam etmeyi düşünüyorum, hocamın bu konuda beni yetenekli bulması ve hızlı ilerlediğimi söylemesi de beni motive etti tabii :)

1005308_633640896655044_63068658_n
1063308_558621467522900_117270004_n

Bu keyifli dersten sonra yemek vakti geldi. Bumerang ekibi her detayı olduğu gibi bunu da düşünmüştü. Çeşme'ye gidince ne yenir? Kumru... Nerede? Tabii ki Kumrucu Şevki'de :) Öğle yemeğimizi de keyifle tamamladıktan sonra tekrar sörf okuluna döndük.

Öğleden sonra da sörf deneyimimizi sürdürmeye devam ettik. Artık sabahki dersten sonra epey aşama kaydetmiştik. O kadar ki ben Yunan adalarına doğru yol alırken fark edildim, botla gelip beni kıyıya ulaştırdılar :) Yukarıda da söylediğim gibi sörf eğitimi için son derece güvenli bir alan.

1057845_558621750856205_2117811647_n
Günün mutluluğu gülen yüzlerden okunuyor...

Her güzel şeyin bir sonu olduğu gibi bu güzel günün de sonu geldi ve akşama doğru ev sahiplerimizle vedalaşarak ve anılarımıza unutulmaz bir gün ekleyerek İzmir'e doğru yola çıktık.

1060515_558621400856240_1819675396_n
Bu keyifli gün ve farklı deneyim için Bumerang ekibinden Hilal Meriç ve Ahmet Erten'e, Bora Kozanoğlu'na, ailesine ve Bora Kozanoğlu Surf Center ekibine (özellikle Baransel hocaya :) ), konforlu seyahatimizi sağlayan Renault'a çok teşekkür ederim. 

Güne dair daha fazla fotoğraf için facebook albümüme bakabilirsiniz.

Yorumlar

  1. Yakışır güzel arkadaşım her şey sana yakışır. Çok iyi olmuş keyfin hep daim olsun ,herşey gönlün güzel yüzün gibi harika olsun sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok çok teşekkür ederim güzel yorumunuz ve dilekleriniz için :)

      Sil
  2. Bumerang'ın en iyisini güzelini yapacağından hiç kuşkum yok.Güzel bir gün olmuş. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet gerçekten Bumerang unutulmaz bir gün yaşattı bize :)

      Sil
  3. Aşkolsunhem çeşmeye gel,hem arama :((
    Şaka şaka çok güzel geçirmişsiniz, yüzünden mutluluk akıyor. çok öpüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ablacım ben sizin için özel olarak gelirim Çeşme'ye :)

      Sil

Yorum Gönder

Düşüncenizi paylaştığınız için çok teşekkürler!

Bu blogdaki popüler yayınlar

Patates Buğulama

Sarmaşık Kavurması

Ege Usulü Zeytinyağlı Kabak