Bademmutfak'ta Çikolata Kursu


Son yazımda söz ettiğim gibi Bademmutfak'taki pasta kursu o kadar keyifli geçti ki oradan çıkar çıkmaz bir sonraki kursun planlarını yapmaya başladım. Çikolata kursuna bir fırsat bulup katılmayı kaç zamandır heyecanla ve sabırsıklıkla bekliyordum. Kurs tam da tahmin ettiğim gibi hem eğlenceli hem de verimli geçti... Hocamız Beyhan Hanım geçen sefer de dediğim gibi çok hoş, güleryüzlü bir insan, etrafına da bu pozitif enerjisini yayıyor. Ondan yine bilmediğim birçok şey öğrendim. Bu arada üç kişilik grubumuzdaki diğer iki arkadaşım -iki şirin kız kardeş- sayesinde bol sohbetli, bol kahkahalı bir ders yaptık :) Onlara blogumdan bahsettiğimde "aa bu blogu biz zaten biliyoruz, okuyoruz" dediklerinde yüzümde oluşan mutluluğu tahmin edersiniz sanırım... İlk kez beni tanımayıp blogumdan haberdar olan birileriyle yüzyüze geldim, güzel bir duyguymuş :)

Tekrar kursa dönersek... Kursta neler yaptık? Çikolata kursuna katılmayı düşünenler için biraz anlatayım...



Hocamız Beyhan Hanım, çikolatanın tarihçesinden tutun, çeşitlerine, saklanma şekillerine kadar pek çok ilgi çekici bilgiyi kurs süresince bizimle paylaştı.


Çikolata yapımında kullanılacak aletleri, kalıpları ve malzemeleri tanıdık.

Kursta öğreneceğimiz kalıp çikolata, roches ve truffles için gereken ön hazırlıkları birlikte yaptık.


Her birimiz farklı kalıplarla ve içleri tamamen kendi damak tadımıza uygun dolgu çikolatalar hazırladık. Hocamız pasta kursunda olduğu gibi yine malzeme konusunda bizi hiç sınırlandırmadı, mutfağında ne varsa kullanımımıza sundu. Sanırım bu yüzden Bademmutfak'ta kendi mutfağım kadar rahat ediyorum.



Truffleslarımız için süsleme malzemelerini hazırladık.









Bunlar da üç kişilik grubumuzun ortaya çıkardığı ürünler :)



Bu ciciler ise öğrendiklerimi evde uygulamak için aldığım malzemeler. Onları kullanmak için sabırsızlanıyorum... Bademmutfak'la tanışıncaya kadar içinde ovalet, jelatin vs geçen tarifleri nasılsa malzemeyi bulamam diye es geçiyordum. Neler mi aldım? Ovalet, kuvertür çikokata, minik draje halinde kuvertür çikolatalar, çikolata kalıpları ve çikolata kapsülleri...

Bu tarz bir kursa katılıp sevdiklerinize kendi yaptığınız çikolataları ikram etmek ya da hediye etmek -yeni yıl da yaklaşıyorken- hoş olur ne dersiniz?

Yorumlar

  1. merhabalar
    ellerinize sağlık canım nefis görünüyorlar.kucak dolusu sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Bu cikolatalardan bende yapmak istiyorum dilerim bu istegimi duyarsin Egecim

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Ege
    Ben hiç kursa gitmeden tamamen kendi araştırmalarımla ve gıda çarşısından aldığım malzemelerle 2 yıldır tüm çikolata çeşitlerimi evde kendim yapıyorum. Ama bak söyleyeyim beni kötü gza getiriyorsu annemi rahatsızlığı geçer geçmez soluğu orada alacağım. Sevgiyle kal canım..

    YanıtlaSil
  4. Ama Egeciğim bu olur mu ya:))) söyleseydin seve seve sana eşlik ederdim! Ben kurslara yalnız katılmaktan hoşlanmadığım için kendime arkadaş arıyorum. İnşallah bir daha ki sefere...

    YanıtlaSil
  5. Örgüçantam, teşekkürler, benden de sevgiler.

    Fatma ablacım beraber yaparız inşallah.

    Nilgün, çok geçmiş olsun, zaten kendin yapmaya başladıktan sonra marketten alınan çikolataları yemek zor değil mi :)

    Evli ve çocuklu, evet bir dahaki sefere inşallah :)

    YanıtlaSil
  6. ege, turp otu salatası tarifini merakla bekliyorum. çok geciktirme lütfen...

    YanıtlaSil
  7. Canım ne kadar hoş bir kurs olmuş. Ne mutlu sana:)
    Bu arada seni mimledim. Kabul edersen sevinirim..

    YanıtlaSil
  8. Bidoluhayat, sırada o yazı var ama araya sürekli başka şeyler girdi, umarım yarın :)

    Nazlı, çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  9. öncelikle ellerinize sağlık. ben de kendi edindiğim bilgilerle yaklaşık bir yıldır kedi çikolatalarımı yapıyorum. benim merakım kullanmış olduğunuz kuvertürün markası. ben şimdiye kadar kahve dünyasından aldığım kuvertürlerle çalışıyordum. ancak internetten biraz arştırdığımda daha uygun fiyatlara kuvertürler olduğu. acaba ovalette ya da valonia marka kuvertürlerin kaliteleri hakkınızda bilginiz var mı? siz hangi marka kullanıyorsunuz, yazabilirseniz çok sevinirim. kolay gelsin iyi çalışmalar.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Düşüncenizi paylaştığınız için çok teşekkürler!

Bu blogdaki popüler yayınlar

Patates Buğulama

Fırında Akya Balığı

Ege Usulü Zeytinyağlı Kabak