Çelik Tencere mi Granit Tencere mi?

 Yaşam alanlarının en sık kullanılan yerlerinden biri olan mutfaklarda her gün sağlıklı ve lezzetli yemekler pişirmek herkesin arzusudur. Sağlıklı öğünlerin tek yolu yalnızca organik sebze meyve ve malzemeleri kullanmaktan geçmez. Mutfağınızdaki gereçlerin de sağlığa zarar vermeyen içeriklerden üretilmiş olması gerekir. Bu noktada çelik ve granit tencereler oldukça idealdir. Karaca’nın farklı ölçülerde tasarlanan çelik ve granit tencere seti çeşitleri ile mutfağınıza hem sağlık hem de şıklığı taşıyabilirsiniz. 

Çelik Tencere İle Granit Tencere Arasındaki Farklar Neler? 

Son dönemde mutfak gereçlerinin dayanıklı, sağlıklı ve kullanışlı alternatiflerinden biri haline gelen granit tencerelerin öne çıkan özellikleri, en çok tercih edilen tencere çeşitlerinden biri olmasını sağlıyor. Yıllara meydan okuyan çelik tencereler ise sarsılmaz yerini korumaya devam ediyor. Öyleyse granit tencere hangi malzemeden yapılır? Çelik tencereden hangi yönleri ile ayrılır? Çelik tencere ile granit tencere arasındaki farklar kısaca şöyle sıralanabilir:

      Dayanıklı çeliğin eritilmesi sonucu elde edilen çelik tencereler oldukça kullanışlıdır ve uzun ömürlüdür. Granit tencere seti ise alüminyumun çevresinin granit taşı ile kaplanması sonucu üretilir. Her iki çeşit de ısıya ve çizilmelere karşı dayanıklı olması sayesinde uzun süreli kullanım vadeder. 

      Tencere seti granit malzeme kullanılarak üretilmişse özellikle tavuk, balık, kırmızı et gibi gıdaları kızartırken yağ kullanmanıza gerek kalmaz. Ancak çelik tencereler yiyeceklerin yapışması konusunda risklidir. Bir miktar su ile buharlandırarak pişirme işlemini yapmanız gerekir.

      Çelik tencerede sulu sebze yemekleri ve çorba gibi gıdalar hazırladıysanız temizlik konusunda sorun yaşamayabilirsiniz. Ancak kızartmalarda yapışma riskinden dolayı zorlu yemek kalıntıları ortaya çıkabilir.

      Granit tencere takımı da çelik tencereler de ısıyı yayma ve tutma konusunda oldukça başarılıdır.

      Çelik tencereler, özellikle kalın tabakalı ürünler granit tencerelere nazaran ısıyı muhafaza etme konusunda idealdir. Yemeklerinizin belirli bir süre sıcak kalmasını sağlar. Benzer şekilde soğuk yiyeceklerin de soğuk kalmasına yardımcı olur.

      Çelik tencerelerin -sert bir şekilde müdahale edilmedikçe- çizilme ihtimalleri oldukça düşüktür. Bu nedenle ahşap, çelik, kauçuk gibi mutfak gereçlerle kullanımı uygundur. Ancak granit tencereler nispeten daha hassas bir yüzeye sahip oldukları için kullanım ömürlerini uzatmak adına çelikten ziyade kauçuk ya da ahşap mutfak gereçlerinden yararlanılması çok daha uygundur.

Hangi Tencere Daha Sağlıklı? 

Doğru şekilde kullandığınızda hem çelik hem de granit tencere takımı ile sağlıklı yemekler pişirebilirsiniz. Her iki çeşitte de insan sağlığına dost malzemeler kullanıldığını söylemek mümkün. Çelik tencereler hem dayanıklı hem de aşınmaz yapıları ile uzun yıllar sağlıklı gıdalar pişirmenize imkân tanır. Granit tencereler de sağlığa zararlı kimyasallar içermediği için oldukça güvenilirdir. Ancak çizilmeye karşı daha hassas yapıda oldukları için yine de çizilme durumlarında değiştirilmesi daha uygundur. Ayrıca alacağınız ürünün kalitesi ve içeriği de sağlıklı olup olmadığı konusunda belirleyicidir. Granit tencere fiyatları ve kullanılan malzemenin kalitesi bu konuda size yardımcı olabilir. Granit tencere alırken PTFE ve PFOA maddelerini içermemesine dikkat etmelisiniz.

Granitin Özelliği Nedir?

Granit ürünler son dönemde sağlıklı, kullanışlı, dayanıklı ve uzun ömürlü olması gibi pek çok olumlu özelliği sayesinde oldukça popüler. Ayrıca şık görünümleri ile çeyizlerin ve mutfakların baş tacı olmaya aday. Granit tencere setlerinin ve granitin genel özellikleri şöyle sıralanabilir:

      Granit tencereler granit taşının tanecikli yapısına sahiptir. Bu nedenle görünümleri ile oldukça farklı ve dikkat çekicidirler.

      Yüksek ısıda pişirme yapmaya müsaittir.

      Isıyı eşit şekilde dağıttığı için benzersiz bir pişirme deneyimi yaşatır.

      Yapışmaz ve yanmaz yapısı sayesinde temizliği oldukça kolaydır.

      Çizilmeye karşı dayanıklıdır. Döküm granit tencere seti çeşitleri ağırlıkları ve çizilmeye karşı daha dayanıklı oluşları ile dikkat çeker. 

Dayanıklı, kullanışlı, şık tasarımlı Karaca granit ve çelik tencere çeşitlerine mutfaklarınızın en güzel köşesinde yer açın! Granit tencere seti fiyatlarını inceleyerek dilediğiniz ebat ve renkteki ürünlere kolayca ulaşın!

Yorumlar

Yorum Gönder

Düşüncenizi paylaştığınız için çok teşekkürler!

Bu blogdaki popüler yayınlar

Patates Buğulama

Sarmaşık Kavurması

Ege Usulü Zeytinyağlı Kabak