Airfryer ile Yoğurt Nasıl Yapılır?

Airfryer'da yoğurt yapmak, lezzetli sonuçlara ulaşmanızı sağlayan hızlı ve kolay bir yöntem. Peki neden? Hava fritözü, yoğurt kültürü için mükemmel olan sıcak ve nemli bir ortam yaratır. Fritöz, sıcak havayı yoğurdun etrafında dolaştırdığından, malzeme ocakta yapıldığından daha hızlı kalınlaşır.

 

Airfryerınızda yoğurt yapmaya karar verdiniz diyelim. Ancak bunu nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız tarife bir kılavuza ihtiyacınız olabilir. Bunun için önce hangi malzemeleri kullanmanız gerektiğini bilerek başlayabilirisniz. 

Airfryer İle Yoğurt Tarifi İçin Malzemeler;

 

Hava fritözü kulanarak yoğurt yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler şöyle sıralanabilir:

 

-       Isıya dayanıklı cam kâse

-       Süt 500 ml 

-       fermantasyon başlatıcı 5 g

-       kuru meyve 50 g

-       isteğe göre bal 

 

Tüm malzemeler hazır olduktan sonra tarife geçebilirsiniz.

Airfryer ile Yoğurt Nasıl Yapılır?

Airfryer kullanarak nasıl yoğurt yapacağınızı öğrenmek için aşağıdaki adımları inceleyebilirsiniz:

 

  1. İlk olarak sütünüzü ısıtın. Airfryer tavasına sütü dökün ve sıcaklığı 90 dereceye ayarlayın. 30 dakika veya süt 90 dereceye ulaşana kadar pişirin.

 

      2. Sütü soğutun. Tavayı airfryerdan çıkarın ve soğuk su dolu bir kaba koyun. Sütü ılıyana kadar karıştırın.

 

      3. Bu adımda öncelikle cam kâsenizin tamamen temiz olduğundan emin olun. Sütü ve mayanızı yani fermantasyon başlatıcınızı kaba koyun. Ardından iki malzemeyi karıştırın. Her bir litre süt için bir çorba kaşığı yoğurt mayasını karıştırabilir veya bu ölçüleri kullanarak hangi malzemeye ne kadar ihtiyacınız olduğunu kendiniz belirleyebilirsiniz.

 

      4. “Programı Başlat” düğmesine dokunun ve ön ısıtmayı başlatın. Önceden ayarlanan sıcaklığa ulaştığında cihaz bunu bildirecektir. Ardından fritöz içerisindeki sepeti çekin ve içinde süt olan kâsenizi buraya yerleştirin. Programı 40 derecede 8 saat çalıştırmak için sepeti cihazın içine koyun. 

 

5. Yoğurdunuz olduğunda kâsenizi hava fritözünden çıkarın. Ardından sevdiğiniz meyveleri ve isteğe göre balı kullanarak dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.

 

İpuçları:

Mayalama yaparken kullandığınız kabı sıkıca kapattığınızdan emin olun. Bu mayalanmanın bozulmadan tamamlanması ve yoğurdun yeterince iyi kıvam alabilmesi için çok önemlidir.

 

Pişirme süresini, sıcaklığını kendi isteğinize göre ayarlayabilirsiniz. 

 

Meyveleri seçerken çilek, böğürtlen gibi sıklıkla tercih edilen seçenekleri seçebilirsiniz. Bununla birlikte dilerseniz sevdiğiniz farklı meyveleri de tariflerinizde deneyebilirsiniz. 

Hangi Marka Airfyer tercih edilmeli?

Yoğurt yapabileceğiniz aynı zamanda çeşitli tariflere deneyebileceğiniz bu cihazla sağlıklı mutfaklara da pratik bir şekilde kavuşabilirsiniz. Bu süreçte cihazınızı seçerken dikkat edebileceğiniz özellikler yapmak istediğiniz tarifler ve daha birçok etken için önemli olabilir. Örneğin ürünün boyutu, sundukları gibi modellerin belirleyici kriterleri satın alma kararınızı etkileyebilir. 

 

İhtiyaçlarınıza uygun bir hava fritözü bakarken fiyatlar da sizin için önemli bir karar verme etkeni olabilir. Bu nedenle birçok modeli inceleyip ihtiyacınıza en uygun olanı seçmeniz doğru olur.  Hem ihtiyacınızı karşılayan hem de bütçenize uygun bir hava fritözüyle sofralarınıza lezzet katabilirsiniz. Doğru bir seçim için Airfryer fritöz çeşitlerini detaylıca inceleyebilir, mutfağınıza yeni bir soluk getirebilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Patates Buğulama

Sarmaşık Kavurması

Ege Usulü Zeytinyağlı Kabak