Dr Oetker Ürünleri

"Denediğim Ürünler" başlığı altında mutfakla ilgili yeni çıkan ya da benim yeni denediğim çeşitli ürünler hakkındaki fikirlerimi paylaşacağım. Böylece daha önce kullanmamış olanlara yardımcı olur diye düşünüyorum.

Bugün Dr Oetker'in Pasta Süsü'nden, Çeşnili Hamur Kabartma Tozu'ndan,  Damla Sakızlı Muhallebi'sinden,  Meyveli Sos'undan, Çikolatalı Sos'undan ve Hindistan Cevizli Puding'inden bahsedeceğim.

Kakaolu pasta süsü sadece pasta süslemede değil, çeşitli sütlü tatlı ve dondurma süslemelerinde de rahatlıkla kullanılabilir. Lezzete pek katkısı olmasa da görsellik açısından çok şey katıyor bence.Tavsiye ederim.


Hamur kabartma tozunu pek çok hamur işinde kullanıyoruz. Ama çeşnili olanı hamuru kabartmak dışında lezzeti de etkiliyor. Mahlep ve susam aromalı kabartma tozu özellikle tuzlu kurabiye ve poğaçaya çok yakışan bir tat bence. Ben özellikle tuzlu kurabiyeye mahlep ekliyordum, çeşnili kabartma tozunda buna gerek kalmadı. Ben denedim, beğendim, tavsiye ederim.


Aslında sakızlı muhallebiyi hazırlamak zor değil, blogda da iki farklı tarifi var. (1.si ve 2.si ) Ama bazen ya malzeme tam olmuyor ya vakit çok dar oluyor ya da canınız yapmak istemiyor ve hazır ürünlere kayılıyor. İşte böyle bir zamanda Dr. Oetker'in Sakızlı  Muhallebi'sini denedim ve gerçekten tadını çok beğendim, ev yapımı gibi, sakzı aroması tam yerinde...


Ahudunu ve çilek aromasını seviyorsanzı bu sos tam size göre... Dondurmalarda, çeşitli şerbetli tatlı ve keklerde, pasta ve parfelerde, kısacası pek çok yerde kullanabilirsiniz. Hafif mayhoş bir tadı ve nefis bir kokusu var.

 

Çikolatalı sos kek, pasta, dondurma, parfe gibi pek çok tatlının üzerinde hem lezzetlendirmek hem de görsel amaçla kullanılabilir. Bu sosu elbette evde de hazırlayabiliriz ama ben daha pratik olduğu için geneldehazır kullanmayı tercih ediyorum. Farklı markalara ait soslarda zaman zaman topaklanma (sürekli karıştırmama rağmen) ve kıvam problemi yaşadım. Lezzet olarak da çikolata tadını hissedemedim. Dr Oetker'in bu ürünü ise görüntü, lezzet ve hazırlanma kolaylığı açısından tam not aldı. Bu sosun bitter ve beyaz çikolatalı olanı da var. Bitter olanını da denedim, tercihim normalden yana ama acı çikolata tadını sevenlerin o üründen de hoşlanacağını düşünüyorum. Bu yüzden Dr. Oetker Çikolatalı Sos için gönül rahatlığıyla denedim, beğendim diyebilirim.


Başka markaların da var mı bilmiyorum ama Dr Oetker'in hindistan cevizli pudingini çıktığından beri pek çok kez denedim. Zaman zaman paketin arkasındaki tariflerle zaman zaman da kendi katkılarımla ortaya hep güzel sonuçlar çıktı. Hindistan cevizi tadını seviyorsanız bu üründen memnun kalacağınız garanti. Üstelik ev yapımı pudingler kadar lezzetli.

Yorumlar

Yorum Gönder

Düşüncenizi paylaştığınız için çok teşekkürler!

Bu blogdaki popüler yayınlar

Patates Buğulama

Fırında Akya Balığı

Ege Usulü Zeytinyağlı Kabak