Carte d'Or ile Lezzet-i Ramazan ve Dondurmalı Pasta


Geçtiğimiz haftalarda Excel İletişim'den Seda Hanım'dan bir telefon geldi. Telefonda, Lezzet-i Ramazan adında bir etkinlik düzenlediklerinden bahsetti ve dondurmalı bir tarifle bu etkinliğe/yarışmaya katılmayı isteyip istemeyeceğimi sordu. Büyük bir heyecanla projelerine katılmayı kabul ettim, kısa bir süre sonra yukarıda görmüş olduğunuz içinde Carte d'Or'un klasik dondurma çeşitlerinin bulunduğu paket geldi. Daha sonra bunlarla tarif üretme süreci başladı. Birkaç gün kafamda nasıl bir tarif yapmak istediğimi hayal ettim, gözümün önünden sürekli tatlı sunumları geçiyordu, hatta rüyalarıma girdi bu tatlılar :) Sonra sıra aklıma gelenleri denemeye geldi... Evdeki tadilat sürecinde uzak kaldığım mutfağıma hızlı bir giriş yaptım. Aklımda dondurmalı pasta yapmak vardı, her gün bir fikirle uyanıyordum tabanı şöyle olmalı, bununla bu uyumlu olur vs. Günde 3-4 pasta denediğim oldu. Bu günlerde evimize uğrayanlar yaşadı, dondurucumuzda her daim hazır dondurmalı pasta vardı :) Gelenlere de tadım yaptırdım fikirlerini sordum :) Sonunda birinde karar kıldım ve tarifimi gönderdim.



Gönderdiğimiz tarifler her gün Dondurmalı Blog'da yayınlanacak. İlk hafta İstanbullu, 2. hafta İzmirli, 3. hafta Bursalı ve 4. hafta Ankaralı blogger arkadaşlarımın tarifleri yer alacak. Siz de yaz sıcaklarına rastlayan iftar sofralarınıza farklı ve hafif tatlılar hazırlamak isterseniz, her gün mutlaka Dondurmalı Blog'a bakın derim.


Gönderdiğim tarif Ramazanın 2. haftasında Dondurmalı Blog'da yayınlanacak. Bugün sizlerle asıl tarifime ulaşmadan önceki dondurmalı pasta denemelerimden birini paylaşmak istiyorum. Bu pastada özellikle bitter çikolatanın keskin tadıyla karadutun mayhoşluğu arasındaki uyumu sevmiştim. Buyrun tarifi....



Malzemeler: (4 kişilik)
Taban:
  • 2 adet acıbadem kurabiyesi
  • 2 yemek kaşığı krema
Ara kat:
  • 3 (büyük boy) dondurma kaşığı Carte d'Or Karadutlu Dondurma

Çikolatalı sos:
  • 20 gr bitter çikolata
  • 20 gr krema
Yapılışı:
  • Bir kaba acıbadem kurabiyelerini elinizle ufalayın, üzerine kremayı ekleyin ve yoğurun.
  • Kullanacağınız kalıbın altınave yanlarına yağlı kağıt serin, kalıbın tabanına acıbadem ezmesini elinizle hafif bastırarak yerleştirin.
  • Ara kat için dondurucudan çıkarıp 5-10 dakika beklettiğiniz, hafif yumuşamış olan karadutlu dondurmadan bir kaba alın ve kolay şekillenmesi için karıştırın, daha sonra kalıptaki acıbadem ezmelerinin üzerine aktarın.
  • Kalıbı dondurucuya kaldırın ve dondurma biraz katılaşana kadar bekletin.
  • Çikolatalı sos için çikolata ve kremayı bir kaba alıp benmari usulü pişirin, çikolata eriyene kadar ocakta tutmanız yeterli. Daha sonra kenara alıp soğumaya bırakın, (10 dakika kadar ılıması yeterli) Tamamen koyulaşmadan dondurucudaki pastanın üzerine dökün ve servis zamanına kadar tekrar dondurucuya kaldırın.
  • Ben nasılsa tekrar yapar, fotoğraflarım diye tabağımı süslememiştim ama siz dilediğiniz şekilde süsleyin ve servis yapın :)

Yorumlar

  1. çok çekici görünüyor ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık. pek lezzetli ve şık görünüyor. keyifli bir etkinlikmiş. takip edeceğim ben de. sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık canım.
    Muhteşem görünüyor.
    Başarılar dilerim.
    Yarışmada ben de varım :))

    YanıtlaSil
  4. CANIM BAŞARILAR BENDE VARIM:)))

    YanıtlaSil
  5. Çok hoş görünüyor tam benlik çünkü karadut benim en sevdiğim dondurmadır. kalp şeklinde hazırlanması ona daha bir güzellik katmış birde yaz için çok ideal bir serinletici olur. evde kalp kalıp varken denemek istiyorum kocaman sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. Enfes olmuş,dondurmasız bir yaz olur mu hiç..ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  7. Güzel sözleriniz için çok teşekkürler :) Yarışmaya katılan diğer arkadaşlarıma da başarılar dilerim.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Düşüncenizi paylaştığınız için çok teşekkürler!

Bu blogdaki popüler yayınlar

Patates Buğulama

Sarmaşık Kavurması

Ege Usulü Zeytinyağlı Kabak