Asansör Restoran


"Gurme'nin Gözüyle" başlıklı köşemizde başta İzmir olmak üzere Ege'de yer alan çeşitli lezzet duraklarını tanıtacağız. İzmir'de yaşayanlar ya da buraya gezme amaçlı gelenler için bu köşedeki yazıların iyi bir rehber olacağını umuyorum. Ben özel bir mekân aradığımda gitmek istediğim yerin menüsü, fiyat aralığı, müşteri memnuniyeti, ulaşımı, park problemi olup olmadığı gibi pek çok şeyi önceden bilmek isterim sürpriz yaşamamak için. Bu konuda araştırma yaptığımda İzmir'deki mekânlar için çok da fazla bilgiye ulaşabildiğimi söyleyemem. Dolayısıyla bu ihtiyacı karşılamak için kolları sıvadık... Kiminle mi?  Bu köşeyi damak tadına ve kalem gücüne çok güvendiğim, yemekle ilgili yorumlarına, tespitlerine hayran kaldığım, aynı zamanda İzmir'in önemli gurmelerinden biri olan çok değerli yazarımız kaleme alacak. Yoğun programı arasında sizler için  bu yazıları kaleme aldı. İlk yazısı İzmir'in nadide mekânlarından biri olan Asansör'le ve burada yer alan restaurantla ilgili. Sizleri bu keyifli yazıyla başbaşa bırakıyor ve bir sonraki yazıyı merakla bekliyorum.

***









Tarihi Asansörİzmir’in şirin semti Güzelyalı'da, Dario Moreno Sokağı'nın sonunda bulunan tarihi Asansör binası, güzel İzmir’imizin görülmesi gereken yerlerinin başında geliyor. 1907 yılında Musevi işadamı Nesim Levi tarafından yaptırılan tarihi bina, o dönemde mahalle sakinlerinin yaşamını kolaylaştırmış, İzmir’e de ayrı bir güzellik katmıştır. Özellikle tarihi binaya ulaşımı sağlayan Dario Moreno sokağının görünümü ve isminde saklı olan anlam, Asansör'e ayrı bir güzellik katmaktadır. Asansörle yukarıya çıktığınızda harika bir İzmir manzarasının yanında güzel bir cafe ve İzmir’in en lezzetli yemeklerini yiyebileceğiniz şık bir restoran sizi beklemektedir. İzmir'e karşı cafede canlı müzik dinleyip kahvenizi yudumlarken, restoran kısmında birbirinden lezzetli yemeklerin tadına varabilirsiniz.


Tarihi asansör binasının restoran kısmını ayrı bir değerlendirmeye tabi tutmak uygun olacaktır. İzmir gibi bir şehirde yaşıyorsanız, lezzete ve şıklığa da önem veriyorsanız buraya uğramamak önemli bir eksiklik olacak. Özellikle ambiyansı, kullanılan malzemelerdeki işçilik ve kalite sizi ilk olarak etkileyenler olacak. Ortamın kalitesine uygun çalışanlarının bulunması ise kaliteyi arttıran diğer bir etmen.

Tarihi Asansör


Gelelim lezzete, İzmir en lezzetli yiyeceklerini burada yiyebilirsiniz sözü iddialı gibi gözükse de aksini düşünmek de burada tadacağınız lezzetlere haksızlık olacaktır. Her detay incelik ve zerafetle düşünülmüş, özellikle yemeklerde kullanılan malzemeler en kalitelilerinden seçilmiş ki bu da yediklerinizin her zerresinin tadına varmanızı sağlıyor.
Tarihi Asansör

Menüyü incelediğimizde et ve balık ağırlıklı bir menü bulunmakla beraber, bunlarla sunulan meze ve çeşitler sizi yeterince tatmin ediyor.

Asansör menü

Özellikle et yemeklerinin pişirilme kıvamı dünya mutfaklarında rastlayabileceğiniz ender güzellikte ve sunumu bir o kadar da şık. Tatlılarına gelince, yedikten sonra tatlıyı yapan şefi gidip öpesiniz geliyor, damaklarınız şenleniyor, bu lezzetlerden uzak geçen yıllara kızıyor, hayıflanıyorsunuz. Haliyle bu lezzet ve şıklık armonisinin bir bedeli olacaktır. Aynı fiyat aralığını uygulayan mekanlarla kıyaslayacak olursak, burası sunduğu imkanlar ve lezzetiyle verdiğiniz ücreti fazlasıyla hak ediyor. Özel günlerinizin vazgeçilmez mekânı halini alacak bu resoranıı bir an önce görmenizi tavsiye ederiz. 
***


Asansör'de Ege lezzetlerinin ön planda olduğu nefis kahvaltıyı da mutlaka denemenizi öneririm.

