Alaçatı Kuytu'da Kahvaltı


Geçtiğimiz günlerde İzmirli gezi ve yemek bloggerı arkadaşlarımızla Alaçatı Kuytu'da kahvaltıya davetliydik. Alaçatı Kuytu blogger dostu bir mekan. daha önce de Mekanistler Buluşması ve Kaybolan Lezzetler Yemeği'nde de kendilerine misafir olmuş ve harika lezzetlerini tatmıştık.


Bu keyifli güne harika bir kahvaltı ile başladıktan sonra blogger arkadaşlarımızla yeni projeler üzerinde konuştuk. Günün devamında ise Gevrek and Ginger'ın yazarı Haluk Özyavuz ile bir workshop yaptık. Size bu yazımda kahvaltıdan bir sonrakinde ise workshoptan bahsetmek istiyorum.

Kahvaltı en sevdiğim öğün. Özellikle hafta sonu kahvaltıları hepimiz için ayrı bir öneme sahip. Çoğu zaman dışarda yaptığım kahvaltılarda aradığım lezzeti bulamıyorum. Ama Kuytu'daki kahvaltı gerçekten ev lezzetindeydi.






Pişi
Kahvaltımızda neler vardı? Peynir, zeytin çeşitleri, domates-salatalık-biber, menemen, pişi ... Kahvaltıda kaliteyi gösteren şeylerden biri bence peynirin kalitesi ve çeşitliliği. Bu anlamda Kuytu'nun kahvaltısı tatmin ediciydi.


Karadutlu lor

Limon kreması

Tatlılar ise ayrı güzellikteydi. Bal-kaymak, bir Ege klasiği karadutlu lor, yine ev yapımı olan portakal kabuğu reçeli, güne damgasını vuran limon kreması hangi birini anlatsam bilemedim... 


Masada olanların yanı sıra bir de yanda bir hamur işi büfesi vardı ki tam anlamıyla gözümüz döndü :) Su böreğinden arapsaçlı poğaçaya, elmalı kurabiyeden keke kadar aklınıza ne gelirse vardı. Tabi biz biraz torpilliydik, standart kahvaltılarında bu kadar çok hamur işi yokmuş, ama yukarda saydıklarımı ve birkaç çeşit hamur işini her daim Kuytu'nun kahvaltısında tatmanız mümkün.

Sakızlı Muhallebi
Bu güzel kahvaltınınn üzerinde bir de Kuytu'nun meşhur sakızlı muhallebisini yedik. Bu muhallebi gerçekten efsane. Birkaç kez denedim her seferinde aynı kıvam aynı sakız aroması. Çok iddialı olacak ama yediğim en güzel sakızlı muhallebi diyebilirim.

Bu güzel kahvaltıyı, kahve ve sohbet ile taçlandırdıktan sonra artık günün devamındaki workshop için hazırdık. Bu keyifli gün için Kuytu restoran ekibine, Yaprak-Cengiz Uziş ve Celal Uysal'a çok teşekkürler.

Alaçatı'da kahvaltı için bir seçenek arıyorsanız kesinlikle Kuytu'yu denemelisiniz.

Bir sonraki yazıda ise size Haluk Özyavuz'la deniz ürünleri workshopunun detaylarını anlatacacağım.

Yorumlar

  1. Ne kadar güzel lezzetler bayıldım oraya gitmek isterdim sevgiler

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Düşüncenizi paylaştığınız için çok teşekkürler!

Bu blogdaki popüler yayınlar

Patates Buğulama

Sarmaşık Kavurması

Ege Usulü Zeytinyağlı Kabak