Bostan Kebabı
Yengemin iftar sofrasında bütün yemekler birbirinden iştah açıcı olmakla birlikte ana yemek günün yıldızıydı. Hem görüntüsü hem de lezzeti ile yiyenleri mest etti. Patlıcanın et ile uyumu mükemmel. Yapımı biraz meşakkatli olsa da iftar sofralarında misafirlerinize hem şık hem de lezzetli bir ana yemek arıyorsanız kesinlikle bostan kebabını tavsiye ederim.
- 4 adet bostan patlıcanı
- 500 gr kuşbaşı et
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet soğan
- 1 adet domates
- 1 adet biber
- 1 yemek kaşığı salça
- Su
- Tuz
- İstenen baharatlar
- Kaşar rendesi
- Patlıcanlar alacalı soyulur, sapları kesilmeden ortadan ikiye bölünür.
- Tuzlu suda 15-20 dakika bekletilir.
- Kenarlarından 1 cm kadar boşluk bırakarak ortası oyulur. (içinden çıkan patlıcanı kavurup ya da kızartıp sarımsaklı yoğurtla salata olarak değerlendirebilirsiniz)
- Sıvı yağda kızartılıp fırın kabına alınır.
- Diğer yanda et sote için ince ince doğranan soğan ve biberler kavrulur, ardından minik minik doğranan etler ilave edilir.
- Et suyunu salıp çektiğinde domates ve salça eklenir, kavrulduktan sonra sıcak su eklenerek kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişirilir. (gerekirse tekrar sıcak su eklenir)
- Ocaktan almaya yakın tuz ve baharatları eklenir.
- Hazırlanan et sote patlıcanların içine doldurulur, sosu da tepsiye alınarak 10-15 dakika fırınlanır. (sosunu tamamen çektiyse biraz salça ve sıcak suyla sos yapıp onu dökebilirsiniz.)
- Üzerine kaşar rendesi eklenerek tekrar fırınlanır ve kaşar eriyince bekletmeden servis edilir. (kaşar bekleyince sertleştiği için bu son işlemi hemen servis anında yapmanızı öneririm.)
Çok güzel olmuş. Hatta aklıma bile soktun...
YanıtlayınSilEllerine sağlık
sevgiler
harika
YanıtlayınSilbizde çok sevilir
yengenizin ellerine sağlık size afiyetolsun
Tijen, beğenmene sevindim, benden de sevgiler :)
YanıtlayınSilHande, bizde de artık sık yapılacak gibi görünüyor :)
Gösterişli yemek diye buna denir,pek leziz.. ellerine sağlık..
YanıtlayınSilbu ne böyle tablo gibi valla.. çok beğendim
YanıtlayınSilsevgiler..:)
Pelince, çok teşekkürler :)
YanıtlayınSilYemekbiraşk, çok sağolun, sevgiler :)
harika oldu .. tabı ben fırınlamayı unutmuşum :) sadece kaşarı eritene kdar fırınlamışım . ama enfes oldu. tarif için teşekkr ederım :)
YanıtlayınSilElinize sağlık, beğenmenize sevindim, yorumunuz için teşekkürler.
YanıtlayınSilAkşam için karnıyarık yapmayı düşünüyordum ama bunu deneyeceğim.Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor.
YanıtlayınSilUmarım beğenmişsinizdir :)
Sil