Dalyan Restoran: Cevat'ın Yeri

Gurmemiz bizi bugün nefis bir balık restoranına götürüyor. Çeşme'ye yolunuz düşerse denemenizi tavsiye ederek sizi Gurme'nin yazısıyla başbaşa bırakıyorum.

***




Balık, insanoğlunun yaratılışından bugüne hep hayatın içerisinde olmuştur. İnsanoğlunun geçmişten günümüze zevkle yediği besinlerin başında gelir. Denizin uçsuz bucaksızlığında kendi başına yaşayan balık, küçük ama özgür dünyasında bize hayranlık uyandırırken tadıyla damaklarımızda hoş tatlar bırakıyor. Hayatımızın vazgeçilmezlerindendir balık, bu yüzden balık yiyeceğimiz mekânları özenle seçeriz.


Deniz kentinde yaşamak beni hep mutlu etmiştir, birbirinden güzel restoranları tanıma fırsatını bulmuş ve bu restoranlarda Ege’nin onlarca çeşit balığını bulup, çeşit çeşit mezelerinin tadını çıkarmışımdır. Bugün sizlere bu balık restoranlarından birisinden, İzmir’in ve Çeşme’nin vazgeçilmez mekânı olan “Dalyan Restoran Cevat’ın Yeri”nden bahsedeceğim.


Çeşme’de bulunan “Dalyan Restoran Cevat’ın Yeri” İzmir’de iyi balık yiyebileceğiniz yerlerin başında gelmektedir. Çeşme’de tatil yapıyorsanız balık için muhakkak Dalyan’ı tercih etmelisiniz, Dalyan’da ise tabii ki Dalyan Restoranı. Yat limanın deniz yönünde girişinde bulunan bu lezzet mekânı, ortamı ve yaptığı işe verdiği ciddiyetiyle örnek olacak bir müessese. Cevat Bey sürekli işin başında, balıkları kendi eliyle hazırlıyor, mezeleri ve balık türleri bir harika. 1975 yılından beri İzmirlilerin uğrak yeri bu güzel mekân.


Burada deniz ürünlerini en taze haliyle bulabilirsiniz, mevsimine göre balıklar da değişmekte ama çupra ve levrek her zaman sizler için hazır. Genel olarak sinarit, lagos, barbun, tekir, lüfer, kalkan, kalamar, karides, ahtapot, ıstakoz bulabileceğiniz deniz ürünlerinden. Balığın türüne göre pişirme şekli de değişmekte.  


Bütün bu çeşitler içerisinde ızgarada hazırlanmış çupranın vazgeçilmezim olduğunu söylemeliyim. Ara sıcak olarak da balıkçı böreği, karides, ızgara, midye tava, sardalya dolma, kalamar gibi lezzetleri deneyebilirsiniz.





Bir balık restoranının olmazsa olmazı olan meze reyonu da oldukça iddialı Dalyan Restoran’da. Deniz börülcesi, şevketi bostan, şakşuka, midye salatası, radika, ahtapot salatası, cibes otuza yakın meze çeşidinden bazıları. Şansınız varsa lakerda ve kabak çiçeği dolmasının tadına da bakabilirsiniz. Yemek sonrası tatlı için yeriniz kalırsa kalburabastı, helva tarama, fırında helva, kabak tatlısı buradaki tatlılardan sadece birkaçı.
  
Hizmet anlayışına gelince profesyonel garsonlardan hizmet alıyorsunuz bu da sizi mutlu kılıyor ayrıca deniz kenarında yemek yemenin keyfi gerçekten bir başka, ortam çok temiz ve müşteri memnuniyeti üst düzeyde tutuluyor. Fiyat olarak içecekler hariç kişi başı 35-40 Lira arası dilediğiniz lezzetlerden tadabiliyorsunuz. Ailenizle, dostlarınızla güzel bir akşam geçirmek için Dalyan Restoran iyi bir seçim, tavsiye ederim.


Ambiyans         : 3 ***
Fiyat                : 3 ***
Lezzet              : 4 ****
Not: Puanlama 5 üzerindendir.


Adres              : Dalyan Mah. Liman Cad. No: 161 Çeşme-İZMİR
Tel                   : 0232 7247045
Web Adres      : http://www.dalyanrestaurant.com/

Yorumlar

  1. Tavsiye için teşükkürler, bir köşeye not edildi. Kimbilik bir gün yolumuz düşer ise, sizi anıp gülemseriz....

    YanıtlaSil
  2. oohhh.. hem deniz kenarı hem güzel yemekler.. daha ne olsun:)

    YanıtlaSil
  3. Egeciğim Günaydın bu yorum sana özel. Dün İstanbuldan bana mail yollamışlar İzmirde yemek hobi bloğu yazıp çocuğu ana sınıfı, 1.2.3.4.5. sınıfa giden kimler var biliyormusun bize yardımcı ol diye . Sen ve senin bildiklerin var mı ben kendimde dahil iki kişi daha biliyorum aklına gelirse bana bildirirmisin sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Çeşme de çok sık gittiğim bir yerdir, balığı sevenlere tavsiye ederim, kaliteli ve balığın lezzetiyle çok özel bir yer.

    YanıtlaSil
  5. son gittiğimizde maalesef ki aynı hizmet kalitesini bulamadım ve üzüldüm. balıklar ise muhteşemdir o ayrı..

    YanıtlaSil
  6. FIRAT

    CEVATIN YERİ 5 PARA ETMEZ BİR YERDİR. GEÇEN YAZ SAYGISIZ İŞLETMECİSİNİN SAYGISIZ GARSONLARINDAN BİRİ ÜZERİME YÜRÜMÜŞ TATİLİMİ REZİL ETMİŞTİR. KESİNLİKLE GİDİLMEMESİ GEREKEN CAN GÜVENLİĞİNİZİN OLMADIĞI BİR YERDİR.

    AYRICA BALIKLARI DA LEZZETSİZDİR. BEN DE DAHİL OLMAK ÜZERE GİDEN 10 ARKADAŞIM FARKLI TARİHLERDE ZEHİRLENMİŞTİR.

    KİMSEYE TAVSİYE ETMİYORUM.

    YanıtlaSil
  7. Ceren YURTSEVEN16 Mart 2012 20:23

    Bu özel mekanı eleştirirken biraz acımasız davranmamış mısınız? Halbuki burası her gün yüzlerce insanın yemek yediği bir yer...

    YanıtlaSil
  8. CEVAT'IN YERİ ÇOK GÜZEL BİR YER AYRICA GARSONLARI DA KİBAR VE SAYGILIDIR.BALIK VE MEZELER ÇOK TAZE VE HARİKADIRLAR.BU LEZZETİ HİÇ BİR YERDE BULAMAZSINIZ.HERKESE TAVSİYE EDERİM..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Düşüncenizi paylaştığınız için çok teşekkürler!

Bu blogdaki popüler yayınlar

Patates Buğulama

Sarmaşık Kavurması

Ege Usulü Zeytinyağlı Kabak