İzmirli Mekanistler Buluşması Kuytu Restoran

image

Geçtiğimiz günlerde İzmirli Mekanist gezgin&guruları ile bir araya geldik. Benim ilk kez katıldığım bu etkinlikte buluşma mekanımız Alaçatı'da bulunan Kuytu Restoran'dı. Mekanist, sanırım pek çoğunuzun bildiği gibi bir mekan keşif ve yorumlama sitesi. Üyelerine gittikleri mekana dair fotoğraf ve izlenimlerini paylaşma ve diğer kullanıcıların yorumlarından faydalanma imkanı sunuyor. Yani tam gezmeyi ve yemeyi sevenlere göre bir site :) İşte böyle benim gibi gezmeyi ve yemeyi seven bir grup Mekanist üyesi bir araya gelince bol sohbetli ve çok keyifli bir akşam geçirdik.

600750_521001064601944_1864222195_n cats IMG_9248 IMG_9254

Sizlerle bu güzel akşamın fotoğraflarını ve özellikle yemekle ilgili detaylarını paylaşmak istiyorum. Etkinliğin gerçekleştiği Kuytu Restoran'a ilk kez gittim, adından dolayı konum olarak biraz arada bir yerde olduğunu sanmıştım ama Alaçatı'da Cumhuriyet Caddesi üzerinde gayet merkezi bir noktada. Böyle olmakla birlikte Alaçatı'nın kalabalık atmosferine rağmen yemeğinizi rahat rahat yiyebileceğiniz ferah bir ortamı var. Mekanın çok sakin ve huzur veren bir de bahçesi var ki görmenizi öneririm.

Yemek kısmına gelince... Menümüz şöyleydi:

IMG_9278

  • Çoban Salata

Salatanın üzerine keten tohumu serpilerek farklı bir dokunuş yapılmıştı. Malzemelerin tazeliği, Ege'nin mis kokulu zeytinyağı ile oldukça lezzetli bir salataydı.

  • Yoğurtlu Semizotu
Burada fotoğraflayamamışım ama üzerine çörekotu serpilerek sunulan bu pratik lezzet klasik bir sunum olmaktan çıkarılmıştı.
  • Çerkez tavuğu
Hazırlanması biraz meşakkatli olan bu meze de oldukça lezzetli ve kıvamındaydı.
  • Enginarlı Pilav
En sevdiğim lezzetlerden biri de bu pilav oldu. Dereotu, enginar ve zeytinyağı bir arada nefisti...
  • Kabak çiçeği ve yaprak sarma
Tam Ege usulü hafif tatlı, alttan alta tarçın ve diğer baharatların aromasının hissedildiği nefis bir zeytinyağlı dolma harcı ile hazırlanmıştı.

IMG_9283

Kabak gondol

Kabaklar ikiye kesilip ortası oyulduktan sonra içine İzmir tulumu konarak fırınlanmış. Çok güzel bir ara sıcaktı.

IMG_9286

Kıymalı muska böreği

Yine ara sıcak olarak ikram edilen bu börekler olması gerektiği gibi sıcacık ve çıtır çıtırdı.

IMG_9281

Kabak çiçeği kızartması

Akşamın en çok beğenilen ve konuşulan lezzetlerinden birisi bu kabak çiçeği kızartması oldu. İçinde çok lezzzetli bir dolgu malzemesi vardı. Biraz pirinç, yeşil soğan, lor.. Bu kadar mı değil, ama biz bu kadarını yakalayabildik. restoranın şefi sırrını vermiyor. Hatta Mehmet Yaşin'in programına konuk olmuş orada bile sırlarını açıklamamış :)

cats

Köfte-bonfile beğendi

Patlıcan beğendi ile birlikte ikram edilen köfte ve bonfile de oldukça başarılıydı. Köfte de taze baharatların tadı hissediliyordu. Etin de köftenin de pişme kıvamı oldukça başarılıydı. Mis gibi köz patlıcan tadının hissedildiği beğendi de bir hayli lezzetliydi.

IMG_9289

Sakız tatlısı

Saatlerce süren ve bu kadar çok lezzetin bir arada olduğu bu yoğun menüye ancak bu kadar hafif bir tatlı eşlik edebilirdi. Sakız aromasına ve sütlü tatlılara bayılan biri olarak bu tatlı muhteşemdi diyebilirim. Bizim yaptığımız sakızlı muhallebilere yakın -ama daha lezzetli- bir tattı. Sakız aroması için sanırım sakız reçeli kullanılmış, sakız tadı belirgindi ve kıvamı kazandibi gibi uzayan bir muhallebi...

Kuytu Restoran'da tattığım lezzetlerin hepsi birbirinden güzeldi ve sizlere her birini gönül rahatlığı ile önerebilirim. Bu güzel lezzetlerin yanı sıra, mekanın  nezih ortamı da bir akşam yemeği için Kuytu Restoran'ın doğru bir tercih olacağını gösteriyor. Mekanın işletmecisi Cengiz Bey ve diğer çalışanların ilgisi de yerindeydi. Alaçatı'ya yolunuz düşerse Kuytu Restoran'ın yemeklerini tatmalısınız bir de arka bahçesini görmelisiniz 

Bu Mekanist etkinliği,  hem sohbetler hem güzel lezzetler eşliğinde çok keyifli bir akşam geçirmemizi sağladı. Bu etkinliğe ev sahipliği yapan Mekanist ekibine, Mekanist Şehir Elçisi Ceren Oluz'a ve tabii ki Kuytu Restoran'a ve çalışanlarına çok teşekkür ederiz.

Son bir hatırlatma, Mekanist'in mobil uygulamasını tabletinize ya da telefonunuza indirerek mekanlarla ilgili yorumları çok kolay takip edebilir, kendi fikirlerinizi de paylaşabilirsiniz.

Mekanist'le ilgili daha fazla bilgi edinebileceğiniz adresler:

Kuytu Restoran adres bilgisi:
Cumhuriyet Caddesi No: 23 
Alaçatı

Etkinliğe ve Kuytu Restoran'a dair daha fazla fotoğraf için facebook albümüme bakabilirsiniz.

Yorumlar

  1. Çok güzel bir buluşma olmuş,mekanda çok şirin görünüyor,yemeklerin hepsi güzel görünüyor ama ben sakız tatlısında kaldım:)

    YanıtlaSil
  2. Güzel bir restoranmış, Mekaniste de bakacağım şimdi...Sevgiler canım.

    YanıtlaSil
  3. Canım çok güzel bir gün geçirmişsiniz birlikte :))) Fotoğraflar harika.
    Mekana ben de bayıldım. Bir gün uğramayı düşünüyorum :))))
    Öpüyorum çok,
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. hepsi çok etkileyici görünüyor

    YanıtlaSil
  5. Sakız tatlısı bence de son noktayı çok güzel koymuş.. O esnekliği sanıyorum "sübye" dedikleri pirinç sütü sağlıyor. Yapımı zahmetli imiş, o nedenle yerini nişasta ve pirinç ununa bıraktığı söyleniyor. Hal böyleyken de o lezzet yakalanamıyor tabii. Kalemine sağlık ablacım, yemekler gerçekten nefis görünüyorlar, öyledirler de eminim.. Allah içinize sindirsin:)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Düşüncenizi paylaştığınız için çok teşekkürler!

Bu blogdaki popüler yayınlar

Patates Buğulama

Sarmaşık Kavurması

Ege Usulü Zeytinyağlı Kabak