İzmir Gourmet Guide (İGG) Lezzet Buluşması - Bonjour Restoran




İzmir Gourmet Guide, sürekli takipçilerimin aşina olduğu bir oluşum. Sizlere daha önce Mandal Ajans'ın hazırladığı İzmir Gourmet Guide'ın damak tadını ve gezmeyi sevenler için İzmir'i tanıtan çok güzel bir rehber olduğundan bahsetmiştim. Her yıl yenilenen bu güzel rehber dışında İzmir Gourmet Guide, alanında öne çıkan mekanları da ödüllendiriyor. Sizlere son ödül gecesinin detaylarından da şu yazımda bahsetmiştim.

Bugün ise İzmir Gourmet Guide ekibinin bloggerlar için düzenlediği lezzet dolu bir gecenin detaylarından bahsetmek istiyorum. Buluşma mekanımız İzmirlilerin çok iyi bildiği Bonjour Restoran'dı. Bonjour'un güzel yemekleri ve pastaları çocukluğumdan beri favorim. Alsamcakta'ki yerleri kapandığında çok üzülmüş, boşluklarını hissetmiştim. Yeni yerleri Pasaport'taki Kordon Otel'de bu lezzetin sürüyor olması İzmirliler için sevindirici.



Akşamımız Kordon Otel'in terasındaki kokteyl ile başladı. Akşam karanlığına rağmen görülebilen harika manzaraya ev sahiplerimizin ve blogger arkadaşların keyifli sohbetleri eşlik etti. ve tabii ki yukarıda bir kısmını gördüğünüz lezzetli atıştırmalıklar. 

Bu keyifli sohbet esnasında İGG'ın yeni projelerini de öğrenmiş olduk. Bunlardan bir tanesi İzmir Gourmet Guide'ın artık akıllı telefonlara indirilebilen ücretsiz bir uygulaması olması, bu güzel haberi benden duymuş olun :) 

Bir başka güzel haber ise İzmir Gourmet Guide'ın lezzet buluşmalarına artık herkes katılabilecek, bazen gurme gezisi bazen gurme gecesi (yemek) şeklinde olacak bu buluşmalara katılmak için İGG'ın facebook sayfasını takip edebilirsiniz. Bu gezilerden ilki Kemeraltı'na gerçekleşti, ben bir aksilik olmazsa bu hafta sonu ikincisine katılmayı heyecanla bekliyorum.


Bu güzel akşamda Bonjour mutfağından çıkma enfes lezzetler tattık. Menümüzde neler mi vardı?

Midyeli Lahana Sarması
Enginar Çanağında Ege Otları
Füme Norveç Somonu
Her biri çok lezzetli başlangıçlardı. Lahana sarmasında midye kullanmak çok yaratıcı bir fikir. Enginar çanağında Ege otlarını ben de ilk fırsatta deneyeceğim. Ege'nin güzel lezzetleri bir araya gelmiş.

Peynir tabağı
Benim gibi bir peynir delisi için nefisti...

Kuzu au Gratin
Çok çok lezzetli ve yumuşak bir kuzu etiydi, yanındaki iç pilavla enfes bir tattı.

Bahçe yeşillikleri salatası
Levrek Buğulama
Gecenin bir başka mükemmel tabağı. Normalde zaten her gün yiyebilecek kadar balık seven biriyim. Genelde balığı kızartma ya da tava olarak sever buğulamaya mesafeli yaklaşırdım. Demek ki iyi yapılanına denk gelmemişim şimdiye kadar. Bu buğulama çok lezzetliydi, hele suyu...

Sakız Muhallebisi
Çikolata Soslu Profiterol
Kabak Tatlısı
Siz olsaydınız hangisini seçerdiniz? Seçmek çok zor değil mi? Üçünün de görüntüsü kadar lezzetleri de muhteşemdi. Bu tatlılarla gecemize de tatlı bir final yapmış olduk :)


Bu geceyi çok güzel özetleyen yukarıdaki videoyu izlemenizi öneririm :)


Bu keyif dolu lezzet buluşması için başta Serkan Saysen ve İpek Kriesten Saysen'e, İGG Etkinlik Koordinatörü Ceren Oluz'a, İGG Halkla İlişkiler ve Reklam Koordinatörü Umut Kumbaracı'ya ve tüm İGG ekibine, Timur Gönülşen ve bütün Bonjour ailesine çok teşekkür ederim.

Yorumlar

  1. Blogunuza uğradım ben beklerim www.guldeninmutfagi.blogcu.com ;)

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Canım, bloglar arasında yorum bırakma ve takibe alma etkinliği başlatıldı 31 Aralık 2015 tarihine kadarı.Hem haberdar edeyim hemde etkinliği desteklemiş olayım dedim. Takibimdesin bende beklerim sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Muberracim heryerde takipcinim...sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Ege den tariflere selam İzmirli olarak tabiki takipteyim.

    YanıtlaSil
  5. selam, bloglara yorum yapma etkinliğinden geldim.
    :)

    YanıtlaSil
  6. slm izlemede değilmişsin aldım izlemeye
    güzel buluşma olmuş yazını zevkle okudum
    sevgiler

    YanıtlaSil
  7. bende orada olmak isterdim ya.

    YanıtlaSil
  8. etkinlikten gelenlerdenim, takibe aldım sizi. Bu arada ne kadar imrendirecek bir etkinlik bu amaa, harika bir ortammış, ne güzel.. selamlar...

    YanıtlaSil
  9. O çok güzel bir günmüş,&

    YanıtlaSil
  10. Çok lezzetli bir etkinlik olmuş :)
    Sevgiler
    http://www.mehtapslifestyle.com

    YanıtlaSil
  11. Çok güzel bir etkinlik olmuş.

    YanıtlaSil
  12. Ne kadar güzel bir etkinlik olmuş. Tabaklardaki sunuma özellikle bayıldım. Ben de sizi blogumda görmekten mutluluk duyarım. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  13. O günkü misafirlerden biri olarak ben de ev sahipliğiniz için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  14. 712. takipçiniz oldum sevimli bir bloğunuz var filiz hanımın blogları takip edip yorum bırakmaca oyunundan geliyorum. sevgiler

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Düşüncenizi paylaştığınız için çok teşekkürler!

Bu blogdaki popüler yayınlar

Patates Buğulama

Sarmaşık Kavurması

Ege Usulü Zeytinyağlı Kabak