Asansör restoranda güzel bir akşam yemeği yemenin kişi başı fiyatı ortalama 50 liradır. (Temmuz 2010)


Ambiyans : 5 *****
Fiyat : 4 ****
Lezzet : 5 *****


Not : Değerlendirme 5 puan üzerinden yapılmıştır.

Adres: Şehit Nihat Bey Cad. No: 76 / 6 Asansör / İzmir
Tel: 0 232 293 47 77

Yorumlar

  1. Etkileyici bir yere benziyor...

    YanıtlaSil
  2. Hasan Bey, manzarası bile yeterli etkilenmek için :)

    YanıtlaSil
  3. Burcu Ceren KAYA26 Haziran 2010 19:35

    Kalitesi ve zerafetiyle bence izmirin en güzel yeri, bir izmirli olarak burayı görmemek eksiklik olur, ben sürekli gidiyorum, eğlencesiyle, yemekleriyle harika bir yer, tavsiye ederim...

    YanıtlaSil
  4. Burcu Hanım, bence de nezih bir yer, asansörle çıkıp manzarayı izlemek için bile gitmeye değer... Yorumunuz için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  5. Asansörü manzarası ve yemekleriyle çok beğeniyorum, paylaşımınız için teşekkürler, dilerim en kısa zamanda, fasıl eşliğinde yemek yeme fırsatını bulurum

    YanıtlaSil
  6. Çisem Hanım, ben de yorumunuz için teşekkür ederim. Ben de istiyorum en kısa zamanda gitmeyi :)

    YanıtlaSil
  7. Asansör, izmirin sembolü haline gelmiş bir yer, resterasyon sonrası hoş bir yer olmuş, ve burada bulunan restoran bence İzmirin en güzel ve en lezzetli yemeklerinin yapıldığı bir mekan, damak tadına önem verenler burayı denemeli, özellikle et yemeklerinin tadına bakmalılar derim

    YanıtlaSil
  8. Aylin Hanım, ben de sizinle aynı fikirdeyim :)

    YanıtlaSil
  9. fiyatları hakkında bir bilgi vermeniz mümkün müdür?

    YanıtlaSil
  10. Yazıda da belirtildiği gibi içecek hariç yaklaşık 50 tl (meze tabağı, ana yemek ve tatlı ya da meyve). Tabi seçeceğiniz yemeğe ve içeceğe göre fiyat değişecektir. Daha uygun bir fiyat ödemek isterseniz fiks menü öneririm (balık, tavuk ya da et seçenekleri mevcut). Afiyet olsun : )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. öncelikle iyi günler diyorum kız arkadaşıma dogum günü süprizi yapmaya kalksak ne kadr tutar bi fikriniz var mı 6-7 kişilik bir masa.

      Sil
  11. Çok güzel bir yer, gitmek isterim doğrusu. Teşekkürler tanıttığınız için.

    YanıtlaSil
  12. İzmirin en güzel restoranı, sevdiğinizle başbaşa anlamlı zamanlar geçirebileceğiniz özel bir yer ben çok seviyorum, bir de tabii Dario Moreno'yu.

    YanıtlaSil
  13. Temel bilgisayar ve internet bilgisine hakimseniz
    ve internette minimum 2 saat zaman gecirebiliyorsanız
    çalışma ekibimizde yer alabilir çalışma planımız
    sayesinde sizde kazanmaya başlayabilirsiniz.
    http://yeninesilkazanc.com/affiliate/affiliates/signup.php?id=d2bef68d

    YanıtlaSil
  14. çok güzel bi yer nişanlıma supriz doğum günü yapacam ama fiyat 50 TL olsa keşke :(

    YanıtlaSil
  15. Burcu, özel bir gün için kesinlikle doğru bir yer seçtiğini söyleyebilirim :) Bu yılki fiks menü fiyatları 60 Tl kişi başı. İyi eğlenceler şimdiden :)

    YanıtlaSil
  16. gitmeden önce rezarvasyon v.s yaptırmamız gerek mi burası için bende bidogum günü için düşünüyorumda

    YanıtlaSil
  17. Mutlaka rezervasyon yaptırıp gitmenizi tavsiye ederim. özel bir günde sıkıntı yaşamamış olursunuz. Özellikle hafta sonları yer bulmak sıkıntı olabilir.

    YanıtlaSil
  18. 2 fix menü bide şarap açtırsam nekadara patlar bana acaba ?

    YanıtlaSil
  19. guncel telefonu yazabılecek var mı acaba..

