Akşam Yemeği Daveti 1


Bugün sizlerle iş arkadaşlarım için hazırladığım bir akşam yemeği masasının detaylarını paylaşacağım. Kız kıza toplandığımız çok keyifli bir akşamdı. Ben arkadaşlarım evime ilk kez geleceği için çeşit sayısını çok tutmaya çalıştım.


Menümün ağırlık noktasını salatalarla oluşturdum. Menüm hafif lezzetlerden oluştuğu için Yaz akşamları için özellikle de ramazan menüleri için uygun olduğunu ve sizlere de fikir verebileceğini düşünüyorum.

Menüde neler vardı hadi gelin birlikte bakalım:
Arpa Şehriyeli Yayla Çorbası

Bu çorbayı daha önce denemediyseniz mutlaka denemelisiniz. Benim favoi davet çorbalarımdandır, pirinç ya da buğdaylı olmaması ile klasik yoğurt/yayla çorbalarından ayrılır. Ama misafirleriniz değişik tatlara alışık değilse bile  yadırgamaz yani risksiz bir çorbadır :)

Portakal Yatağında Yoğurtlu Havuç
Aslında bu salata bildiğimiz bir tat, ama sunum şekli ve tabii portakalın kattığı lezzetle çok pratik ama ilgi çekici bir lezzete dönüşüyor. Bir çay davetinde tanıştığım bu salatanın detaylarını daha sonra yazacağım.

Domatesli Deniz Börülcesi Salatası


Daha önce klasik deniz börülcesi tarifini yazmıştım. Bu kez içine soğan ve domates ekledim, bu salatayı da detaylı yazacağım.

Çilekli ve Peynirli Semizotu Salatası

Arşivimde tarifi olan bu salatayı da deneyin peynir, çilek ve semizotu uyumuna bayılacaksınız...
Enginar Salatası


Ben salatayı hazırladığımda taze enginar henüz bulunabiliyordu ve lezzetli bir salata oldu, neler ekledim detayları ayrıca yazacağım.
Fırında Karışık Sebze

Karışık kızartmaya alternatif olur mu tartışılır ama hafif ve sağlıklı bir lezzet. Tarifi gelecek.


Sucuklu ve Dil Peynirli Üçgen Börek



Ispanaklı Biftek Sarma
Mantarlı Kremalı Patates
Sebzeli Pirinç Pilavı


Patates ve pilavın tarifine yemek bloggerı ablalarım ile ortaklaşa yazdığımız ikinci blogumuz olan Lezzet Beşlisi'nden ulaşabilirsiniz. Bifteğin tarifini yazacağım.
Çilekli Limonata

Geçen yaz reyhan şerbetine takılmıştım bu yaz da çilekli limonataya mutlaka denemelisiniz...


Çilekli Cheesecake


Daha önce aynı tabanı vişne ile yapmıştım. Çok başarılı bir cheesecake bu kez de çilekle denedim. Çok farklılık yok üstü hariç ama yine de yazacağım ayrıca.



Yemeğin üzerine tabii li Türk kahvesi içtik ve kahve yanı ikramlarımız...






Arkadaşlarım için hazırladığım minik hediyeler. Küçük bir tabağın içine kahve yanında yenecek renkli drajelerden koydum ve tülle bağladım. Onlar için küçük bir hatıra...

Güzel sofralar kurmak, sevdiğimiz insanlarla bir arada olmak mutluluk verici. Özellikle de içinde bulunduğumuz ramazan ayında... Neşeli, huzurlu ve bereketli sofralarınız olsun...

Yorumlar

  1. Elinize sağlık hafif ve lezzetli bir mönüoluşturmuşsunuz tam yazlık olmuş sevgiler hayırlı Ramazanlar

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık hepsi çok güzel görünüyor. Eminim tatları da öyledir. Neşeli huzurlu ve bereketli sofralar dileğiyle

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Düşüncenizi paylaştığınız için çok teşekkürler!

Bu blogdaki popüler yayınlar

Patates Buğulama

Sarmaşık Kavurması

Ege Usulü Zeytinyağlı Kabak