İzmir'de Yemek Kursu II



Bloğumdaki yemek arşivi çoğunlukla anneciğimin -belki- klasik ama lezzetli yemek tariflerinden ve benim bazen reçeteli bazen doğaçlama ortaya çıkan tariflerimden oluşuyor. Benim tarif kaynaklarım ise epey zengin, yemek dergileri arşivim, tv programları, gazete küpürleri, dost sohbetleri... bana ilham kaynağı olabiliyor. Tabi bu noktada gelişmiş bir damak tadı olan eşimin ve babamın katkılarını da unutmamalıyım :) Onların yorum ve eleştirileri, önerileri de çok işime yarıyor. Bununla birlikte yemekle ilgili her konuda daha çok şey öğrenmek ve kendimi bu alanda geliştirmek istiyorum. Bu amaçla neredeyse her sonbaharda İzmir'de yemek konulu etkinlikleri araştırıyor, mümkün olduğunca da katılmaya çalışıyorum.


Bu yıl da yine yemek konusunda kendimi geliştirebileceğim kursları araştırdım. Bloğumda en çok aranan konulardan birinin "İzmir'de yemek kursu" olduğunu görünce dikkatimi en çok çeken iki kursu sizlerle de paylaşmak istedim.

Bunlardan biri geçen yıl da bahsettiğim gibi İzmir Ekonomi Üniversitesine ait. Mutfak Sanatları ile ilgili kurslar "Pasta ve Çikolata", "Tatar Mutfağı", "İtalyan Mutfağı", "Yöresel Yemekler", "Ege Mutfağı" ve "Balkan Mutfağı" alanlarında açılıyor. İlk kurs aralık ayında "pasta ve çikolata" konusunda olacak. Kurs süresi 4 hafta, kurs ücreti 300 TL, dersler -bildiğim kadarıyla- cumartesi günleri 10.30 ile 13.00 saatleri arasında yapılacak. Ayrıntılı bilgiyi kendi sayfalarından alabilirsiniz.
***
Bir diğer kurs ise benim yeni haberdar olduğum, henüz tanışmadığım ama internet sitelerinde gördüğüm kadarıyla çok güzel işler çıkaran Badem Mutfak'a ait. Aynı zamanda pasta ve çikolata malzemelerinin satışını da yapan Badem Mutfak'ın kasım ayında birbirinden cazip konularda kursları var. Açıkçası ben seçim yapmakta zorlandım, keşke zamanım ve bütçem elverse de hepsine gidebilsem dedim : ) Bu ayki programlarında cupcake'ten şeker hamuruna, İtalyan Mutfağı'ndan Osmanlı Mutfağı'na, pastacılıktan ekmek yapımına kadar pek çok kurs var. İlgi duyduğunuz konuyu ve size uygun olan günü seçmeniz ve birkaç gün önceden arayıp rezervasyon yaptırmanız yeterli. Kurslar 3 ya da 4 saatten oluşuyor, ücreti kursun içeriğine göre 90-110 TL arasında değişebiliyor. Kasım ayındaki kurslara bir bakmak isterseniz tık tık..

İlk bakışta her iki kurs için de ücret yüksek görünüyor -hele benim gibi bu işten daha sonra para kazanmayacaksanız, sadece hobi amaçlı katılıyorsanız- ama bu kurslarda verilen bilginin yanı sıra kullanılan bütün malzemenin de onlar tarafından sağlandığını ve kendi mutfaklarını açtıklarını düşünürsek ücret daha makul görünüyor.

İzmir'de bu alanda önemli bir boşluğu doldurduğunu düşündüğüm bu iki kurs için emeği geçenlere teşekkür ederim. Bu tarz etkinliklerin ve kursların güzel İzmir'imizde artarak devam etmesini dilerim.

Umarım bu bilgiler İzmir'de yemek kursu araştıranların işine yarar...

***
Ek bilgi (9 Kasım 2010)


Sevgili maikedi'nin yazdığı yorumla haberder olduğum Swiss Otel'e ait kursları araştırdım. Sevgili hemşehrimin de belirttiği gibi fiyatlar daha uygun görünüyor. Equinox ve Café Swiss'e ait iki farklı kurs programı mevcut.
Café Swiss'in yemek kursları her cumartesi saat 12:30-15:00 arasında ve 45 TL, kasım ayında halen katılabileceğiniz İtalyan pizzası, deniz ürünleri, kuru pasta ve çikolata yapımı kursları var.

Equinox yemek kursları ise her perşembe saat 13:00-15:00 arasında ve 60 TL. Kasım ayı kurslarında Hindistan Haftası, İtalyan Haftası ve Sıcak Tatlar Haftası konuları var.


Daha detaylı bilgi ve rezervasyon için:
(232) 414 52 12

*Fotoğraflar netten alınmadır.

Yorumlar

  1. Egeciğim İzmir bu konuda çok şanssız maalesef ama bu yazın çok iyi oldu paylaşımın için teşekkürler...

    YanıtlaSil
  2. Ne kadar güzel arkadaşlarınızı bilgilendiriyorsunuz. İstanbuldada bu tarz kurslar var ama çoğunlukla kadıköy ve anadolu yakasında olduğu için çok istememe rağmen katılamıyorum:)
    İyi haftalar diliyorum sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Minecim, malesef haklısın keşke güzel şehrimizde daha fazla alternatif olsa... Ben de yorumun için teşekkür ederim :)

    Evatolyesi, İst.da seçenek çok ama orada da ulaşım sorunu var değil mi? Umarım istediğiniz kurslara katılma fırsatı olur en kısa zamanda :)

    YanıtlaSil
  4. Keşke herkesin bütçesi bu tip kurslara katılmaya müsait olsa da isteyen herkes yararlanabilse. Aslında ben İzmir'de mutfak dalındaki kursları çok duyuyorum ama hep büyük otellerde ve çok pahalı. Geçen yıl çikolata yapımı kursuna katılmak için arama gafletinde bulundum, tüm malzeme bana ait haftalığı 500 liraydı. Dediğin gibi bu iş profosyonel olarak yapılmayacaksa sadece zevkse insan bu paraya kıyamıyor. Öptüm Ege'cim sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. Kimbilir ne güzel şeyler öğreneceksin Ege. Şimdiden bol şanslar ve iyi eğlenceler.