    YanıtlaSil
  20. İzmir Asansör restoran güncel telefonu 0 232 293 47 77

    YanıtlaSil
  21. Şu anda da hala fix menü uygulaması var mı? varsa şu an fiyatlar ne kadar acaba

    YanıtlaSil
  22. Evet var. Bu yılki fiks menü fiyatları kişi başı 60 Tl.

    YanıtlaSil
  23. Asansör restaurant benim çocukluğumun, genç kızlığımın geçtiği bir mekan, keske dili olsa da konuşsa :) Burası şarap gibi eskidikçe güzelleşen, eski ve nostaljik İzmir'i bizlere yaşatan bir mekan.Burda evlenme teklifi almak isterdim ne yalan söyliyim :))

    YanıtlaSil
  24. Ceren YURTSEVEN16 Mart 2012 20:19

    Asansör Restaurant, İzmir'in simgesi çok özel bir yer.. Hele evlilik teklifleri için bence en ideal yerlerden... Ceneviz Meyhanesini de unutmamak gerek...

    YanıtlaSil
  25. Bende bu sokağın havasına hayran olanlardanım

    YanıtlaSil
  26. Bir arkadaş soru sormuş 2 adet fix menü birde şarap açtırsam ne kadar diye ve fix menülerinizde ne var içeriğini yazarsanız sevinirim...

    YanıtlaSil
  27. Sevgili adsız, üstteki yorumlarda da belirttiğim gibi kişi başı fiks menü fiyatı 60 tl. Şarap fiyatları hakkında fikrim yok. Et ya da tavuk seçeneğinde yukardaki kolajda gördüğünüz gibi soğuk tabağı, ara sıcak hellim ve börek), soslu biftek ve patates kavurması, tatlı ve meyve tabağı ve 2 adet içecek dahil. Balık menüsünü ise denedim.

    YanıtlaSil
  28. Doğum günüm cumartesiye denk geliyor ve arkadaşlarımla birlikte kahvaltı yapmak istiyorum. Acaba hafta sonu nedeniyle çok kalabalık olur mu? Bir de kişi başı kahvaltı ne kadar tutar sizce? Öğrenci için uygun olur mu? acil yazarsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  29. Kalabalık olma ihtimali yüksek, bu yüzden rezervasyon yaptırmanızı öneririm. Fiyat bilgisini ise yukarıda belirtilen telefon numarasından alabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  30. Asansör'ün Cafe kısmı da çok güzel. Fiyatları uygun ve keyifli bir manzaraya hakim.

    YanıtlaSil
  31. keşke mekan kadar çalışanlar da kaliteli olsa ama maalesef dogu kökenli olduğu her halinden bell kaba bir tane garson moral bozmaya yetiyo da artıyo ilk gidişimdi artık son gidişim oldu

    YanıtlaSil
  32. Biraz Önce Rezerve yaptım fiks menü fiyatları 50,00 TL içecekler ekstra güncel fiyatları bu şekildedir arkadaşlar...

    YanıtlaSil
  33. merhaba ben yılbaşı akşamı için kız arkadaşımla orda yemek yemek istiyorum rezervasyon yaptırmam gerekiyormu ve yılbaşı akşamı için fiyatlarınız nasıl

    YanıtlaSil
  34. merhaba ben yılbaşı akşamı kız arkadaşımla asansörde yemek yemek istiyorum o akşamki fix menünüz ne kadar ve rezervasyon yaptırmam gerekir

    YanıtlaSil
  35. Evet rezervasyon yaptırmanız gerekiyor diğer bilgiyi telefon açarak öğrenebilirsiniz :)

    YanıtlaSil
  36. gidip çay kahve içeçeğimiz bir yer var mı içeride

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Restorandan ayrı bir cafetarya var, ama çok geniş bir alan değil.

      Sil
  37. şu an fix menü fiyatı ne kadar bilgi verirseniz sevinirim teşekkürler

    YanıtlaSil
  38. fix menü ne kadar bilgisi olan var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fix menü fiyatı en son 60 tl idi yine de güncel bilgiyi tlf açarak öğrenebilirsiniz.

      Sil
  39. 10 yıldan fazladır İzmir'de yaşayıp da henüz gidip Tarihi Asansörü görememiş olmak ne ayıp benim için! Bir de bana gezgin derler :)

    YanıtlaSil
  40. Asansörün Tarihi Kokusu ve İzmirin Muhteşem Deniz Manzarası Gerçekten Süper Bir Atmosfer Yanlız Tek Sıkıntı Fiyatlar :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Düşüncenizi paylaştığınız için çok teşekkürler!

Bu blogdaki popüler yayınlar

Patates Buğulama

Fırında Akya Balığı

Ege Usulü Zeytinyağlı Kabak