    YanıtlaSil
  6. Nilgüncüm, her iki taraf da kendince haklı sanırım. Biz bütçemizi çok zorlamadan sevdiğimiz şeylerle uğraşmak ve yeni bilgiler edinmek istiyoruz. Onlar da emek harcayıp edindikleri birikim ve tecrübenin karşılığını almak :) Umarım orta noktada buluşuruz. Benden de sevgiler :)

    YanıtlaSil
  7. Tijencim, umarım gitme şansım olur :) Çok teşekkürler güzel dileklerin için.

    YanıtlaSil
  8. çok güzel... kategorileri de çok güzel.. sizin adınıza sevindim
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  9. Keşke daha fazla olsa idi ne güzel olurdu hep istanbul hep istanbul olmaz kızlar buna bir el atın :)

    YanıtlaSil
  10. Bende bayiliyorum bu kurslara katilmaya. Ustelik burada 196 miletten insanlar oldugu icin cesitte bol:) Cok sik olmuyor ama tatil gunlerime veya aksama denk gelenlere katilmaya calisiyorum. guzel paylasimlarda bulusmak umudu ile sevgiler.

    YanıtlaSil
  11. Sevgili Ege; Ekonomi Üniversitesinin kurslarından haberdarım fakat; Badem Mutfak'ı yeni duydum! aslında ücretlere saat bazında bakarsan ikisi de aynı 30 TL.! bu bedel yemek kursu için, bana çok astronomik geliyor. İzmir'in bu konuda kısır olması da maliyeti yükseltiyor sanırım:)

    YanıtlaSil
  12. merhaba,swiss otelde verilen kurslar biraz daha ekonomik oluyor,kesinlikle tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  13. Yemekbirask, Sevilcim çok teşekkürler.

    Bayramkombesi, şanslısınız :)

    Evlivecocuklu, kesinlikle haklısınız tespitinizde...

    YanıtlaSil
  14. Maikedi, bu kurslardan haberim yoktu araştırdım, sayenizde öğrendim. Kursla ilgili, detayları da yazıya ekledim araştıranlara faydalı olabilir düşüncesiyle. Yorumunuz için çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  15. Swissotel gibi bir yerde böyle bir kursa katılmak hoş olacak, bilgilendirmeniz için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  16. Ekonomi Ünv.'de geçen yıl kursa kaydolmuştum. Oradaki pasta ve çikolata kursunu da Badem Mutfak'taki Beyhan Hn. veriyordu.. Sağlık sorunlarım nedeniyle eğitimin devamına katılamadım.. Ama sonrasında Badem Mutfak'taki kurslara ayrıca gittim. İyi bir doktorun hem özel muayenehanesi hem de devlet hastahanesindeki algılamamız gibi, alına hizmet hemen hemen aynı ama bizdeki etkisi nedense farklı.. ben kesinlikle ünv'nin eğitimine katılmamanızı tavsiye ederim, kalabalık bir sınıf.. Alınabilecek bilginin de bu nedenle azlığı düşünüldüğünde, 1-2 arkadaşınızla beraber katılınabilecek kurslar hem daha ekonomik hem de daha eğlenceli olacaktır diye düşünüyorum...

    YanıtlaSil
  17. Yorumunuzu paylaştığınız için teşekkü ederim. Ben Ekonomi'dki kurslara hiç gitmedim, ama Bademmutfaktakileri gönül rahatlığıyla tavsiye edebiliyorum gidip memnun kaldığım için. Dediğiniz gibi sınıflar kalabalıksa haklısınız...

    YanıtlaSil
  18. Merhabalar ben Ebru.İzmir'de yemek kursu veren yerleri araştırıyorum, fakat hiç bulamadım.Swiss otelin hala devam eden kursları var mı?Bana bu konu hakkında bilgi verirseniz çok sevinirim.Şimdiden teşekkür ediyorum.

    YanıtlaSil
  19. Merhaba Ebru Hn., evet Swiss Otel'in kursları devam ediyor. Blogda her ay düzenli olarak İzmir'deki kurslar hakkında bilgi veriyorum. Bunları takip edebilirsiniz. Aralık ayı kurslarına şuradan bakabilirsiniz. http://egedentarifler.blogspot.com/2011/12/izmirde-aralk-ayndaki-yemek-kurslar.html

    YanıtlaSil
  20. Bu konuyla ilgili güncel yazınızı bekliyrum Ege hanımcım...ziraa bu yazılar çok eskii. ilginiz için şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her ayın ilk günlerinde o aya dair kurslarla ilgili güncel yazılarımı bulabilirsiniz Neslihan Hanım.

      Sil

Yorum Gönder

Düşüncenizi paylaştığınız için çok teşekkürler!

Bu blogdaki popüler yayınlar

Patates Buğulama

Fırında Akya Balığı

Ege Usulü Zeytinyağlı Kabak